13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][4]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Masters

Interaktiivinen opas: näin merkittävästi Augusta National on historiansa aikana muuttunut

Augustan kentän ilme on muuttunut vuosikymmenten aikana huomattavan paljon. Kuva Getty Images

Masters-kenttä on muuttunut 87-vuotisen historiansa aikana valtavasti ja koko olemassaolonsa ajan.

Golfkirjoittaja Charles Price sen parhaiten sanoi: Augusta National ei koskaan ollut amerikkalaisen kenttäsuunnittelun mullistavin kenttä, mutta kaikkien kehittyvin siitä varmasti tuli. Mastersin vuoden 1934 avajaisturnauksesta lähtien Augustassa on etsitty tapoja kehittää Georgian golfhelmeä. Ensimmäisiin keinoihin lukeutui yhdeksikköjen vaihtaminen toisin päin. Muutaman seuraavan kesän aikana osaa rei’istä muokattiin lapioilla ja hakuilla uuteen uskoon Robert Tyre Jones Jr:n, klubin toisen perustajan ja jo aktiivisen kilpauransa päättäneen legendaarisen amatöörin, tiukassa valvonnassa.

Edes Jones ei aavistanut, että muutoksen rummut eivät koskaan lakkaa Augustassa soimasta. Golfmestarit, kenttäarkkitehdit ja myöhemmin jopa pitkäaikainen puheenjohtaja Clifford Roberts ehdottivat kenttään muutoksia, jotka myös toteutettiin. Ajan kuluessa reikiä muutettiin edelleen pelattavuuden, kentänhoidon, katsomo-olosuhteiden parantamiseksi sekä viimeisimpänä 2000-luvun maila- ja palloteknologian vuoksi.

Seuraavaan, alun perin vuonna 2011 julkaistuun ja suosituksi nousseeseen interaktiiviseen karttaan on graafisesti dokumentoitu Augusta Nationalin jokainen arkkitehtuurinen muutos vuoden 1934 alkuperäisasusta viimeisimpiin, viidenteen reikään (par 4) vuonna 2019 tehtyihin muutoksiin asti. Tehtävää varten valjastimme ohjelmointitaitelija Chris Rileyn kyvyt rakentamaan yli 40 vuotta sitten alkaneisiin tutkimuksiimme pohjautuvat yksityiskohtaiset grafiikat. Perehtyäksesi kentän koko historiaan klikkaa alla olevassa karttanäkymässä reikien numeroita ja vuosilukuja.


Katso alta valaiseva video siitä, kuinka paljon Augustan 15 .reikä (par 5) on historian saatossa muuttunut.

Lue seuraavaksi: Augusta Nationalilla kokemus on valttia, sillä lähes kaikki on selvitettävä itse

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje