11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Jaakko Mäkitalolla oli hauskaa kentällä ja syystä

Jaakko Mäkitalo lähtee kärkiryhmässä viimeiselle kierrokselle Suomen aikaa klo 6.00 aamulla.

Helsinkiläinen Jaakko Mäkitalo on tehnyt tasaisen varmaa työtä Asian Tourin Intian kilpailussa. Kaikki kolme kierrosta ovat kuutosella alkavia Karnatakan par 71 –kentällä. Ja tämä tietää tietysti sitä, että mies on tiukasti kiinni voittotaistelussa.

Mäkitalo on ennen viimeistä kierrosta toisena tuloksella 203 (-10) ja kisaa johtava Skotlannin Richie Ramsey on lyönnin päässä. Toisaalta kärki on hyvin tasainen, sillä Jaskan takana puuskuttaa kolmen miehen ryhmä lyönnin jäljessä.

Lauantaina Mäkitalo pelasi filippiiniläisen Angelo Quen kanssa. Pelikaveri on voittanut Aasian kiertueella kolme kertaa ja on kolmen kierroksen jälkeen kuudentena pari lyöntiä suomalaista perässä.

”Angelo on kiertueen ehkä mukavin kaverin ja tänään kentällä oli ennen kaikkea hauskaa. Tuli naurettua aika paljon ja se vähensi myös jännitystä, vaikka alussa oli vähän vapinaa”, viestitti Mäkitalo kierroksen jälkeen.

Hermoilu ei kuitenkaan suuremmin näkynyt pelissä, vaikka kuudelta ensimmäiseltä reiältä tuli pari bogeyta ja yksi birdie. Reiät 8-13 menivät jo sitten kuin siivillä.

”Kasilla ja ysillä tuli hyvät birdiet ja kympillä loistava par-pelastus käynnistivät hyvän takaysin. Reiällä 11 löin hybridillä neljään metriin ja eagle upposi”, kuvaili Mäkitalo kierroksen keskivaiheen tapahtumia.

Loppua kohden peli pysyi hyvin paketissa, mutta viimeiselle reiälle tuli bogey ja Ramsey saa olla kärjessä yksin.

”Se olisi voinut jäädä tekemättä, mutta siitä huolimatta ei voi olla kovin huonoilla fiiliksillä”, summasi 31-vuotias helsinkiläinen, jolla on loistava tilaisuus tehdä elämänsä tili 1,24 miljoonan dollarin turnauksessa.

Rento fiilis viimeiselle kierrokselle

”Huomenna pitää pyrkiä samanlaiseen rentoon mentaaliin puoleen, niin eiköhän siitä hyvä kierros tule.”

Mäkitalo korosti jo eilen, että hän pelaa parhaiten, kun on yleisöä ympärillä ja nyt sitä riittää, kun viimeiselle rundille lähdetään kärkiryhmässä.

”Kun on tv-kameroita ja yleisöä, ei voi hermostua omaan peliin ja tehdä tyhmiä juttuja. Minulle varmin tapa menettää ote peliin on, jos fokus katoaa, suutun itselleni ja teen typeriä virheitä.”

Mäkitalon paras sijoitus Aasian kiertueella tähän mennessä on jaettu 22. tila Malesiasta.

Samooja nousi, Granberg epäonnistui

Kalle Samooja teki myös vahvaa nousua pelaten kierroksen kaksi alle. Hänellekin tuli viimeiselle reiälle bogey. Samooja on jaetulla 16. sijalla, mutta kympin sakkiin on eroa ainoastaan yksi lyönti.

Joonas Granbergille lauantai oli hankala: kolme tuplaa ja kolme bogeyta ilman yhtään birkkua romahduttivat sijoituksen.

Jaakko Mäkitalo lähtee viimeiselle kierrokselle huomenna klo 6.00 Suomen aikaa yhdessä Richie Ramsayn ja James Morrisonin kanssa. Kalle Samooja on liikkeellä 50 minuuttia aikaisemmin ja Joonas Granberg klo 1.30.

Hero Indian Openin Live Scoring löytyy täältä.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje