16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Heritage Donaldin heiniä?

Luke Donaldin otteissa on ollut tällä kaudella päättäväisyyttä. © Getty Images

Viimeistään Heritagen myötä kaikkien ”hengästyneimpienkin” pulssi on tasaantunut Mastersin jälkimainingeista. Hilton Headissa on koolla joukko kovia nimiä taistelemassa sunnuntaina voittajan ylle puettavasta ruututakista. Jim Furyk puolustaa turnauksen voittoa, mutta ei tämänhetkisen kuntonsa perusteella lukeudu kisan ykkössuosikkien joukkoon.

Viime syksynä FedExCupin voittanut Furyk ei ole vielä tällä kaudella löytänyt peliinsä kunnon lentoa. Menestyskrapulaako vai mitä, mutta lienevätkö kaudella 2010 tulleet kolme voittoa tehneet Furykista hieman kylläisen? Tämän vuoden parhaat sijoitukset, kaksi yhdeksättä tilaa, ovat peräisin kauden avauskisasta sekä ennen Mastersia (24:s) pelatusta Arnold Palmerin turnauksesta.

Toisaalta Heritage voisi toimia Furykin kohdalla käänteentekevänä turnauksena. Hän on sijoittunut Hilton Headissa useasti viiden parhaan joukkoon, joten 40-vuotias pelaaja saattaa löytää Etelä-Carolinassa todellisen ponnistuslaudan nihkeästi sujuneelle kaudelleen.

Luke Donald on Heritagen suurimpia menestyssuosikkeja. Helmikuussa reikäpelin MM-kisat voittanut britti on pelannut PGA Tourilla tällä kaudella viisi turnausta, joista neljä on tuonut top-ten-sijoituksen. Cadillac Championshipin kuudes ja Mastersin neljäs sija osoittavat Donaldin kuntopuntarin viisarin näyttävän yhä kaakkoon. Hänen menestystään Hilton Headissa puoltaa myös tarkkaa pelinsuunnittelua vaativa kenttä: älykäs pelaaja on sijoittunut Heritagessa kahdella edellisellä kerralla top-kolmoseen.

Jim

Jim Furyk ei ole saanut peliään kulkemaan toivotulla tavalla. &copy Getty Images

Tämän viikon kisa-areena tarjoaa ovelana kenttänä pitkälyöntisille mahdollisuuksia lyödä par-viitosilla kahdella päälle, mutta näissä ratkaisuissa Hilton Headilla piilee usein omat vaaransa. Mielenkiintoiseksi kentäksi Harbour Townin tekeekin nimenomaan sen ennakkoarvaamattomuus. Aikaisempien vuosien voittajien joukossa on pelityyliltään monenlaisia pelaajia, mutta todellisella ”pallonlyöjällä” mahdollisuudet ovat muita suuremmat.

Matt Kuchar ei ole pitkälyöntinen, mutta tarkkana pelaajana hänen kynttilänsä voisi paljastua lähipäivinä vakan alta. Kenttä, jonka kaksi pienintä griiniä mahtuisivat jossain muualla yhden griinin sisään, on Kucharin varsinaista reviiriä. Niin ikään hyvänä scramblaajana tunnettu Graeme McDowell saattaa olla vahvoilla Hilton Headissa. Hänen otteisiinsa kaivataan vähitellen terävyyttä, sillä kesäkuussa pohjoisirlantilaisella on jotain merkittävää puolustettavanaan…

Muita Heritagessa suurennuslasin alle mahtuvia pelaajia ovat viime aikoina mukavasti esiintyneet Brandt Snedeker, Jason Day, Aaron Baddeley sekä Rickie Fowler.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)