Finnish Tour - Kilpagolf

Finnish Tourilla mennään Alex Hietalan komennossa

Alex Hietala on kärkipaikalla kahden päivän jälkeen Hirsala Golfissa. Arkistokuva: Juha Hakulinen

Sandra Palin tavoittelee lauantaina jo kauden toista voittoaan.

Alex Hietala pääsee lähtemään kärkipaikalta Hirsalassa pelattavan kauden ensimmäisen Finnish Tour -kilpailun päätöskierrokselle. Hietala nousi kilpailun piikkipaikalle pelattuaan perjantaina tuloksen 70. Hänen yhteistuloksensa kahden kierroksen jälkeen on -4.

Vasemmalta puolelta palloa lyövä Hietala pelasi toisena kisapäivänä vahvasti etenkin takaysin alussa. Reiälle 12 tullutta eaglea seurasi 13. reiälle tullut birdie, joka siivitti Hietalan kisan kärkeen.

”12:lla kävi ihan valtava tuuri. Pallo oli juuri jäänyt veden viereen. Ja siitä löin alle kengän mittaan reiästä, ja se oli helppo eagle”, Hietala kertasi kierroksen kohokohtaa.

Niin turhia helppoja virheitä on tullut, että niitä yritetään välttää huomenna.

Ihan pelkkää juhlaa perjantain kierros ei kärkimiehellekään ollut, vaan haasteita riitti siellä täällä.

”Niin turhia helppoja virheitä on tullut, että niitä yritetään välttää huomenna”, hän suunnitteli.

Kahden lyönnin etumatkan turvin lauantain kierrokselle starttaava Hietala saa pistää päätöskierroksella parastaan, sillä hänen takanaan vaanii kova nelikko tuloksessa -2: Roope Kakko, Kristian Kulokorpi, Niclas Hellberg ja Nikke Tyry.

Naisten sarjassa kärkipaikan kahden kierroksen jälkeen itselleen otti Sandra Palin. Hän on yhteistuloksessa par. Toista sijaa naisten sarjassa jakavat Fanni Grönlund ja Henni Mustonen (+1).

Palinin viiden birdien ja neljän bogin päivä oli hyvä osoitus 18-vuotiaan pelaajan iskukyvystä.

”Tänään oli hyvää lyömistä. Takaysillä tuli tyhmiä virheitä, jotka rankaisivat. Ihan hyvin kierrokset ovat lähteneet käyntiin, mutta molempina päivinä olen vähän hyytynyt. Ei vain putit mene sisään”, hän harmitteli.

Palin sai kauteen hyvän startin voittamalla junioreiden FJT-kiertueen kilpailun Pickalassa pari viikkoa sitten. Toinen voitto kiiltelee jo hänen silmissään.

”Totta kai ainakin yritän. Sen näkee sitten huomenna.”

Lue seuraavaksi: Alex Hietala taipui Saksan kiertueen finaalin uusinnassa tiukan taistelun jälkeen: ”Kova paikka hävitä”