18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Läpimurron kynnyksellä

Peter Uihlein on Kytäjä Challengen etukäteisarvioissa suurimpia ennakkosuosikkeja.

Peter Uihlein kiersi keskiviikon pro-amissa Kytäjän South Eastin kentän tulokseen 67 ja johdatti joukkueensa voittoon. Se, että tämä nuorukainen josta yleisesti veikattiin pari vuotta sitten tulevaa maailmantähteä, pelaa Suomessa CT:n kisaa on monen sattuman summa. Kaiken lisäksi Uihleinilla ei ole edes CT:lle kategoriaa, vaan hän kiertää kisoja villeillä korteilla.

Torstaina kello 7.50 Uihlein starttaa Kytäjällä Finnish Challengeen, häntä kirittää Joonas Granberg.

Kontrasti on suuri juniori-ja amatööriaikoihin, jolloin Uihlein oli isoissa otsikoissa yhtenä maailman lupaavimmista amatööripelaajista. Hän oli hetken aikaa myös World Rankingin ykkönen.

Silloisista kilpakumppaneista Rickie Fowler ja Rory McIlroy valmistautuvat parhaillaan World Tourin kisaan Ohiossa. Uihlein oli amatööriaikoinaan näiden hyvien ystäviensä veroinen tähti , joillain mittareilla parempikin. Amatööriuran huipentuma oli US Amateurin voitto kaudella 2010. Majoreita kokemuslistalla jo kolme.

Kausi 2011 oli vaikea, varsinkin loppuvaiheiltaan. Uihleinilla oli olkapäävamma, karsinnnat USA:ssa ja Euroopassa tuottivat vesiperän. Kuuma amatööritähti huomasi olevansa pelipaikkojen osalta tyhjän päällä.

”Loukkaantuminen tuli pahaan aikaan, nyt se on voitettu kanta ja pelit ovat lähteneet kulkemaan. Pelaan Kytäjän lisäksi Kazakstanissa ja Venäjällä. Näistä kolmesta pitäisi saada 2900 euroa ansaittua, jotta saisin pelioikeuden loppukaudeksi”, Uihlein laskeskelee.

Syksyllä ovat ohjelmassa PGA Tourin ja ET:n karsinnat , ensisijainen tavoite on luonnollisesti USA:ssa.

”Olen sukkuloinut kisojen välissä Bostoniin vanhempieni luokse, myös tyttöystäväni on valtameren takana,” heti Kytäjän tapahtuman jälkeen Atlantin ylityksen tekevä Uihlein suunnittelee.

Putteri lämpiää helposti

Viimeiset kolme kisaa kertovat Uihleinin tasosta, sijaluvut ovat 12., kymmenes ja seitsemäs. Oma taso on löytymässä.

”Olen kyennyt pelaamaan itseni tilanteisiin, joista olisi voinut voittaa. Kärsivällisyys on se ominaisuus jota me kaikki huipulle pyrkivät tarvitsemme. Minun tavoitteeni on edelleen nousta maailman ykköspelaajaksi, se ei ole muuttunut, enkä ole menettänyt uskoa mahdollisuuksiini”, Uihlein toteaa ilman minkäänlaista uhon häivää olemuksessaan.

Kun Uihleinilta kysyy hänen vahvinta asettaan, tulee vastaus salamannopeasti.

”Puttaaminen, se on aina ollut valttini. Kytäjä on minulle sikäli oikein hyvin silmään sopiva kenttä. Viheriöt ovat hyvässä kunnossa ja muodoiltaan sopivan haasteelliset, niillä tapahtuu. Draivaamiseni kanssa on joskus ongelmia, mutta se on toiminut mainiosti viimeisten viikkojen aikana. Lähipelini, lähinnä lyhyet lähestymiset tökkivät hetken aikaa. Treenasin niitä alkuviikosta ja nyt ote niihinkin on taas olemassa”, Uihlein iloitsee.

Peter Uihlein on kisaa paikan päällä seuraaville ykkköstärppi ulkomaisista pelaajista. Torstaina hän starttaa kierrokselleen kello 7.50, perjantaina 12.50. Ja mikäli Kytäjälle ehtii vasta viikonloppuna, on erittäin todennäköistä, että Uihlein on silloinkin vahvasti kuvioissa mukana.

”Tavoitteeni on voitto, kuten kaikissa kisoissa. Golfissa täytyy olla kärsivälinen. Vaikka Challenge Tour on antanut minulle mahdollisuuden harjoittaa ammattiani, uskon seuraavien parin vuoden aikana kykeneväni haastamaan Rickien (Fowler) ja Roryn PGA Tourillla, ” Uihlein piirtelee tulevaisuuttaan.

Kakko täynnä itseluottamusta

Roope

Roope Kakko voitti Challenge Tourin kisan vuonna 2004 Espoossa. &copy Getty Images

Suomalaispelaajista voitto tai top-ten sijoitus mielessään lähtee kisaan useampikin pelaaja. Mikko Korhonen, Roope Kakko, Kalle Samooja ja Joonas Granberg ovat ennakkoon kovimmat ammatilaiset. Tapio Pulkkanen voidaan nostaa viimeaikaisten menestystensä johdosta samaan sarjaan. Roope Kakko voitti Espoossa 2004 amatöörinä, lisäksi hän oli Vanajanlinnassa 2009 CT:n kisassa kahdeksas. Recordi kotimaisista kisoista on kohdallaan.

”Tuntuu todella hyvältä lähteä tähän kisaan. Kytäjä on upea areena CT:n kisalle. Täällä saa lyödä iloisesti palloa tiiltä, viheriöt ovat huippukunnossa. Sopii meikäläisele oikein hyvin. Uskon vahvaan suomalaispanokseen, toivottavasti myös yleisöä on paljon paikalla. Tarjolla on erittäin hyvää golfia,”edellisessä CT:n kisassaan kolmanneksi sijoittunut Kakko hehkutti keskiviikona.

Suomalaispelaajien starttiaikoja torstaina:

Tapio

Tapio Pulkkanen starttaa Kytäjällä torstaina päivän viimeisessä kolmikossa kello 14.30 Kuva VeVe Media.

7.50 Joonas Granberg ( Peter Uihlein)

8.10 Janne Mommo

8.40 Kalle Samooja

8.50 Teemu Bakker

9.20 Erik Myllymäki

9.20 Albert Eckhardt

9.30 Lauri Ruuska

12.50 Roope Kakko

13.00 Mikko Korhonen

13.20 Antti Ahokas

14.00 Jaakko Mäkitalo

14.30 Tapio Pulkkanen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje