James Hahn yllätysvoittoon Rivieralla - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

James Hahn yllätysvoittoon Rivieralla

James Hahn (vas.) kättelee Dustin Johnsonin, joka kaatui kolmannella uusintareiällä. Kuva: Getty Images.

Northern Trust Openin viimeinen kierros oli täynnä draamaa, voitto oli monen pelaajan ulottuvilla, mutta ratkaisua saatiin lopulta kolmannelle jatkoreiälle saakka.

Kärkipaikalta sunnuntaihin lähteneelle Retief Goosenille moni olisi suonut voiton, mutta vaikka hän avasi päivänsä birdiellä, muuttui pelin suunta nopeasti ja etenkin takaysin reiät 13–16 olivat eteläafrikkalaiselle varsinaista kärsimysnäytelmää.

Kahdeksannelle sijalle päätyneestä konkarista ei ollut voittoa ottamaan, eikä ollut monesta muustakaan.

Hahnin puttipeli oli sunnuntaina muille liikaa.

Hahnin puttipeli oli sunnuntaina muille liikaa.

Voittokamppailuun mukaan hiipinyt toinen kokenut kehäkettu Vijay Singh pelasi viimeiset neljä reikää neljä yli ja hyytyi 12:nneksi. Graham DeLaet esiintyi hermostuneesti läpi päivä ja jäi kahdeksanneksi. Jordan Spiethin mahdollisuudet kariutuivat bogiin viimeisellä reiällä.

Muiden töpeksiessä Sergio Garcia näytti marssivan kohti voittoa, mutta bogit kahdella viimeisellä väylällä sinetöivät pelin hänen osaltaan.

”Olen aina ollut rehellinen itselleni, en ansainnut nyt voittaa. Se on juuri niin yksinkertaista”, Garcia puhisi.

Miehen toisensa jälkeen romahdettua ulos voittotaistelusta, nousi jatkorei’ille venyneeseen ratkaisuun mukaan kolme miestä, sunnuntaina tuloksen 68 tehnyt Paul Casey ja tuloksen 69 pelanneet Dustin Johnson ja James Hahn.

Koko kolmikko selvitti ensimmäisen jatkoreiän (18.) parilla, mutta toisella (10.) kyydistä tippui Casey. Ratkaisu nähtiin kolmannella jatkoreiällä (14.), kun Hahn upotti 7,5-metrisen birdie-puttinsa, johon Johnson ei pystynyt vastaamaan.

”En koskaan uskonut, että pystyisin voittamaan”, uransa ensimmäisen PGA Tourin kilpailun voittanut Hahn kertoi epäuskoisena.

”Hattu päästä Jamesille tuosta putista. Pelasin hänen kanssaan koko päivän, ja tiesin että hän puttasi tänään erittäin hyvin”, Johnson sanoi.

Voitolla Hahn ansaitsi 1,2 miljoonaa dollaria ja paikan Mastersiin. Se sai miehen innostumaan mikäli mahdollista vieläkin enemmän.

Reilu viikko sitten 34-vuotta täyttäneen esikoisvoittajan elämässä on luvassa muunlaistakin tunnekuohua, kun esikoistyttären on määrä syntyä keväällä. Nimi on vielä päättämättä.

”Aion ehdottaa vaimolleni Rivieraa. Se on mielestäni hyvä nimi”, sanoin Hahn taistelun Riviera Country Clubin kentällä tauottua.

Dustin Johnsonille isäksi tuleminen on jo tuttua. Hän sai esikoisensa vaimonsa Paulina Gretzkyn kanssa hiljattain.

Henkilökohtaisista ongelmista kärsinyt Johnson on tehnyt lapsivuoteen ääreltä kilpakentille sellaisen paluun, mihin vain harva uskoi. Vaikka ensimmäinen turnaus puolen vuoden tauon jälkeen päättyi karsiutumiseen, on hän kahdessa muussa saavuttanut sijat 4 ja 2.

Väheksymättä Hahnin voittoa ja esitystä sunnuntaina, voi jo ennustaa, että juuri Johnsonin nimen tulemme jatkossakin näkemään tuloslistoilla kärkipäässä.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje