[6][5]
Kilpagolf - Nordic League

Lauri Ruuska joutui taipumaan uusinnassa: "Harmittaa tietysti, mutta näistä oppii"

Kahden kisan jälkeen Ruuska on Nordic Leaguen rankingissa komeasti neljäntenä.

Nordic Leaguen PGA Catalunya Resort Championship -kilpailun voittaja haettiin kolmen miehen uusinnan kautta. Pisimmän korren veti lopulta Ruotsin Mikael Lundberg. Uusinnassa taipuivat Lauri Ruuska ja Lundbergin maanmies Jesper Kennegård.

Voitto oli jo pedattu Ruuskalle (-10), joka nousi kisan kärkeen reiän 17 birdiellä, kun edeltävässä ryhmässä pelannut Kennegård hetkeä aikaisemmin taipui samalla reiällä bogiin.

Päätösreiällä par olisi riittänyt varmistamaan voiton Ruuskalle, mutta tulos kääntyi harmittavasti bogiksi. Ruuskan ja Kennegårdin seuraksi uusintaan nousi vielä päätösreiän birdiellään Mikael Lundberg. Uusintaan kalkkiviivoilla venynyt Lundberg vei lopulta nimiinsä kilpailun.

”Pelasin etuysillä tosi hyvää peliä pitkän aikaa, mutta puolivälin paikoilla ote vähän herpaantui. Siitä asti peli oli taistelua, mutta lähipeli ja putti pitivät tilanteen kasassa. 17:n birdie antoi hyvän mahdollisuuden voittoon, mutta vikan väylän bogey jäi harmittamaan”, Ruuska kommentoi taiston tauottua.

Voitto ratkesi lopulta toisella uusintareiällä.

”Ensimmäisellä uusintareiällä oli mahdollisuus voittoon, mutta en saanut birdieputtia neljästä metristä sisään. Toisella uusintareiällä missasin avauksen oikealle, josta en saanut suoraa lyöntiä greenille ja missasin greenin. Lundberg teki hyvän kahden putin parin, minä ja Kennegård emme saaneet pareja aikaan. Harmittaa tietysti, mutta näistä oppii”, Ruuska sanoi.

Ruuskalla kakkossija oli sikäli karvas, että viime kaudella hän ylsi kakkoseksi kolmesti, mutta voitto jäi puuttumaan. Lisäksi Ruuska on kahdesti kolmas ja kertaalleen neljäs.

Viime kaudella Ruuska sijoittui kiertueen rankingissa neljänneksi. Voitot ovat kiertueella arvossaan, ja vaikka hän pelasi kokonaisuutena erittäin vahvan kauden, ei sijoitus noussut ilman ykkössijoja neljättä sijaa korkeammalle.

Ruuskan edellinen ykköstila Nordic Leaguesta on kaudelta 2017. Vahva viime kausi ja erinomainen kauden alku lupaavat hyvää, mutta voittamisen peikko olisi hyvä karistaa harteilta heti alkumetreillä. Lauri Ruuskan kohdalla huippukausi saattaa hyvinkin olla vain siitä kiinni.

”Ihan hyvä startti oli. Antaa paljon infoa siitä, missä peli menee, ja oli hyvä päästä pelaamaan voitosta”, Ruuska kommentoi.

Kauden ensimmäinen kilpailu samaisella PGA Catalunyan kentällä päättyi perjantaina. Siinä Ruuska ylsi jaetulle seitsemännelle sijalle. Kahden kilpailun jälkeen Ruuska on kiertueen rankingissa neljäntenä. Kuudentena on kauden ensimmäisessä kisassa kolmanneksi yltänyt, mutta toisessa koitoksessa karsiutunut Matias Honkala.

Myös Ilari Saulo pelasi hyvän kilpailun ollen 13:s tuloksella -3. Kauden ensimmäisessä kisassa Ruuskan tapaan seitsemättä sijaa jakanut Aleksi Myllymäki (+2) oli 37:s, Casper Simberg (+4) oli 42:s ja Juhana Kukkonen (+5) 45:s. Muut suomalaiset karsiutuivat jatkokierroksilta.

Kiertue jatkuu toukokuun ensimmäisellä viikolla Ruotsissa.

Lue seuraavaksi: Lauri Ruuska tykittää itseään kohti uran seuraavaa askelta, joka oli lähellä onnistua jo tänä vuonna