11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Kokemusta ja nuoruutta Finnish Tourin kisan kärjessä Hirsalassa

Nikke Tyryn peli oli torstaina kunnossa, ja hän jakaa kärkipaikkaa Hirsalan Finnish Tour -kilpailussa. Arkistokuva: Juha Hakulinen

Uransa ensimmäistä Finnish Tour -kilpailua pelaava Iiris Ahti otti komennon naisten sarjassa.

Finnish Tourin kausi 2024 lähti tasaisissa merkeissä käyntiin Hirsala Golfissa. Yleisessä sarjassa kärkipaikkaa jakaa nimittäin peräti kuusi pelaajaa, kun Viggo Talasmäki, Jussi Kumpulainen, Elmo Gerkman, Niclas Hellberg, Roope Kakko ja Nikke Tyry kiersivät kentän 71 (-2) lyönnillä.

Aamupäivän lähdöissä pelanneet Kakko ja Tyry olivat puheliaalla tuulella kierroksen päätteeksi.

”Vanha Nikke Tyry ei olisi tänne ikinä mahtunut. Nyt koen, että olen aika suora tiiltä. Kun Finnish Tourilla on kerran voittanut, niin on paljon kotoisampi olla tuolla kentällä”, viime vuonna Finnish Tourin finaalikilpailun voittanut Tyry kertoi.

”Pelasin tosi ehjän kierroksen. En saanut oikein mitään sisään alussa, mutta tuossa lopussa sain pari hyvää puttia. Se oli sellainen kokenut, vanhan miehen kierros”, hän jatkoi.

Tyryltä tuli myös paljon kiitosta Hirsala Golfin kenttämestari Janne Lehdolle. Tyryn mukaan jokaisella suomalaisella kentällä pitäisi olla oma Janne Lehto töissä, niin hienoon kuntoon Lehto tiimeinen Hirsalan on vuosi toisensa jälkeen virittänyt.

Kolmen birdien siivittämänä porteista ulos, ja taiteilija oli itsekin yllättynyt.

Kilpailun kokeneimpaan kaartiin kuuluva Kakko oli hereillä heti aamutuimaan, kun hän kierrokselle starttasi.

”Aika vahva startti tänään. Kolmen birdien siivittämänä porteista ulos, ja taiteilija oli itsekin yllättynyt. Sen jälkeen olikin aika vaihtelevaa. Tuntui, että oli aika paljon hyviä lyöntejä, mutta puttien vauhtien kanssa oli aikamoisia ongelmia”, Kakko luonnehti avauspäivää.

Hirsalan griineillä todella hyvin viihtynyt Gerkman nautti avauspäivän tunnelmasta täysin siemauksin.

”Oli kiva pelata. Käytin par-vitoset aika hyvin hyväkseni, vaikka viimeiselle tulikin bogi. Oli vihdoin kiva päästä pelaamaan huippukuntoisille griineille.”

Naisten sarjassa avauspäivän parhaasta tuloksesta vastasi Iiris Ahti, joka kiersi ainoana naisena Hirsalan kentän alle parin. Hänen tuloksensa oli 72 (-1).

Vasta 15-vuotias Ahti pelasi koko päivän varmaa golfia kirjaten tuloskorttiin neljä birdieä, yhden bogin ja yhden tuplabogin.

”Oli tosi hyvä fiilis omasta lyömisestä. Oli kiva, kun iskä oli cädäämässä. Se auttoi paljon. Puttaaminen oli helppoa ja kivaa, kun oli hyvät pinnat”, kilpaa auringon kanssa kierroksen päätteeksi hymyillyt tyttöjen maajoukkuepelaaja sanoi.

Naisten sarjan toista sijaa jakavat Emilia Väistö ja Henni Mustonen ovat lyönnin päässä kärjestä avauspäivän jälkeen.

Kilpailu jatkuu perjantaina.

Lue seuraavaksi: Roope Kakko on sydämeltään kilpagolfari, mutta tänä talvena ensi kertaa myös valmentaja

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje