28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista

28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Karsintadraamaa tänä viikonloppuna myös Atlantin takana

Ty Tryon katosi totaalisesti golfmaailmasta 2000-luvun alkuvuosien jälkeen. Tämänvuotinen U.S. Open toi Tryonin taas hetkeksi takaisin isommille kisakentille. © Getty Images

Enemmän videopeleissä mainetta niittänyt Willian Augustus ”Ty” Tryon IV yrittää paluuta PGA Tourille.

Tryon oli niin suuri teinitähti Yhdysvalloissa, että pääsi mukaan Tiger Woods PGA Tour 06 -konsolipeliin, joka julkaistiin vuonna 2005. Siihen Tryonin meriitit sitten oikeastaan jäävätkin. Vuonna 1984 syntynyt Tryon siirti ammattilaiseksi jo vuonna 2001, siis 16-vuotiaana.

Ennen kuin Tryon ehti edes hankkia jalansijaa yliopistogolfissa, joka on se normaali proseduuri USA:ssa ennen ammattilaisuutta, pohjoiskarolinalainen oli saanut pelioikeuden PGA Tourilta. Vuonna 2001 PGA Tourille 16-vuotiaana siirtyneestä Tryonista tuli historian nuorin kovan karsintamankelin läpikäynyt pelaaja.
Sen jälkeen kaikki Tryonin uralla on ollut painajaista. Amerikkalainen ei ole pystynyt pitämään hallussaan pelioikeutta Yhdysvaltain pääkiertueelle yhtä vuotta pidempään. Tryon on hakenut vauhtia mantereen kolmannen tason kiertueilta ja Nationwide Tourilta. Voittoja ammattilaisuralla on tullut vain yksi. Viime kesänä Tryonin tunnelin päässä vilahti valoa, kun hän pääsi karsintojen kautta U.S. Openiin. Se oli amerikkalaisen ensimmäinen major-esiintyminen ja hän suoriutui viikonlopun kierroksille, mutta jäi lopulta jaetulle 80. sijalle.
Tulevana viikonloppuna Tryonilla on mahdollisuus päästä jälleen PGA Tourille, sillä amerikkalainen selviytyi PGA Tourin karsintojen viimeiseen vaiheeseen. Tryon on kuitenkin vasta 26-vuotias ja pääsy kiertueelle voisi olla uuden alku. Nuoresta miehestä saatetaan kuulla vielä lisää.
Rapakon takaiset karsinnat ovat mielenkiintoiset, sillä mukana on muun muassa Camilo Villegasin caddie Brett Waldman. Karsimassa paikasta PGA Tourille ovat myös kiertueella aiemmin voittaneet Johnson Wagner ja Will MacKenzie.
Karsinnat alkavat tänään ja jatkuvat maanantaihin saakka.
Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje