11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League - Podcast

Lauri Ruuska tykittää itseään kohti uran seuraavaa askelta, joka oli lähellä onnistua jo tänä vuonna

Lauri Ruuska pelasi erinomaisen kauden Nordic Leaguessa. Seuraava askel ei jää kiinni ainakaan lyöntipituuksista.

Golfissa puhutaan paljon lyöntipituudesta. Se alkaa olla jonkinlainen elinehto, mutta vain harva pelaaja lyö luonnostaan todella pitkälle. Lauri Ruuska lukeutuu näiden harvojen ja valittujen joukkoon.

”Perusdraivi lentää ilmassa sellaiset 285–290 metriä ja tarvittaessa pystyn lyömään sellaiset 315–320 metriä ilmassa”, hän paljastaa.

Ruuska rakentaa tietoisesti peliään pitkien avausten varaan, sillä se on hänelle luontainen kilpailuetu. Vastaavasti wedge-peliä voi hioa yhä paremmaksi, jotta pallo pitkän avauksen jälkeen löytäisi tiensä mahdollisimman lähelle reikää yhä useammin.

Helsingin Etelä-Haagaan asettunut savolaistaustainen Ruuska on harjoitellut viimevuodet David Da Silvan komennossa. Yhteistyö toimii. Ruuska on mielissään myös siitä, että Silvan akatemiassa harjoittelee useita ammattilaisia ja amatöörejä, jotka paitsi sparraavat toisiaan myös muodostavat innostavan ja yhtenäisen harjoitusryhmän.

Ruuska sijoittui Nordic Golf Leaguen rankingissa tänä vuonna neljänneksi. Hän pelasi erittäin vahvan kauden sijoittuen 13 pelaamassaan kisassa kolmesti toiseksi, kahdesti kolmanneksi, sekä kertaalleen neljänneksi. Vain voitto jäi puuttumaan. Voiton arvo on pisteiden kannalta satelliittikiertueilla suhteessa jopa suurempi kuin pääkiertueella, joten seuraava askel on kiinnittää oma nimi yhä useammin tuloslistan ykköseksi.

Ruuskalla on tilillään voitto Nordic Leaguesta vuodelta 2017, mutta hän myöntää, että kun viime vuosina ykköstiloja ei ole tullut, on voittaminen kenties käynyt hieman vaikeammaksi.

”Pikkuisen siinä häviää tatsi siihen voittamiseen. Jos vertaa Välimäen Samiin, joka voitti viime vuonna neljä kisaa Saksan Tourilla, niin sen jälkeen on helpompi voittaa millä tahansa kiertueella, kun vain pääsee siihen tilanteeseen.”

”Tasaisuutta se vain vaatii. Liian usein kisaan on mahtunut jonkinlainen vähän huonompi jakso.”

Kuluva kausi oli COVID-19-pandemiasta johtuen hyvin poikkeuksellinen. Erityisesti Challenge Tourin puolella kausi jäi tyngäksi ja moni kova pelimies etsi kisoja muilta kiertueilta, myös Nordic Leagueasta.

”Kiertue oli tänä vuonna myöskin tosi kovatasoinen. Challenge Tourin kausi oli erikoinen, ja moni kova pelaaja tuli kisaamaan Nordic Leagueen ja voitti kisoja siellä. Kärki oli aika kova, ja hirveän montaa yllätysvoittajaa ei tänäkään vuonna tullut.”

Ruuska täyttää joulukuussa 27 vuotta. Kiirettä huipulle nousemiseen ei ole. Seuraava askel on parempi Challenge Tour -kategoria, menestyminen siellä ja paikka Euroopan kiertueella.

”Tästä voi aika nopeasti liikkua, kun alkaa asiat loksahtelemaan paikoilleen. Kyllä mä itseni näen muutaman vuoden sisällä Euroopan Tourin pelaajana.”

Ruuskan haastattelun kokonaisuudessaan kuulet Golfpisteen uusimmasta podcastista.

Golfpiste Podcast · #92 – Lauri Ruuska rakentaa pelinsä pituuden varaan ja on matkalla kohti Euroopan kiertuetta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje