23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
LPGA Tour

Korealaiset jyräsivät kolmoisvoittoon LPGA Tourilla

Kolmannen kerran naisten Yhdysvaltain kiertueella voittanut Amy Yang nousi maailmanlistalla top 10:een.

Chonburissa pelattu Honda LPGA Thailand -turnaus sujui viikonvaihteessa tyystin korealaisten komennossa. Voiton vei näytöstyyliin Amy Yang (-22), joka jätti vuoden 2011 U.S. Women’s Openin ykkösen So Yeon Ryun viiden lyönnin päähän. Sei Young Kim (-15) oli kolmas.

Yang joutui urakoimaan päätöspäivänä 23 reikää, sillä lauantain pelitapahtumat jäivät sateen vuoksi kesken. Lopputulos 266 on myös uusi turnausennätys, jota Yang paransi Siam Country Clubin Old Coursella yhdellä lyönnillä. Aiempi ennätys oli Suzann Pettersenin (2007) ja Ai Miyazaton (2010) hallussa.

Kolmannen voittonsa LPGA-kiertueella saavuttanut Yang upotti 14. viheriöllä vajaan viisimetrisen par-putin ja löi seuraavalla reiällä (par 4) avauksensa perille saakka.

”Tiesin että minun on upotettava se putti, ja näin myös kävi”, maailmanlistalla kahdeksanneksi kiivennyt Yang kertasi 14. reiän par-puttiaan.

Hän ei saanut 15:llä eaglea, mutta lisäsi birdien ansiosta johtonsa neljään lyöntiin. Tämän jälkeen voittajasta ei ollut enää kenelläkään epäselvyyttä.

Finaalikierroksen parhaasta tuloksesta (67) vastasi neljännen sijan jakanut Lexi Thompson (-13). Maailmanlistan ykkönen Lydia Ko jakoi kahdeksannen sijan muun muassa kilpailun parhaan eurooppalaisen, Jodi Ewart Shadoffin kanssa. He jäivät voittajasta 11 lyönnin päähän.

Suzann Pettersen ja Anna Nordqvist (-4) jakoivat parhaina pohjoismaalaisina 32. sijaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje