[11][15]

[11][15]
Finnish Tour - Kilpagolf

Jonatan Jolkkonen ja Anna Backman Lakiston ykkösiä

Finnish Tourin kauden toisen osakilpailun voittajat Jonatan Jolkkonen ja Anna Backman. Kuva: Severi Hopsu

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp -kiertueen toinen osakilpailu Seiko Open ratkesi mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen lauantaina Suur-Helsingin Golfin Lakiston kentällä.

Yleisen sarjan voiton vei Kullo Golfin Jonatan Jolkkonen, joka vastasi lauantaina koko kilpailun parhaasta kierroksesta. Jolkkonen päätyi yhteistulokseen -5 (72-72-64) ja vei voiton lyönnin erolla Ruukkigolfin Rasmus Karlssoniin (72-70-67). Karlsson voitti viime viikolla Kullo Golfissa pelatun WestStar Openin.

Kolmanneksi sijoittui Espoon Golfseuran Viggo Talasmäki, joka jäi Jolkkosesta kaksi lyöntiä.

Jolkkonen oli todella tyytyväinen ja helpottunut voitostaan. Hän aloitti kierroksen bogilla, mutta lopetti sen kolmeen perättäiseen birdieen päätyen huipputulokseen seitsemän alle parin.

”Kaksi vähän huonompaa kisapäivää takana ja yksi tosi hyvä, mikä riitti näköjään voittoon”, Jolkkonen sanoi.

“On ollut todella vaikeata pitkään, joten kyllä tämä tuo uskoa omaan tekemiseen. Vaihdettiin juuri valmentajankin kanssa viestiä, että vihdoin se voitto tuli”, Jolkkonen kommentoi.

Lakisto on kenttänä tuottanut toiseksi sijoittuneelle Rasmus Karlssonille useasti vaikeuksia, mutta tänään peli kulki.

“En ole koskaan pelannut Lakistossa hirveän hyvin, joten tämän päivän -4 oli hyvä suoritus ja toiseen sijaan olen tyytyväinen”, rankingin kärjessä pysyvä Karlsson kertoi.

Seiko Openia kahden kierroksen jälkeen johtanut Nikke Tyry ei pystynyt pitämään peliään kasassa. Hän putosi lopulta kauas kärjestä.

Backmanin voittoisa paluu

Kanavagolf Vääksyä edustava Anna Backman säilytti johtoasemansa alusta loppuun. Yliopistossa pelannut Backman on pitänyt ulkomailla pelattujen kisojen takia pitkään taukoa Finnish Tourin kilpailuista, mutta teki voittoisan paluun Suomen kilpailuihin. Backman voittotulos oli +2 (73-71-71).

Toiseksi sijoittui Espoon Golfseuran Katri Bakker tuloksella +6 (77-71-71) ja kolmanneksi toisen kerran peräkkäin Finnish Tourilla kolmen parhaan joukkoon sijoittunut Camilla Järvelä tuloksella +7 (80-70-70).

Kärkikolmikko parani peliä loppua kohden. Backmanin käänsi kilpailun edukseen onnistumalla parhaiten avauskierroksella.

“Viimeinen päivä oli aika samanlainen kuin muutkin. Alku oli tahmeaa, mutta loppua kohden parani ja sain tehtyä muutaman tärkeän birdien”, Backman totesi.

Backman, Bakker ja neljänneksi pudonnut Pickala Golfin Elina Saksa (+10) lähtivät kärkikolmikkona viimeiseen päivään. Tunnelma kärkiryhmässä oli pienestä jännityksestä huolimatta rento.

“Ollaan kaikki hyviä kavereita, joten kun kilpailemme keskenämme voitosta, se luo erikoisen dynamiikan. Mutta oli todella kivaa pelata”, Backman summasi.

Toiseksi sijoittunut Bakker paransi peliään, mutta kiri ei tällä kertaa riittänyt.

“Pystyin hyvin parantamaan asioita ensimmäisen päivän jälkeen, mikä mahdollisti hyviä paikkoja, mutta putit eivät osuneet”, Bakker kommentoi.

Seuraava Finnish Tourin osakilpailu on reikäpelin SM-kisat, jotka pelataan 15.–17. kesäkuuta Muuramessa.