16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Finnish Tourilla voittanut Tuomas Salminen kävi näyttämässä, että taidot ovat vielä tallella

Kilpagolfin muutama vuosi sitten jättänyt Tuomas Salminen oli kotikentällään iskussa. Kuva: Juha Hakulinen

Huipputasainen kilpailu ratkesi vasta uusinnan jälkeen. Naisten kisassa saatiin selkeämpi ykkönen.

Kauden toisen Finnish Tour -osakilpailun voittotaistelusta Lakistossa tuli uskomaton jännitysnäytelmä, joka päättyi lopulta kotikentällään pelanneen Tuomas Salmisen voittoon kolmannen uusintareiän jälkeen.

Vuoteen 2021 kilpagolfuransa lopettanut Salminen työskentelee Suur-Helsingin Golfin toimistolla, mutta tällä viikolla hän palasi kisa-areenoille kiusaamaan nuorempiaan. Paluu oli täydellinen, sillä jokaisella uusintareiällä birdien tehnyt Salminen hyydytti uusintaan selvinneet Leevi Hellbergin, Antti Vahvaselän, Roope Kakon ja Hampus Nordinin jakamaan kakkostilaa. Uusintaan selvinneet pelaajat pelasivat kolme kierrosta tulokseen -5.

Salmisen valmistautuminen kilpailuun oli varsin maltillinen.

”Olin pelannut Suomessa kaksi ja puoli kierrosta ennen tätä kisaa. Huhtikuussa olin vetämässä meidän klubimatkaa Turkissa, ja siellä tuli pelattua muutama rundi”, Salminen kertoi.

Se on niin birdie-herkkä reikä, ettei siinä auta jarrutella.

Vaikka kierroksia ei paljon alla ollutkaan, se ei kokeneen konkarin otteissa näkynyt.

”Kyllä minä noiden muutamien kierrosten perusteella tiesin, että peli oli siellä. Ja tiesin senkin, että jos en sössi pahemmin, niin voittotaisteluun pitäisi päästä”, hän jatkoi.

Uusinnassa Salmisella oli kolme hyvää eagle-yritystä, mutta niistä mikään ei uponnut. Taktiikka uusintarei’ille oli hänellä selvä.

”Pelkkää tykitystä vaan. Ei siinä auttanut hirveästi himmailla. Se on niin birdie-herkkä reikä, ettei siinä auta jarrutella.”

Salminen ei voitosta huolimatta haikaile paluusta kilpakentille. SM-joukkuekilpailut ovat hänen kalenterissaan, mutta muuten kisakentät kutsuvat todennäköisesti vasta ensi vuonna Lakistossa.

”110 lasissa kuitenkin painan aina, kun viivalle lähden. Se ei muutu koskaan”, voittaja totesi.

Naisten sarjassa voittotaistelusta ei tullut yleisen sarjan tapaista jännitysnäytelmää, vaan Henni Mustonenjyräsi kuuden lyönnin voittoon. Mustosen voittotulos oli -3, toiseksi tulleen Elina Saksan +3. Päätöspäivän parhaan tuloksen (67) pelannut Hanna Hänninen (+6) nousi kolmanneksi.

Pelasin leppoisaa peliä iloisella ilmeellä.

Lauantaina tullut voitto oli Mustoselle toinen Finnish Tourilla. Edellinenkin ykköstila tuli Suur-Helsingin Golfissa.

”Tämä on aika selkeä kenttä. Välillä pallo saattaa hävitä, mutta täällä on myös helppo missata oikeaan paikkaan”, Mustonen pyöritteli Lakiston kentän luonnetta.

Mustosen kierrostulokset voittoon päättyneessä kilpailussa olivat 73–67–70. Hän oli tyytyväinen esitykseensä.

”Oli tosi hyvä viikko. Pelasin leppoisaa peliä iloisella ilmeellä. Ensimmäisenä päivänä putit eivät uponneet, mutta toisesta kierroksesta eteenpäin nekin upposivat.”

Finnish Tourilla on nyt käynnissä tiivis kilpailuputki, sillä kiertue jatkuu heti ensi viikolla Lakeside Golfissa pelattavalla Infra Kiri Openilla. Kilpailu käynnistyy torstaina.

Lue seuraavaksi: Nuoret amatöörit pitävät ammattilaisia kovilla Lakistossa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje