11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Granbergilla upea toinen kierros

Joonas Granberg pelaa hienoa turnausta Malesiassa. Kuva: All Over Press

Iskandar Johor Open jouduttiin typistämään 54 reiän pituiseksi kilpailuksi. Asia ratkesi lauantaina, kun epävakainen sää keskeytti pelitapahtunut jo kolmantena päivänä peräkkäin. Joonas Granberg oli yksi toisen kierroksen hahmoista.

Turkulaisella jäi perjantaina neljä reikää kierroksestaan pelaamatta, ja nämä jäivätkin lauantaina hänen ainoaksi urakakseen. 15. ja 17. reiän birdiet sinetöivät komean tuloksen 66 lyöntiä, joka oli toisen kierroksen toiseksi paras noteeraus.

Granbergin (13:s) korttiin kirjattiin toisella kierroksella seitsemän birdietä ja yksi bogi. 17 griiniosumaa ja 30 puttia kertoivat olennaisimman olleen kunnossa. Myös väyläosumatarkkuus oli avauspäivään nähden aivan toisella tasolla. Kokonaistilanteessa kuusi alle oleva Granberg on ennen finaalikierrosta neljä lyöntiä johtoon noussutta Daniel Chopraa jäljessä.

Myös Jaakko Mäkitalolla ja Kalle Samoojalla (-4) on vielä hyvät mahdollisuudet nousta kymmenen joukkoon. Samoojan toisen kierroksen tulos oli 73, Mäkitalo pisti lyönnillä paremmaksi. Suomalaiset jakavat 26. sijaa seuranaan mm. Kevin Na ja Jbe Kruger.

Chapchai Nirat (-9) on toisena, avauskierroksen jälkeen johtanut David Lipsky (-8) jakaa kolmatta sijaa kolmen muun pelaajan kanssa. Suurin ennakkosuosikki Sergio Garcia (-7) on seitsemäntenä.

Aasian kiertueeseen kuuluvan kisan palkintopotti on kaksi miljoonaa dollaria.

Marko Kuivasaari 15.12. klo 13.20

Samooja neljäntenä Malesiassa Sääherra kiusaa pelaajia Aasian kiertueella, mutta suomalaisittain näyttää hyvältä: Kalle Samooja hätyyttelee kärkeä, myös Jaakko Mäkitalo ja Joonas Granberg mahtuvat 20 joukkoon.

<a href=Kalle Samooja on kolmen lyönnin päässä kärjestä AT:n päätöskisassa." src="/wp-content/uploads/2012/12/12101917082150.jpg" width="505">

Kalle Samooja on kolmen lyönnin päässä kärjestä AT:n päätöskisassa.

Aasian kiertueen kauden viimeinen turnaus etenee nihkeästi, sillä suuri osa pelaajista on saanut valmiiksi vasta 18 reikää. Taustalla on epävakainen sää, joka keskeytti pelit kesken kaiken myös perjantaina. Suomalaisleiristä kuuluu mukavia uutisia, sillä Kalle Samooja on kisassa tällä hetkellä neljännellä tilalla.

Samooja pelasi ensimmäisen kierroksen upeasti tulokseen 67 (-5) lyöntiä. Toinen kierros ei ole edennyt yhtä lennokkaasti, mutta turkulainen on 32 reiän jälkeen hienosti tilanteessa kuusi alle. Samooja on tehnyt tähän saakka kymmenen birdietä ja neljä bogia. Hänen kanssaan neljättä sijaa jakavat Thongchai Jaidee, Felipe Aguilar, Antonio Lascuna sekä Kevin Na.

Myös muilla suomalaisilla peli on sujunut mallikkaasti. Jaakko Mäkitalo (34 reikää) sekä JoonasGranberg (32 reikää) jakavat 19. sijaa tilanteessa -4. Samasta neljä alle lukemasta löytyvät mm. Ernie Els ja Daniel Chopra. Mäkitalo löi avauskierroksen 68 lyönnillä, myös Granberg on vahvasti matkalla toisella kierroksella kuutosella alkavaan tulokseen.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut David Lipsky (18 reikää) sai iltapäivällä paalupaikalle seuraa Sergio Garciasta (30 reikää). He ovat kokonaistilanteessa yhdeksän alle.

Iskandar Johor Openin ennustettu cut-raja on parhaillaan -1:n kohdalla. Malesiassa pelattava kisa jatkuu lauantai-aamuna klo 7.30 paikallista aikaa.

Marko Kuivasaari 14.12. klo 14.31

Sade pysäytti suomalaiskolmikon Malesiassa Malesian vaihtelevat säät keskeyttivät Iskander Johor Openin jo puolen päivän jälkeen. Jaakko Mäkitalo, Joonas Granberg ja Kalle Samooja eivät ehtineet pelata kuin muutaman reiän ja urakka jatkuu perjantaina.

Jaakko Mäkitalo aloitti vahvasti Malesiassa. Hän pelasi neljä reikää kaksi alle, ennen kuin rankkasade lähetti miehet klubille.

Jaakko Mäkitalo aloitti vahvasti Malesiassa. Hän pelasi neljä reikää kaksi alle, ennen kuin rankkasade lähetti miehet klubille.

Aasian trooppisessa ilmastossa nopeat säänvaihtelut ovat aina riskitekijä ja Iskander Johor Open keskeytettiin melkein heti, kun iltapäivän ryhmät olivat päässeet liikkeelle. Ukkoskuurot ja salamointi olivat rajuja eikä niille näkynyt loppua, joten kisaa jatketaan perjantaina aamulla.

Jaakko Mäkitalo, Joonas Granberg ja Kalle Samooja olivat kaikki iltapäivän ryhmissä ja ehtivät pelata neljä tai viisi väylää. Kolmikosta Mäkitalo avasi urakkansa parhaiten (4/-2), mutta muutkin ovat hyvissä asemissa parissa.

”Kahdella ekalla väylällä tuli heti hyvät putit kolmesta ja viidestä metristä sisään. Sen jälkeen pari reikää pariin ja olin keskeytysvaiheessa viidennellä. Matkaa jäi lipulle 150 metriä (par 4)”, viestitti Mäkitalo.

”Nyt on hyvät fiilikset päällä ja pitää vaan pysyä kärsivällisenä. Kelit ovat mitä ovat ja todennäköisesti kisassa sahataan aika paljon kentän ja klubin väliä”, jatkoi Mäkitalo.

Mäkitalon tavoin ykköstiiltä aloittanut Kalle Samoja teki bogeyn, birdien ja kaksi paria. Kymppitiiltä aloittanut Granberg nakutti viisi reikää tasaisen varmasti pariin.

David Lipsky ehti pelata 16 väylää ennen kisan keskeytystä. Ne amerikkalainen pelasi kahdeksan alle. Kuva AOP

David Lipsky ehti pelata 16 väylää ennen kisan keskeytystä. Ne amerikkalainen pelasi kahdeksan alle. Kuva AOP

Keskeytysvaiheessa kisan kärjessä on 24-vuotias amerikkalainen David Lipsky (16/-8). Lipsky pelaa ensimmäistä kauttaan Asian Tourilla ja on voittanut kerran Kambodzassa.

Kakkosena on kierroksen loppuun pelannut Australian Unho Park (-7) ja kolmantena niin ikään ”maaliin” ehtinyt jenkki Kevin Na.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje