[14][27]

[14][27]

Graeme McDowell hakee uutta alkua Meksikossa

Graeme McDowellin ura on ollut laskussa. Kuva: Getty Images.

PGA Tour tekee tällä viikolla pikapyrähdyksen Meksikoon, jossa käynnistyi torstaina OHL Classic at Mayakoba -kilpailu.

Ensimmäisestä kierroksesta ei selvitty aivan kunnialla, sillä kun pimeä laskeutui, oli 21 pelaajalla vielä kierros kesken. He hoitavat ensimmäisen kierroksen loppuun Playa del Carmenin kentällä ensitöikseen perjantaina ja toinen kierros pelataan suunnitellussa aikataulussa.

Terävimmin telineistä irtosivat Justin Leonard, Aaron Baddeley, Shawn Stefani ja Derek Fathauer, jotka tekivät tuloksen -6 (65). Kahden lyönnin päässä heistä on 19 muuta pelaajaa.

Meksikossa osallistujalistalla ei montaa eurooppalaista näy, pelataanhan tällä viikolla European Tourin kauden toiseksi viimeistä kilpailua Kiinassa. Eurooppalaisista kisan aloitti parhaiten Graeme McDowell, joka jakaa tuloksella -4 (67) yhdeksättä sijaa.

Pohjoisirlantilainen käynnistelee PGA Tourilla kauttaan ajoissa, sillä ET:n finaaleihin hänellä ei ole asiaa, sijoitus rahalistalla on vasta 68:s. ET:n kausi päättyi Tuskissa, jossa hän oli 37:s.

18 ET:n startissaan McDowell ylsi top 10 -sijoille vain yhden kerran. Mahalasku on melkoinen, kun hän vielä 2014 oli Race to Dubain listalla 14. ja vuonna 2013 neljäs. Uran paras ET:n rahalistasijoitus on vuoden 2010 toinen sija.

Uran kruunu, U.S. Openin voitto tuli samana vuonna Pebble Beachissa ja hyvän jakson päätteeksi McDowell nousi tuolloin maailmanlistallakin neljänneksi.

Maailmanlistan top 30:ssä hän sinnitteli tämän vuoden huhtikuuhun asti, mutta nyt sijoitus on tippunut jo 85:nneksi. Koko kausi on ollut Floridassa asuvalle 36-vuotiaalle pelurille myrkyn juontia. PGA Tourillakaan top 10 -sijoja ei ole kuin yksi ja kuudesta viime startista neljä on päättynyt karsiutumiseen.

Meksikossa McDowell avasi kautensa karmaisevasti tuplabogilla, mutta sai juonen päästä kiinni tekemällä viisi peräkkäistä birdietä rei’illä 4–8.