26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
LPGA Tour

Kiinalaispelaajat painostettiin vetäytymään Taiwanin LPGA-kisasta

Shanshan Feng on joutunut jättämään väliin kilpailuita aikaisemminkin kotimaansa poliittisten konfliktien johdosta.

Kiinalaispelaajat Shanshan Feng ja Yu Liu ilmoittivat myöhään maanantaina jättävänsä Taiwanissa pelattavan LPGA-kiertueen Swinging Skirts LPGA Taiwan Championshipin pelaamatta. Vielä maanantaina molempien nimi löytyi lähtölistalta, mutta tiistaina nimet poistettiin.

Eri medialähteiden mukaan vetäytymispäätös johtui pelaajien kokemasta painostuksesta. Molempien pelaajien agenttina toimiva Ruby Chen kuitenkin kiisti väitteen Reutersin haastattelussa.

Kiinan urheiluministeriö ilmoitti olevansa tyystin tietämätön tapauksesta ja kehotti Reutersia kääntymään tiedusteluidensa kanssa Kiinan golfliiton puoleen. Kiinan golfliitto puolestaan ei vastannut tiedusteluihin.

Lienee kuitenkin selvää, että viime hetkellä tulleet peruuttamiset liittyvät vahvaan, tiettävästi korkea-arvoiselta taholta tulleeseen painostukseen.

Saarivaltio on melkoinen kiistakapula, sillä vaikka harvat valtiot ovat tunnustaneet sen itsenäisyyden kohdellaan Taiwania käytännössä itsenäisenä valtiona. Kiina kuitenkin katsoo sen olevan vain yksi provinsseistaan.

Jännitteet Kiinan ja Taiwanin välillä ovat kasvaneet viime vuosina sen jälkeen, kun Taiwanin presidentiksi valittiin itsenäisyyttä ajavan Demokraattisen kehityksen puolueen edustaja Tsai Ing-wen. Kaksi yhdysvaltalaista sotalaivaa partioi tälläkin hetkellä Kiinan ja Taiwanin välisessä salmessa, joka on vilkas rahtiväylä.

Feng, 29, on voittanut yhdeksän kilpailua LPGA Tourilla. Entinen maailmanlistan ykkönen on tällä hetkellä listalla yhdeksäntenä. Feng on osallistunut Taiwanin maaperällä kilpailuihin useasti, mutta syystä tai toisesta sen ei tänä vuonna katsottu olevan sopivaa.

Feng on joutunut painostuksen kohteeksi aikaisemminkin. Maaliskuussa 2017 hän vetäytyi Etelä-Koreassa pelatusta LPGA Tourin kilpailusta, kun Kiina ja Etelä-Korea väänsivät peistä ohjuspuolustusjärjestelmään liittyvässä diplomaattikriisissä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje