21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Granberg ja Samooja kovassa seurassa

Joonas Granberg pelaa tällä viikolla Indonesian Mastersissa.

Joonas

Asian Tourin ohjelmassa on kauden kolmas ainoastaan Aasian kiertueen pelaajille tarkoitettu Indonesian Masters. Mukana on lisäksi muutama kutsuttu pelaaja, joukossaan turnauksen ylivoimaisesti kirkkain tähti Lee Westwood.

Täksi kaudeksi täyden pelioikeuden kiertueelle saalistaneet Joonas Granberg ja Kalle Samooja saavat Jakartassa mainion tilaisuuden mitata kuntoaan kovatasoisten pelaajien seurassa.

”Kaksi ensimmäistä kisaa pelattiin Delhissä, joka ei kaupunkina saati kenttänä oikein istunut omalle mukavuusalueelle. Täällä on kuitenkin asiat eri tavalla. Kisa on upeasti järjestetty ja voisin kuvailla ilmassa olevan enemmän sitä kuuluisaa suuren maailman tuntua”, Samooja sanoi.

”Pasin (Purhonen) kanssa tehtiin paljon töitä svingin parissa tauon aikana. Uskon, että olen tosi paljon paremmassa kunnossa kuin ekoissa kisoissa, mutta rehellisesti sanottuna edelleen tulee paljon tosi huonoja lyöntejä.”

Sunnuntaina 38 vuotta täyttävän Westwoodin lisäksi kisaan ovat starttaamassa Thongchai Jaidee sekä vahvaa nousua aasialaisten eliittiin tekevä Siddikur. Tämä kolmikko pelaa yhdessä kaksi ensimmäistä kierrosta.

”Olisi mukavaa voittaa syntymäpäivänä, mutta se tulee olemaan vaikeata. Täällä on niin paljon kovia aasialaispelaajia”, Westwood sanoi.

Menestystä voisi edellä mainittujen lisäksi povata Prayad Marksangille,Jyoti Randhawalle sekä Gaganjeet Bhullarille. Ruotsalaisväriä 750 000 dollarin kisaan tuo viime kaudella Challenge Tourilla kunnostautunut PeterGustafsson.

Aasian

Aasian kiertue on saanut houkuteltua todellisen megatähden Indonesiaan. &copy Getty Images

Kotiyleisöltä vahvaa tukea on luvassa Rory Hielle, joka saavutti toissa vuonna ensimmäisenä indonesialaisena paikan Aasian kiertueelle. Hänellä oli tiistaina mahdollisuus pelata Westwoodin kanssa yhdeksän reiän harjoituskierros:

”Oli hienoa katsella kuinka Westwood löi palloa ja harjoitteli. Se oli minulle hyvä oppimiskokemus. Jos pystyn kisassa parhaimpaani, saatan olla kymmenen parhaan joukossa”, nuorukainen sanoi.

Granberg (10. tii) ja Samooja (1. tii) käynnistävät urakkansa Royale Jakarta Golf Clubin kentällä pelattavassa kisassa torstaina klo 12 Suomen aikaa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje