11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Hakulan tie nousi pystyyn Muirfieldissä

Toni Hakulan hyvät otteet British Amateurin lyöntipelikierroksilla eivät johtaneet yhtä reikäpeliottelua pidemmälle. Kuva: Juha Taskinen

British Amateur Championshipin lyöntipeleissä 11:nneksi sijoittunut Toni Hakula ei löytänyt kisan ensimmäisellä reikäpelikierroksella lääkkeitä Jin Jeongin pysäyttämiseksi. Eteläkorealainen oli keskiviikon ottelussa parempi lukemin 2/0 ja samalla Hakulan tie turnauksessa katkesi.

Skotlannissa olivat mukana myös Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja, jotka hyvästä loppukiristään huolimatta eivät yltäneet turnauksen Muirfieldissä pelattavalle reikäpeliosuudelle.

Mikko Ilosen vuonna 2000 voittama British Amateur jatkuu torstaina kahdella reikäpelikierroksella, kisassa on tässä vaiheessa mukana vielä 32 pelaajaa.

Marko Kuivasaari

Hakula selvitti tiensä British Amateur Championshipin reikäpeliosuuksille

Nihkeästi viime kaudella pelannut Toni Hakula selviytyi ainoana suomalaisena tämän vuoden Britannian amatöörimestaruuskisojen reikäpeliotteluihin. Hakula sijoittui kisan lyöntipelivaiheessa tyylikkäästi 11:nneksi, kun 64 parasta sekä jaetut pelaavat ensimmäisen mies miestä vastaan -matsinsa keskiviikkona.

British

British Amateur Championshipissä mukana olevasta suomalaiskolmikosta Toni Hakula (oik.) selviytyi helposti kisan reikäpeliosuuksille.

Toni Hakulan (-3) mainiot otteet riittivät tiistaina helposti meneillään olevan British Amateur Championshipin reikäpeliosuuksille. Hakula löi Skotlannin North Berwickissä ja Muirfieldissä pelattavan kisan lyöntipelikierrokset 68 ja 71 lyönnillä, venyen 36-reiän lyöntipeliosuudella sijalle 11.

Kisassa olivat mukana myös Suomen ykkösamatöörit Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja, joista molemmat epäonnistuivat avauskierroksellaan. Tiistaina North Berwickissä hienon tuloksen 68 pelannut Pulkkanen jäi jatkopaikasta lopulta kaksi lyöntiä. Myös Samoojan toisen kierroksen peli Muirfieldissä sujui upeasti 67 lyönnillä. Kierroksen viimeisellä kolmanneksella kuusi paria tehneen turkulaisen olisi kuitenkin pitänyt saada näillä rei’illä vielä yksi birdie aikaiseksi päästäkseen reikäpeleihin.

Hieman lohtua jatkosta pudonneelle Samoojalle tuonee se, että hänen Muirfieldissä pelaamansa kierrostulos 67 oli koko kilpailijajoukon paras. British Amateuriin starttasi kaikkiaan 288 pelaajaa.

Lyöntipeliosuuden voitti yhteistulokseen -7 päätynyt Englannin Tommy Fleetwood. Niin ikään britit Ian Winstanley, James Byrne ja Tom Lewis jakoivat toisen sijan kaksi lyöntiä heikommalla tuloksella.

Hakula kohtaa keskiviikon reikäpeliottelussaan Etelä-Korean Jin Jeongin. Ottelu käynnistyy klo 12.38 Suomen aikaa. Kisan kaikki reikäpelit pelataan Muirfieldissä.

Tulosseuranta: http://www.randa.org/en/Championship%20Golf/Amateur%20Championships/Amateur%20Championship/DrawScoringResults.aspx?view=overall

Marko Kuivasaari

Kerr taitavin Springfieldin venähtäneessä turnauksessa

Cristie Kerr kruunattiin maanantaille venyneen LPGA State Farm Classicin voittajaksi. Eroa toisen sijan jakaneisiin Anna Nordqvistiin ja Na Yeon Choin jäi yksi lyönti. Voitto oli Kerrin ensimmäinen tällä kaudella.

Cristie

Cristie Kerr niputti koko muun porukan Illinoisissa. &copy Getty Images

Cristie Kerrin tulos 266 (-22) oli sen verran vahvaa valuuttaa Illnoisin LPGA-turnauksessa, ettei siihen lopulta pystynyt kukaan muu vastaamaan. Marginaalit olivat tosin pieniä, tietyin kääntein voittajaksi olisi voinut yhtä hyvin nousta Anna Nordqvist tai Na Yeon Choi, mutta lyönnin Kerrille hävinneinä heille oli tällä kertaa tarjolla vain jaettu kakkossija.

Springfieldissä pelatun kisan voitto oli Kerrille 13:s naisten Yhdysvaltain kiertueella ja ensimmäinen sitten vuoden 2009 Michelob Ultra Openin. Hän nousi kisasta tienaamansa 255 000 dollarin palkintoshekin myötä kiertueen ansiolistan kakkoseksi heti Ai Miyazaton jälkeen. Listaykkönen itse karsiutui yllättäen kisan jatkokierroksilta 36-reiän jälkeen.

”Voitosta huolimatta olisin voinut tehdä kaiken paremmin. Jatkossa täytyy terästää vielä harjoittelua, koska voittoja tulee vain sillä että on koko kilpailuviikon vähän muita edellä”, Kerr pohti kisan jälkeen.

Kehnot sääolosuhteet sekoittivat turnauksen läpiviemistä sekä lauantaina että sunnuntaina. Läheltä piti, ettei sireenejä jouduttu huudattamaan vielä maanantainakin. Kärkiryhmän kulkiessa Panther Creekin viimeistä väylää, alkoi ukkonen taas jyrähdellä…

LPGA Tourin seuraava turnaus pelataan tulevana viikonloppuna Gallowayssa, New Jerseyssä.

Marko Kuivasaari

Sääongelmat jatkuivat Springfieldissä

Epävakainen sää häiritsi jo toisena päivänä peräkkäin Illinoisissa meneillään olevan LPGA State Farm Classicin läpivientiä. Kisan neljäs kierros jouduttiin keskeyttämään sunnuntain osalta lopullisesti kun runsas sade oli tehnyt kentästä pelikelvottoman. Anna Nordqvist jakaa Cristie Kerrin kanssa johtopaikan.

Synkältä

Synkältä näytti Springfieldin taivaalla myös sunnuntai-iltapäivällä. &copy Getty Images

Sade- ja ukkosrintama ei tunnu jättävän Springfieldin seutua rauhaan, sillä naisten Yhdysvaltain kiertueen turnaus LPGA State Farm Classic jouduttiin keskeyttämään jälleen sunnuntaina. Koska suurin osa kilpailijoista ehti kuitenkin pelata neljännen kierroksensa loppuun, päätti Jim Haley LPGA:n sääntöosastolta, että kisan finaalikierrosta jatketaan maanantai-aamuna klo 7.30 paikallista aikaa.

Turnauksen johdossa ovat parhaillaan Anna Nordqvist sekä Cristie Kerr tuloksellaan -20. He jatkavat kisaansa maanantaina päätöskierroksen puolessa välissä. Kolmannen sijan jakaa viisi pelaajaa, joista Gwladys Noceralla, Katie Futcherilla ja Jee Young Leellä on kierroksestaan jäljellä 3-7 reikää. Eroa Nordqvistin ja Kerrin eduksi on kuitenkin kolme lyöntiä.

Minea Blomqvist päätti Springfieldin turnaukseen äitiyslomansa, mutta hän karsiutui kisan jatkokierroksilta 36-reiän jälkeen.

Marko Kuivasaari

Ukkonen sotki kolmannen kierroksen Illinoisissa

Springfieldissä meneillään oleva LPGA State Farm Classic jouduttiin keskeyttämään salamoinnin ja sateen vuoksi lauantai-iltapäivänä. Kesken jääneet reiät ja finaalikierros on tarkoitus viedä sunnuntaina vauhdilla läpi, sillä seudulle on luvattu jatkossakin samanlaista säätä.

Springfieldissä

Springfieldissä oli lauantai-iltapäivänä kosolti sähköä ilmassa. &copy Getty Images

Alle puolet LPGA State Farm Classicin cutin selvittäneistä pelaajista ehti pelata kolmannen kierroksensa loppuun, kunnes ukkonen ja kova sade keskeytti kisan lauantai-iltapäivänä Springfieldissä. Neljän tunnin odottelun jälkeen kisan vastaava tuomari Jim Haley päätti, että kesken jäänyttä peliä jatketaan sunnuntaina klo 7 paikallista aikaa.

Kisa on tarkoitus viedä loppuun mahdollisimman nopeasti, ja siksi peliryhmiä ei tulla muokkaamaan enää kolmannen kierroksen jälkeen. Kiire on siksi, koska Springfieldiin on luvattu ukkosta myös sunnuntaina.

Kisaa kahden kierroksen jälkeen yksin johtanut M.J. Hur sai kärkipaikalle seurakseen Cristie Kerrin. Kolmatta kierrostaan neljä ja kolme reikää pelanneet Hur ja Kerr ovat tilanteessa -13. Myös kierroksen alkurei’illä olevat Anna Nordqvist ja Amy Yang jakavat kolmannen sijan, lyönnin kärkikaksikkoa jäljessä.

Kaikkiaan 32 pelaajaa ehti pelata lauantaina kolmannen kierroksensa loppuun. Heistä parhaiten 19. sijan jakavat Mika Miyazato, Eun-Hee Ji sekä Karrie Webb, jotka ovat tilanteessa -9.

Illinoisin turnauksessa oli mukana myös äitiyslomansa päättänyt Minea Blomqvist. Hän karsiutui kisan jatkosta kahden kierroksen jälkeen.

Marko Kuivasaari

Blomqvistin kauden avaus täysi limbo

Minea Blomqvistin ensimmäinen kilpailu kaudella 2010 päättyi selvään karsiutumiseen Illinoisin LPGA-turnauksessa. Hän oli 150 pelaajan joukossa toiseksi viimeinen kierroksin 81-79. Kehno esitys menee suurelta osin pitkän pelitauon ja elämänmuutoksen piikkiin.

Minea

Minea Blomqvistin kauden aloitus meni puhtaasti totutteluksi. &copy Getty Images

Minea Blomqvistilta ei varmasti moni odottanut liikoja, kun hän päätti kuukausien mittaisen äitiyslomansa Springfieldissä tällä viikolla. Suomen paras naispelaaja aikaisti hieman alun perin juhannuksen tienoolle tähdättyä paluutaan, osallistuessaan LPGA State Farm Classiciin.

Itse esitys oli kaikin tavoin pettymys osaavalle pelaajalle itselleen kuin hänen kaikille kannattajilleenkin. 36-reiän tulos 160 lyöntiä on 16 yli Panther Creek Country Clubin kentän parin: siinä oli jatkokierroksia ajatellen 18 lyöntiä liikaa.

Sinänsä kilpailua, jossa pelaaja palaa kuukausien tauon jälkeen elämää fyysisesti ja henkisesti mullistaneen muutoksen jälkeen estradille, ei pitäisi liikaa arvostella. Joka tapauksessa on kuitenkin selvää, ettei kolmen viikon harjoittelu tarjonnut Blomqvistille riittävän pitkää valmistautumisaikaa kivenkovan ammattilaissarjan koitokseen.

Joskus pitää kuitenkin aloittaa, ja kategorian säilyttämisen vuoksi Blomqvist katsoi parhaakseen olla mukana jo Illinoisin kisassa.

”Oli aivan mahtava fiilis päästä taas kisaamaan. Tästä on hyvä edetä askel askeleelta kohti normaalisuorituksia”, iloitsi Blomqvist murehtimatta sen kummemmin sijoitustaan tulosluettelossa.

”Ensimmäiset kahdeksan reikää peli sujui kuin unelma, mutta sitten kroppaan iski väsymys. Eniten synnytyksen vaikutukset näkyivät avauksissa, kun olen harjoitellut täydellä svingillä vasta kaksi viikkoa.”

”Vastapainoksi draivien epätasaisuudelle joukkoon mahtui useita makeita lähipelilyöntejä aivan lipun tuntumaan. Keskittyminen kärsi väsymyksestä, jolloin missasin muutamia helppoja putteja.”

Blomqvist jatkaa yhdessä kymmenviikkoisen Elmeri-poikansa kanssa seuraavaksi LPGA-kiertueen Gallowayn osakilpailuun New Jerseyhyn. Juhannuksena on vuorossa Pittsfordin kisa New Yorkissa. Sen jälkeen hän matkustaa Sylvaniaan, Ohioon ennen kuin palaa neljä turnausta sisältävältä kuukauden mittaiselta reissultaan takaisin Suomeen.

Springfieldin turnauksen johdossa on M.J. Hur (-12), joka pelasi toistamiseen kierrostuloksen 66. Päivän parhaasta (65) kierroksesta vastannut Amy Yang nousi toiseksi, lyönnin päähän Hurista.

Alena Sharp, Inbee Park, Cristie Kerr sekä Na Yeon Choi jakavat kolmannen sijan tilanteessa -10. Pohjoismaalaisista Anna Nordqvist (7:s) ja Sophie Gustafson (9:s) jatkavat edelleen kymmenen parhaan joukossa.

Marko Kuivasaari

Blomqvistin kausi käynnistyi vaisusti

Minea Blomqvistin paluu äityislomalta takaisin kilpagolfin pariin sujui tahmeasti. Hän pelasi Illinoisin LPGA-turnauksen ensimmäisellä kierroksella tuloksen 81, ja on kisassa toiseksi viimeisenä. Johdossa on kahdeksan alle pelannut Shanshan Feng.

Minea

Minea Blomqvistin pitkä kilpailutauko päättyi torstaina ohdakkeisesti. &copy Getty Images

Paluu kilpakentille ei ole koskaan yksinkertaista lajissa kuin lajisssa pitkän tauon jälkeen. Tämän tosiasian Minea Blomqvist sai huomata, kun hän asteli Springfieldissä pelattavan LPGA State Farm Classicin ensimmäiset 18 reikää torstaina. Siinä sivussa hän löi palloa 81 kertaa, joka on yhdeksän lyöntiä yli Panther Creek Country Clubin kentän parin.

Kaikki näytti vielä hyvältä kahdeksan reiän jälkeen, jolloin Blomqvist oli tilanteessa -1. Yhdeksännellä tullut tuplabogi muutti kuitenkin pelin suunnan sen verran raskaasti, että hän teki jatkossa neljän bogin ohella vielä kaksi tuplaa lisää. Sisääntulon masentavat 44 lyöntiä veivät hänet tilanteeseen +9, jolla hän 150 pelaajan joukossa toiseksi viimeisenä. Pääsy viikonlopun kierroksille on Blomqvistin osalta käytännössä ylivoimainen tehtävä.

Springfieldin kisan kärkeen nousi tuloksen 64 pelannut Shanshan Feng, jonka peli oli torstaina virheetöntä: 11 parin lisäksi korealaisen kortista löytyi kahdeksan birdietä.

Kakkostilan jakavat Na Yeon Choi sekä kokenut Juli Inkster, tuloksellaan 65 lyöntiä. Pohjoismaalaisia mahtuu kymmenen parhaan joukkoon kaksi: neljäntenä oleva Anna Nordqvist (66) sekä viisi sijaa alempana oleva Sophie Gustafsson (67).

Maailmanlistan kärkikolmikosta Jiyai Shin ja Suzann Pettersen eivät ole mukana Illinoisin kisassa. Shinin lähin uhkaaja Ai Miyazato ei taida ainakaan avauskierroksen perusteella hätyytellä Shinin asemaa listalla pelattuaan tuloksen 72.

Marko Kuivasaari

Minea Blomqvist palaamassa työnsä ääreen Illinoisissa

Muutaman kuukauden äitiyslomaa viettänyt Minea Blomqvist on mukana tulevana viikonloppuna Springfieldissä pelattavassa LPGA Tourin turnauksessa. Blomqvist pelasi edellisen kerran naisten Yhdysvaltain kiertueella marraskuussa.

Toivottavasti

Toivottavasti tuore äitiys piristää urallaan torstaina uuden lehden kääntävän Minea Blomqvistin peliä.

Minea Blomqvist palaa kilpagolfin kovaan maailmaan torstaina, henkilökohtaista elämäänsä mullistaneen muutoksen jälkeen. Hän starttaa naisten Yhdysvaltain kiertueen turnaukseen Illinoisissa klo 7.38 paikallista aikaa ensimmäistä kertaa äitinä. Blomqvistin ja hänen avopuolisonsa Roope Kakon Elmeri-poika syntyi maaliskuun viimeisenä päivänä.

”Minni” pelasi LPGA Tourilla edellisen kerran marraskuussa, jolloin hän karsiutui Tour Championshipissä kahden kierroksen jälkeen.

Blomqvistin kausi LPGA Tourilla oli viime vuonna kaksijakoinen. Paras jakso osui helmikuun puolivälin ja heinäkuun alun väliselle ajalle, jolloin hän missasi cutin 13 pelaamassaan kisassa vain kolme kertaa. Kauden loput kahdeksan turnausta eivät puolestaan jättäneet jälkipolvelle paljon kerrottavaa: ainoa viikonlopun kierroksille vienyt kilpailu oli CVS/pharmacy LPGA Challenge, jossa Blomqvist oli 53:s.

Kauden 86 486 dollarin ansioistaan Blomqvist tienasi kalenterivuoden jälkimmäisellä puolella vain reilut 11 000 dollaria. Keskellä kauneinta kesää ilmitullut raskaus laittoi epäilemättä Suomen parhaan naispelaajan maailman hetkeksi sekaisin.

Äitiysloma on takanapäin, mutta harjoittelua on takana vasta kolmisen viikkoa. Blomqvist treenasi kaksi ensimmäistä viikkoa lähipeliä ja on nyt viikon verran harjoitellut täysiä lyöntejä.

”Aikaistin paluuta kilpailuihin parilla viikolla. LPGA:n ohjelmaa on supistettu ja aloittamalla nyt saan yhdeksän kilpailua kasaan. Sääntöjen mukaan mammalomalta palatessa kategoria ei muutu, jos ei pelaa yli kymmentä kilpailua”, Blomqvist sanoi.

LPGA-kiertueella käynnistyy torstaina viiden peräkkäisen kilpailuviikon putki. Neljättä kertaa Panther Creek Country Clubilla pelattava LPGA State Farm Classic on kauden kymmenes, mutta vasta viides USA:n maaperällä pelattava turnaus.

Illinoisissa ovat kiertueen ansiolistan kärkipäästä mukana mm. Ai Miyazato, Yani Tseng, Sun Young Yoo, Song-Hee Kim,Angela Stanford sekä Cristie Kerr. Maailmanlistan kärjessä oleva Jiyai Shin sekä Miyazaton kanssa Shinin keulapaikkaa vaaniva Suzann Pettersen eivät sen sijaan starttaa Springfieldin 1,7 miljoonan dollarin turnaukseen.

Minea Blomqvistin kauden 2010 avauslyönti halkoo Springfieldissä taivasta klo 15.38 Suomen aikaa. Samassa startissa suomalaisen kanssa pelaavat Jamie Hullet sekä Sarah Kemp.

Marko Kuivasaari

Tulosseuranta:

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje