Henri Satama jahtaa toista perättäistä Finnish Tourin finaalivoittoa - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Henri Satama jahtaa toista perättäistä Finnish Tourin finaalivoittoa

Golfkenttien herrasmies Henri Satama on viime vuoden tapaan Finnish Tourin finaalikilpailun voittokamppailussa mukana. Kuva: Juha Hakulinen

Kokonaiskilpailun voittokamppailu on yleisen sarjan osalta monen pelaajan kauppa, mutta naisissa voitto alkaa olla selvä.

Vuosaari Links -kentällä pelattavan WestStar Openin yleisen sarjan kärki tiivistyi toisena kilpailupäivänä. Kauden viimeiselle kierrokselle lähdetään Henri Sataman pitäessä kärkipaikkaa tuloksella -5. Kakkospaikalla riittää ruuhkaa, sillä Casper Simberg, Saku Tuusa, Eetu Isometsä ja Ilari Saulo ovat kaikki tuloksessa -3. Nelikolla on myös identtiset tuloskortit, sillä he ovat pelanneet kierrostulokset 72–69.

Naisten kilpailun kärjessä tilanne pysyi muuttumattomana lauantaina. Katri Bakker (+5) jatkaa johdossa, ja hänestä lyönnin päässä vaanii Fanni Grönlund. Kolmanneksi noussut Sandra Palin (+12) kärkkyy kärkeä pienen hajuraon päästä.

Sataman avauspäivän hurmos oli tipotiessään lauantaina, mutta siitä huolimatta konkari onnistui pitämään johtopaikan.

”Tänään oli ihan erilainen päivä kuin eilen, mutta kyllä sen tietää, että niitä aina välillä tulee. Ei ollut ajatus ihan mukana, sen takia tuli huonoja lyöntejä”, 73 lyöntiä toiseen kierrokseen käyttänyt Nurmijärven Golfklubin peluri sanoi.

Viime kaudella Finnish Tourin finaalikilpailun voittanut Satama ei ota turhia paineita johtopaikastaan, vaan hän korostaa hyvän startin merkitystä sunnuntain kierrokselle.

”Ei ole väliä, onko edellä vai takana, kunhan saa itsensä hereille ja hyvään moodiin. Se tulos tulee sitä kautta.”

Golfalalla välinemyyjänä, opettajana sekä simulaattoriyrittäjänä työskentelevä Satama ei ole sunnuntain jälkeen suuntaamassa enää muille kisakentille, vaan hänellä on mielessä jo leppoisammat pelit.

”Pari syksyn scramblea pitää käydä sutaisemassa, mutta tämä on viimeinen totinen kisa tällä kaudella”, hän nauraa.

Vuosaaren kenttä voi syyskeleillä olla todella tyly testi pelaajille tuulen ja sateen sattuessa. Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp -kiertueen finaalikilpailussa kelit ovat kuitenkin olleet täydelliset, kun aurinko on hellinyt, eikä tuulimittari ole juurikaan värähtänyt.

”Onhan tämä siistiä. Hemmetin makeassa kelissä päästy pelaamaan. Yritetään imeä tästä auringosta kaikki irti”, Satama tunnelmoi kierroksen jälkeen klubitalon aurinkoisella terassilla.

Muutama hyvä lyönti antoi itseluottamusta.

Toista sijaa jakavista pelaajista Ilari Saulo pelasi lauantain viimeisessä ryhmässä. Hän piipahti kierroksen aikana kilpailun kärjessäkin, mutta viidelle viimeiselle reiälle tulleet kolme bogia tiputtivat hänet toiselle sijalle.

Saulo oli kuitenkin hyvällä juttutuulella kierroksensa jälkeen.

”Kentällä oli hyvä setup, se pitää ensiksi sanoa. Liput olivat kulmissa ja se haastoi pelaajia. Pelasin aika hyvin, vaikka en lyönyt hirveän hyvin. Muutama hyvä lyönti antoi itseluottamusta. Huomenna toivottavasti lyö snadisti paremmin, että voi voittaa tämän kilpailun”, Saulo pohti.

Tiukasti Finnish Tourin rankingvoitosta kamppaileva Saulo ei lähde liikaa pohtimaan mahdollisia kokonaiskilpailun voittoja, vaan hänellä on vain yksi ajatus mielessään.

”Jos saa pidettyä puhtaan tuloskortin huomenna, sillä on mahdollisuus voittaa. Minun fokus on voittaa tämä kilpailu”, kertaalleen tällä kaudella jo voittoa tuulettanut Saulo sanoo.

Yleisen sarjan cut-rajaksi muodostui lopulta +7. 40 parasta pelaajaa pääsi mukaan sunnuntaille.

Naisten kilpailussa kärkikaksikko Bakker–Grönlund pelasi saman tuloksen tänään. Molempien tuloskorttiin merkattiin 73 lyöntiä. Bakkerin pelihuumori pysyi hyvänä toisenakin päivänä.

”Tänään tuli paljon birdiepaikkoja, ja putit upposivat kivasti. Vähän tuli liikaa virheitä, jos ne saisi huomenna pois”, hän heitti toiveen ilmoille.

Vuosaaressa pelatun kauden ensimmäisen Finnish Tour -osakilpailun, Telia Samsung Openin voittanut Bakker ei peittele sitä seikkaa, että Vuosaari on hänelle mieluinen kenttä.

”Tykkään pelata Vuosaaressa. Tämä on kiva paikka ja täältä hyviä muistoja.”

Kauden viimeiseen pelipäivään startataan sunnuntaina kello 8.00.

Lähde: Finnish Tourin tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje