25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Infra Kiri Openin avauskierroksella pallonsa parhaiten pelissä pitänyt Niclas Hellberg johtaa Pirunpellossa

Niclas Hellbergin pelisuunnitelma toimi komeasti perjantaina. Kuva: Juha Hakulinen

Koulukiireet taakseen jättänyt Elina Saksa naisten kisan avauspäivän onnistuja.

Lakeside Golfissa käynnistynyt Infra Kiri Open lähti käyntiin Niclas Hellbergin ottaessa ohjat. Hellberg kiersi Pirunpelto-kentän 68 (-4) lyönnillä kuuden birdien ja kahden bogin myötä. Toista sijaa perjantain jälkeen jakavat Sakke Siltala ja Iivari Anttonen (-3).

Finnish Tourin kärkinimiin lukeutuva Hellberg oli avauspäiväänsä todella tyytyväinen.

”Oli kiva, että pääsi aamulla pelaamaan. Griinit olivat tosi hienossa kunnossa. Onnistuin toteuttamaan pelisuunnitelmaa. Täällä pitää lyödä pallo peliin, ja sen jälkeen katsotaan, mitä tehdään. Siinä onnistuin tänään, ja vältin isommat virheet”, Hellberg kertoi.

Pirunpellosta on kerrottu monenlaisia kauhutarinoita. Osa pitää kenttää todellisena monsterina, jossa hyvän tuloksen tekeminen on lähes mahdotonta. Hellberg näki asian toisin.

”Kenttä on vähän helpompi, kun täällä on sadellut. Griinit ovat vähän pehmeämmät. Se ei haittaa, vaikka joillain rei’illä joutuu lyömään kutosta tai seiskaa sisään, niin pallo pysähtyy siihen, mihin se tulee alas.”

Täällä pitää lyödä pallo peliin, ja sen jälkeen katsotaan, mitä tehdään.

Kisassa toista sijaa jakava Sakke Siltala pelasi muutama viikko sitten US Openin karsintakilpailussa Texasissa, ja jäi harmittavasti kahdella lyönnillä ulos miesten kauden kolmannesta major-kilpailusta. Mutta Siltala ei jäänyt murehtimaan menneitä, vaan Lakesidessa oli heti avauspäivästä lähtien kaasu pohjassa.

”Minulla on hyvä pelisuunnitelma tälle kentälle, ja pysyin siinä hyvin. Yksi virhe siellä tuli, kun otin kolme puttia 5,5 metristä. Takaysillä sain vihdoin upotettua muutaman putinkin”, Texas State Universityssä opiskeleva Siltala sanoi.

”Kaikki ketkä täällä ovat pelanneet, tietävät, ettei täällä voi alkaa itseään syyttää, jos lyö metsän puolelle. Sen verran kapeita väyliä täällä on, että se tapahtuu pakostikin. Mutta kuka välttää virheitä ja pysyy kärsivällisenä, pärjää täällä.”

Naisten sarjassa Elina Saksa oli ainoa pelaaja, joka pelasi avauspäivänä alle parin. Saksan kierrostulos oli -2. Toista sijaa jakavat June Weckman ja Sara Pihlajamäki ovat kolmen lyönnin päässä Saksasta.

Kauden kahdessa ensimmäisessä FT-kilpailussa seitsemänneksi ja toiseksi sijoittunut Saksa piti avauskierrosta hyvänä työvoittona.

”Oli aikamoista grindausta. Oli aika off-fiilis koko etuysin, mutta muutama hyvä lyönti siellä täällä auttoivat, ja sain niistä hyvin energiaa.”

On ihan superkiva olla pelaamassa golfia.

Vaikka hyvä tulos vaati kovan puristuksen, ei Saksa silti valittanut. Pikemminkin hän otti ilon irti, että yliopisto-opinnot jäivät kesän ajaksi tauolle, ja golf otti kalenterista ykköspaikan.

”On ihan superkiva olla pelaamassa golfia. Pääsin eilen koulusta kesälomille, niin ehkä niillä eväillä saatiin tällainen tulos aikaiseksi”, iloitsi Saksa.

Päivän pelejä varjosti 1,5 tunnin ukkostauko, jonka takia pelit venyivät melko myöhään iltaan. Kilpailu jatkuu lauantaina.

Lue seuraavaksi: Lakeside Golfissa uskallettiin haaveilla isosti, ja toive toteutui

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje