27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Golfmaajoukkueet mitalitavoittein EM-joukkuekilpailuhin

Albert Eckhardtilta odotetaan EM-joukkuekilpailuissa vahvaa panosta.

Yhteensä 20 eri maata kohtaavat toisensa neljässä eri sarjassa 5. heinäkuuta käynnistyvissä kisoissa. Viisipäiväisinä pelattavat kilpailut ovat golfissa vaativa koitos paitsi fyysisesti, erityisesti henkisesti. Maajoukkueet ovat menneiden viikkojen aikana keskittyneet voimien varastoimiseen ja oikean pelivireen löytämiseen valmennusjohdon kanssa.

Golfliiton huippu-urheilupäällikkö Janne Marvaila on tyytyväinen tilanteeseen kilpailujen alla: ”Valmistautuminen on yleisellä tasolla onnistunut hyvin eikä ikäviä yllätyksiä ole tullut. Kaikki tarvittavat toimenpiteet on onnistuttu viemään loppuun.”

Samanaikaisesti käytävissä kilpailuissa pelataan kahtena ensimmäisenä päivänä lyöntipeliosuus, jonka perusteella joukkueet jaetaan kolmeen eri ryhmään. Tämän jälkeen lopullinen sijoitus ratkaistaan turnauskaavion mukaisesti reikäpeliotteluin. Mitalipeleihin pääseminen vaatii lyöntipelikarsinnassa kahdeksan joukkoon sijoittumista.

”Uskon, että jos joukkueet pystyvät pitämään pelitasonsa ja säilyttämään sen viimeiseen reikäpeliottelun loppuun saakka, taistelemme lauantaina EM-mitaleista, joka on tavoitteemme”, Marvaila sanoo.

Kaikki Suomen kärkiamatöörit ovat mukana. ”Joukkueiden kokoonpanoissa on miesten ja naisten osalta vaihtunut puolet pelaajista, sillä viimevuotisesta joukkueesta moni on siirtynyt ammattilaiseksi. Hallitsevat Suomen mestarit Miro Veijalainen sekä Sanna Nuutinen ovat kuitenkin vahvuudessa”, kertoo maajoukkuepäällikkö Juha Juvonen.

”Tytöissä ja pojissa koostumus on pitkälti sama ja mm. kaikkien aikojen nuorimpana kotimaisen pääkiertueen Finnish Tourin osakilpailun voittanut Albert ”Hippu” Eckhardt vahvistaa poikien joukkuetta.”, jatkaa Juvonen.

Petteri Nykky naisten joukkueenjohtajaksi

Naisten EM-joukkue saa tuekseen mielenkiintoisen vahvistuksen, sillä salibandyn MM-kultavalmentaja Petteri Nykky toimii naisten joukkuejohtajana. Marvaila on innoissaan Nykyn tulosta: ”Meille tarjoutui hieno mahdollisuus saada huipputyyppi tiimiimme ja tähän halusimme viipymättä tarttua.”

Golf ei ole Nykylle tuntematon laji, sillä hän on lajin ammattilaisjärjestö PGA:n jäsen ja valmentanut European Tour –pelaaja Ursula Wikströmiä kuuden vuoden ajan. Nykky näkee roolinsa erityisesti joukkuetta tukevana henkilönä: ”Hyvillä fiiliksin lähdetään mukaan. Pyrin maltillisesti tukemaan roolissani joukkueen valmentajan Heini Haapalan työtä. Tämän on mielenkiintoinen haaste”, Nykky kertoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje