[14][27]

[14][27]

Leishmanin loppukiri toi voiton Connecticutissa

Marc Leishmanin oikea-aikainen venytys toi voiton. © Getty Images

Marc Leishman valmistautui Traverlers Championshipin neljänteen päivään kuin mihin tahansa kilpailukierrokseen: pelasi upean tuloksen 62 ja jäi klubitalolle odottamaan, kuinka pitkälle kokonaistulos -14 riittää. Yli kaksi tuntia myöhemmin Charley Hoffman tuhlasi kahden lyönnin johtonsa kahdella viimeisellä reiällä ja Leishman pääsi nostelemaan PGA Tourin kisan palkintopokaalia ensimmäisen kerran urallaan. Australialainen oli 54 reiän jälkeen kuuden lyönnin päässä kärjestä, mutta iski sopivaan paikkaan kahdeksan birdietä käsittäneen virheettömän huippukierroksen: ”En olisi uskonut, että se riittäisi. Golf on hauska peli, todella hauska peli”, Leishman sanoi. Hoffman oli 16:n jälkeen tilanteessa -16, kunnes löi seuraavalla avauksensa oikealle veteen ja teki tuplabogin. 18:lla hän ei saanut pelastettua paria griinibunkkerista ja Leishman siirtyi lopullisesti paalupaikalle. ”Huono lopetus, joka jätti pahan maun. Mutta tästäkin riittää opittavaa. Seuraavalla kerralla olen yhtä kokemusta viisaampi”, Hoffman sanoi. Tuloksen 66 pelannut Hoffman (-13) jakoi toista sijaa sunnuntain kierroksella lyönnillä paremmaksi pistäneen Masters-voittajan Bubba Watsonin kanssa.

Charley Hoffmanin hyvä ote lipesi ratkaisevalla hetkellä.  &copy Getty Images

Charley Hoffmanin hyvä ote lipesi ratkaisevalla hetkellä. &copy Getty Images

Leishmanista tuli viimeisen seitsemän vuoden sisällä jo viides ensikertalaisvoittaja Travelers Championshipissä, Fredrik Jacobsonin (2011), Bubba Watsonin (2010), Hunter Mahanin (2007) ja J.J. Henryn (2006) seuraksi. Sunnuntainen voitto oli Leishmanille vasta toinen Top 10 -sijoitus PGA Tourilla tällä kaudella. Hän ei pelannut Memphisissä eikä US Openissa ja sanoi tunteneesa itsensä latautuneeksi kahden viikon tauon jälkeen: ”Taisin harjoitella kaksi kertaa kolmen viikon aikana. Peli on ollut tuloillaan jo jonkun aikaa. Putterin kanssa on ollut hankalaa, mutta ei enää viime aikoina.”

Tim Clark, John Rollins, Brian Davis ja Roland Thatcher jakoivat neljännen sijan tuloksellaan -12. Toissa vuonna Players Championshipin voittanut Clark kävi viime elokuussa kyynärpääleikkauksessa, eikä meneillään oleva kausi ole sujunut parhaimmalla tavalla: hän on karsiutunut viidesti yhdeksässä pelaamassaan turnauksessa.

Mahan (11:s) pelasi kisan ja uransa kovimman kierroksen finaalipäivänä, mutta tulos 61 ei ole River Highlandsin kenttäennätys. Patrick Cantlay teki viime vuoden kisassa kentän uusiksi ennätyslukemiksi tuloksen 60. US Openissa edukseen esiintynyt amatööri pelasi Cromwellissä ensimmäisen turnauksensa ammattilaisena, mutta ei selvittänyt cutia 36 reiän jälkeen.

Langille ensimmäinen voitto LPGA Tourilla

Brittany Lang teki uusinnassa kolme perättäistä birdietä ja voitti Kanadan turnauksen.  &copy Getty Images

Brittany Lang teki uusinnassa kolme perättäistä birdietä ja voitti Kanadan turnauksen. &copy Getty Images

Brittany Lang raivasi Ontarion turnauksen uusinnassa tieltään kolme vastustajaa ja voitti ensimmäisen kerran naisten pääkiertueella. Pisimpään Langin kyydissä kesti Hee Kyung Seo, jolle Langin kolmas perättäinen birdie oli liikaa.

Muut Langin ja Seon lisäksi Manulife Financial LPGA Classicin uusinnassa pelanneet olivat Inbee Park sekä Chella Choi. Nelikko päätyi 72 reiän kilpailussa tasatulokseen -16.

Tällä kaudella kaksi kisaa voittanut Stacy Lewis ja US Women’s Openin hallitseva mestari So Yeon Ryu jakoivat viidettä sijaa, lyönnin päähän uusinnasta jääneinä. LPGA Championshipin voittanut Shanshan Feng ja paras pohjoismaalainen Anna Nordqvist (-14) olivat seuraavina.

Ruotsalaisista myös Karin Sjödin (-12) mahtui kymmenen joukkoon.