11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf - Nordic League

Finnish Tourilta aukeaa nyt polku Nordic Leagueen – Suomen Nordic League kisat pelataan pika-aikataululla

Katri Bakker oli Finnish Tourin naisten ykkönen kaudella 2022. Kuva: Juha Hakulinen

Suomen Nordic League -kisat pelataan parin päivän välein.

Kotimaisen pääkiertueen, pitkältä kokonimeltään Finnish PGA Golf Tour presented by Crispin eli tuttavallisemmin Finnish Tourin kilpailukalenteri kaudelle 2023 on julkaistu. Kiertueeseen kuuluu yhdeksän kilpailua ja karsinnat.

Kilpailuista kaksi on Nordic Leaguen ja Finnish Tourin yhteiskisoja. Lisäksi sekä reikäpelin että lyöntipelin SM-kisat palaavat osaksi Suomen ykköskiertuetta.

Kalenterin mielenkiintoisin uudistus liittyy nimenomaan Nordic Leaguen kisoihin, jotka pelataan elokuussa vain kahdeksan päivän sisällä. Niitä markkinoidaan Finnish Swing -nimellä.

Ensin on vuorossa Alastaro Golfissa pelattava Timberwise Finnish Open. Sen jälkeen vedetään happea kaksi päivää, jonka jälkeen käynnistyy The Nordencenter Fream Extreme Open. Molemmissa kisoissa potissa on 50 000 euroa.

Ratkaisulla pyritään houkuttelemaan Suomeen enemmän ulkolaisia, pääosin tanskalaisia ja ruotsalaisia Nordic League -pelaajia. Heille kisamatka Suomeen on taloudellisesti suhteellisen kallis investointi, joten kahden kisan yhdistäminen reilun viikon kisamatkaan on lähtökohtaisesti houkuttelevampi paketti kuin kaksi erillistä kisaa pidemmällä välillä.

Kausi käyntiin toukokuussa

Finnish Tourin kausi alkaa pari viikkoa myöhemmin kuin viime vuonna, jolloin kevät oli pahasti myöhässä. Avauskisaa isännöi Kullo Golf toukokuun lopulla. Karsinnat pelataan toukokuun puolivälissä Peuramaalla.

Touko-, kesä- ja heinäkuussa pelataan kussakin kaksi kilpailua ja elokuussa kolme. Kausi päättyy syyskuussa pelattavaan finaaliin.

”Viime kausi painottui alkukauteen. Nyt kalenteri on tehty yhteistyössä Golfliiton kanssa, mikä mahdollistaa pelaajia paremmin palvelevan kilpailukalenterin”, kiertueen promoottori Jani Perttilä kiittelee.

Eezy Open, jonka potissa on peräti 40 000 euroa, on tänäkin vuonna Finnish Tourin lippulaivakilpailu. Se pelataan Golf-Pirkkalassa heinäkuun alussa. Muissa Finnish Tourin osakilpailuissa potissa on 10 000 euroa.

Tänä vuonna myös SM-kisoissa on jaossa rahaa. Aiemmista vuosista poiketen potti jaetaan pelaajille kokonaisuudessaan, ei pelkästään sijoitusten perusteella. Myös naisten sarjaan on luvassa potti, jos kilpailuun ilmoittautuu riittävästi ammattilaispelaajia, Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen kertoo.

”Ilmoittautuminen Nordic Leaguen kisoihin on jo käynnissä, ja Suomen-kilpailuihin on jo tullut kansainvälisten pelaajien ilmoittautumisia”, Juvonen sanoo.

Finnish Tourin järjestelyistä vastaa myös tänä vuonna GoGolf. Promoottori Jani Perttilän mukaan Nordic Leaguen kanssa toteutettavien yhteiskisojen ja SM-kilpailujen mukanaolon mahdollistaa tiivistynyt yhteistyö Suomen Golfliiton kanssa.

Nordic Leaguen kanssa tehty sopimus avaa Finnish Tour -pelaajille myös polun Suomenlahden toiselle puolelle, sillä rankingin kolme parasta saa kategorian pohjoismaiselle kiertueelle. Menestymällä Nordic Leaguessa pelaaja voi selvittää tiensä eteenpäin Challenge Tourille.

Tätä polkua pitkin vuonna 2015 Challenge Tourille eteni Tapio Pulkkanen. Pari vuotta myöhemmin Pulkkanen voitti CT:n rankingin ja on ollut siitä lähtien European Tourin eli nykyisen DP World Tourin vakiokasvoja.

”Finnish Tour on aiemmin ollut tietyllä tavalla irrallinen kansainvälisestä kilpailujärjestelmästä. Toivottavasti tämä ruokkii suomalaisten miespelaajien etenemistä urallaan ja antaa esimerkkiä siitä, kuinka omaa tasoa ja osaamista pitää kehittää portaittain”, Juha Juvonen näkee.

”Olemme tyytyväisiä, että saamme tehdä yhteistyötä GoGolfin kanssa. GoGolf hoiti kiertuetta viime vuonna hyvin, ja tapahtumat ovat hyviä. Me tuomme tukea kilpailun johtamiseen ja tuomarointiin”, hän jatkaa.

Finnish Tourin ranking-ykkönen saa erinomaisen ykköskategorian Nordic Leaguelle. Toiseksi ja kolmoseksi sijoittuneet saavat kategorian seitsemän, jolla pääsee Perttilän mukaan osallistumaan suurimpaan osaan kilpailuista.

Finnish Tourin kausi 2023

AikaKilpailuKenttä
13.–14.5Finnish Tourin karsinnatPeuramaa Golf
25.–27.5.Finnish Tour 1Kullo Golf
1.–3.6.Finnish Tour 2Suur-Helsingin Golf, Lakisto
15.–17.6.Reikäpelin SM-kilpailutMuurame Golf
6.–8.7.EEZY OpenGolf-Pirkkala
19.–22.7.Lyöntipelin SM-kilpailutKoski-Golf
2.–4.8.Paltamo OpenPaltamo Golf
25.–27.8.Timberwise Finnish OpenAlastaro Golf
30.8–1.9.The Nordcenter Fream ExtremeNordcenter, Fream
15.–17.9.TeliaSamsung OpenVuosaari Links

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje