11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Lähellä ollut kärki karkasi, kun Komulainen kadotti pallonsa: ”Harmittaa ihan helvetisti, ja se on lievä ilmaisu”

Triplabogey latisti Noora Komulaisen tunnelman German Mastersissa. Kuva: Mark Runnacles/LET

Kauden paras sijoitus ei Noora Komulaisen mieltä isommin lämmittänyt.

Noora Komulainen (-5) nousi German Mastersin viimeisellä kierroksella haastamaan tosissaan kärkeä. Iso virhe takaysillä haihdutti kuitenkin haaveet isommasta menestyksestä, ja käteen jäi jaettu 11. sija.

Komulaisella riitti tapahtumia Seddiner See Golf & Country Clubin kentän etuysillä, jolla hänelle kirjattiin vain yksi par. Neljä ensimmäistä reikää sisälsivät kaksi birdieä ja kaksi bogia, kunnes Komulainen jysäytti kilpailussa jo toisen kerran neljän birdien suoran.

Hän nousi kierroksen puolivälin tuntumassa jo aivan kärjen kannoille, mutta takaa-ajo tyssäsi 12. reiällä tulleeseen triplabogiin.

”Löin avauksen oikealle pitkään heinään, eikä palloa löytynyt. Varapallokin meni sinne, ja jouduin vaan chippaamaan sieltä ulos. Harmittaa ihan helvetisti. Ja se on lievä ilmaisu”, tuloksen 71 pelannut Komulainen manasi.

Komulainen otti Berliinin lounaispuolella Michendorfissa käydyssä kilpailussa kauden parhaan ja kovimman LET-sijoituksensa yli puoleen vuoteen. Tämä ei häntä pettymyksen keskellä kuitenkaan lämmittänyt.

Korkea sijoitus olisi ollut paikallaan myös siksi, että jaossa oli jälleen tukku tärkeitä olympiarankingin pisteitä.

Komulainen on yltänyt naisten Euroopan kiertueella 15 kertaa kymmenen parhaan joukkoon. Paras sijoitus on peräisin vuoden 2016 Lalla Meryem Cupista, jossa hän oli neljäs.

Korkea sijoitus olisi ollut paikallaan myös siksi, että jaossa oli jälleen tukku tärkeitä olympiarankingin pisteitä. Suomalaisista tiukimmin paikoista Pariisin olympiajoukkueeseen Komulaisen ohella taistelevat Matilda Castren ja Ursula Wikström. Karsinta päättyy reilun kuukauden kuluttua.

Emily Penttilä (+4) jakoi German Mastersissa 49. sijan ja Linda Osala (+9) päätyi kymmenen pykälää alemmas. Elina Nummenpää ja Sanna Nuutinen karsiutuivat.

Kilpailun ratkaisu venyi uusintaan. Isäntämaan Alexandra Försterling päihitti Itävallan Emma Spitzin toisella playoff-reiällä. Kaksikon 72 reiän tulos oli 276 (-12).

Voitto oli urallaan vahvassa nousussa olevan Försterlingin, 24, toinen kuluvalla kaudella. Berliiniläinen on saavuttanut neljä ykköstilaa LET-kiertueella; kaikki ovat tulleet reilun 1,5 vuoden sisällä.

Ladies European Tourin kilpailut jatkuvat ensi viikolla Ranskassa. Jabra Ladies Openiin osallistuu kuusi suomalaispelaajaa.

Lue seuraavaksi: Noora Komulainen esitti upean ryhtiliikkeen German Mastersissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje