Etuysillä jyrännyt Teemu Bakker kiilasi johtoon Vihdin FT-kilpailussa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Etuysillä jyrännyt Teemu Bakker kiilasi johtoon Vihdin FT-kilpailussa

Teemu Bakkerin hyökkäävä pelitaktiikka tuotti mainion tuloksen ensimmäisellä kierroksella. Kuva: Mikko Sintonen

Anastasia Hekkonen oli naisten turnauksen avauspäivänä ainoa parin alittaja.

Finnish Tourin kauden neljäs kilpailu Westerback 1897 Open käynnistyi Vihdissä Hills by GoGolfin kentällä Teemu Bakkerin (65) ja Anastasia Hekkosen (71) tahdissa. Neljä alle kolmen reiän jälkeen ollut Bakker sai kilpailuun erinomaisen alun tehtyään 31 lyönnillä sujuneella etuysillä kaksi eaglea.

“Pienestä se on aina kiinni. Kakkosväylä ei ihan heti avauksen jälkeen näyttänyt eaglelta. Pallo oli vain parisen metriä sisällä kentän puolella, ja sattui menemään pitkä putti sisään”, Bakker kuvaili ensimmäistä eagleaan.

Mustat-kentän takaysi ei ollut Bakkerilta aivan samanlaista liitoa. Birdiejä syntyi kuitenkin kolme lisää, päivän kolmas bogey tuli 15. reiällä.

“Niillä väylillä millä täällä pystyy hyökkäämään niin hyökkäsin. Putit upposivat alussa, joten sain lentävän lähdön kierrokselle. Toki tänään tuli tehtyä kolme bogia, mutta ei alhaista kierrosta pysty tekemään ilman että lähtee hyökkäämään. Tällä kentällä tietää, että alhainen tulos on aina pelissä, niin pakko sitä on myös lähteä yrittämään”, hän totesi.

Mikko Laihonen on lyönnin Bakkeria perässä. Ensimmäisten ryhmien joukossa kierrokselle lähtenyt Laihonen ennätti olla kärjessä suurimman osan päivästä. Henri Lahdenperä (67) ja Miikka Mäkinen (68) ovat seuraavina.

Anastasia Hekkonen selvitti naisten kisan ensimmäisen kierroksen ainoana alle parin. Naisten kokonaisrankingissa neljäntenä oleva Heikkonen lähtee toiseen päivään kolmen lyönnin johtoasemassa ennen toista sijaa jakavia Maria Lahdensuota, Oona Kurosta ja Ada Huhtalaa.

Huhtala kirjasi tuloskorttiinsa neljän birdien vastapainoksi neljä bogia ja seitsemännellä reiällä lipsahtaneen tuplabogin.

Yllättävän helpoksi kierroksensa kulkua analysoinut Huhtala oli sinut draiverinsa kanssa, joka piti hänet poissa vaikeuksista.

“Jokainen avaus oli tänään väylällä. Se helpotti aika paljon pelaamista, ja raudatkin osuivat aika hyvin griineihin. Pallo oli niin sanotusti koko ajan pelissä. Ja kun kelikin oli hyvä, niin mikäs siinä”, Huhtala sanoi.

Finnish Tourin finaalin toissa vuonna Nordcenterissä voittanut Huhtala lähtee tavoittelemaan Hekkosen etumatkaa luottavaisin mielin.

“Jatketaan samalla tavalla. Lyöminen on nyt hyvällä tolalla, ja kun saa muutaman putin enemmän uppoamaan ja chipit vähän lähemmäs, niin eiköhän se siitä. Kolme lyöntiä ei ole mahdoton, kun matkaa on vielä paljon jäljellä”, hän mietti.

Lähde: tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje