11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Erofejeff paalulla Lappajärvellä

Tuomas Sistonen on varjona Erofejeffin kannoilla.

Peter

Järviseudun Golfseuran isännöimää ammattilaisten kisaa on pelattu kaksi päivää varsin vetisissä keleissä. Perjantaina vettä tuli lähes koko päivän, lauantaina varsinkin aamulla hetken kuin kunnon suihkusta. Tulostaso on silti ollut mainio ja ennen viimeistä päivää viisi miestä on kahden lyönnin sisällä.

Peter Erofejeff juhli jo perjantaina pro-am kisan voittoa yhdessä Tuomas Sistosen kanssa. Molemmat kuittasivat tuosta päivästä 500 euroa ekstraa. Rantasalmea edustava Sistonen (139) on kahden päivän jälkeen lyönnin päässä Erofejeffista (138). Lauantain tapaan he pelaavat myös pyhänä yhdessä, kolmanneksi ryhmään nousi Jaakko Mäkitalo (140).

Toni Karjalainen ja Janne Mommo ovat pelanneet identtiset kierrostulokset 70-70 ja jakavat kolmatta sijaa. Kuudentena olevien, kuluvalla kaudella mainiosti kotimaassa pelanneiden Kalle Samoojan ja Pasi Purhosen ero Erofejeffiin on jo kuusi lyöntiä.

Tuomas

Suurella todennäköisyydellä voittotaisto käydään ensimmäisen viiden pelaajan kesken. Samoojan tulokset (78-66) kertovat kuitenkin siitä, että sunnuntaina ison vaihteen saava pelaaja voi tehdä hienokuntoisella kentällä isoakin nousua tai karata kärkipäässä selvästi muilta.

”Tällaista on golf. Ei kierrosten välillä suurta eroa ollut. Lauantaina pelasin virheettömästi ja sain tehtyä kuusi birkkua. Perjantaina ei vaan onnistanut”, kuittasi Samooja kysymyksen tulostensa suuresta erosta.

Keskiviikkona ja torstaina hole-in-onet kentän 17:lla tehnyt Janne Mommo myönsi olleensa perjantaina jopa hivenen hermostunut astuessaan tiiboksiin sama rautaseiska kädessään jolla oli edellisinä päivinä onnistunút.

”Kavereilta ja isänniltä oli tullut niin paljon onnitteluja, kuittauksia ja lupauksia kolmannen holarin tekemisestä, että kyllä se oli mielessä”, Mommo myönsi.

Kalle Samooja oli mm. luvannut kontata kotiinsa Turkuun kolmannen perättäisen ässän jälkeen, muita vastaavia tarjouksia oli houkuttimena, lisäksi nelinumeroinen luku euroja.

Janne

”Lyönti oli jälleen ihan täydellinen edellispäivien malliin. Se lensi linjassa, mutta jäi kaksi metriä lyhyeksi. Tökkäsin birdieputin ohi. Hienot muistot tuosta tapahtumasta kuitenkin jäi. Nyt pitää sitten sunnuntaina keskittyä varsinaisen kisan voittamiseen”, nokialainen mietti.

Lauantain näyttävimmästä ”upotuksesta” vastasi Markus Ervastin caddie. Hän kompastui ja lensi takamuksilleen kympin viheriölle vievällä sillalla. Lopputulos oli se, että Ervastin bägi putosi veteen saivat täydellisen kylvyn upottuaan pohjaan. Ervasti puolestaan sai perjantai-iltana hotelli Kivitipun ravintolassa valtavan määrän innostunutta yleisöä pidettyään melkoisen shown pianoa soittamalla.

”Kotona olen joskus nuorena harjoitellut”, Ervasti vähätteli upeaa esitystään.

JGS:n kisa on kotimaisten kesken pelattavista palkintosummaltaan suurin. Voittaja saa 10.000 euroa. Kaikki pelaajat täyden ylöspidon ja viimeinenkin 250 euroa.

Matti Nykäsen valtakunnassa kaikki hyvin

Matti

Kivitippu Pro-Am on pelattu vuodesta 2001. Tuolloin isännät halusivat juhlistaa toisen yhdeksikön avautumista kutsumalla kotimaan huiput pelaamaan amatöörien kanssa. Seuran tuolloinen puheenjohtaja Esa Rannila oli kisan liikkeellepanija. Hän on edelleen yhdessä nykyisen puheenjohtajan Matti Nykäsen ja toimitusjohtaja Mikko Aution kanssa organisoimassa tapahtumaa.

”Minä ehkä annoin alkusysäyksen tälle tapahtumalle. Meillä on vaan niin hyvä orkesteri tätä kisaa organisoimassa, että yhden miehen nostaminen esiin on aina vähän turhaa”, vähättelee Esa Rannila osuuttaan. Monipuolisesti Pohjanmaan liike-elämässä, kulttuurissa ja urheilussa mukana oleva Rannila on JGS:n vaatimaton ”kummisetä” joka golfin lisäksi on saanut toiminnallaan vauhtia myös pesäpalloon Vimpelin Vedon ex-puheenjohtajana.

”Vuoteen 1995 asti minä pelasin tennistä ja kalastin. Sitten tulin tänne JGS:n kentälle katsomaan mitä kaverini tekivät golfkentällä. Sen jälkeen olen pelannut lähes päivittäin, aina tilaisuuden tullen. On tämä niin upea liikuntamuoto ja sosiaalinen laji ettei paremmasta väliä”.

”Pesäpallosta on monella tavalla hyvä hakea mallia myös golfiin. Vimpelissä on reilut 3000 asukasta. Kotiotteluissa saattaa käydä lähes 4000 ihmistä. Se on kansanliike joka antaa myös lähikunnille virtaa ja on yhteinen juttu. Ottelutapahtumissa kaikki ovat vapaa-ehtoisia. Kyllä tämä golfkenttäkin on varmasti kunnalle ja Kivitipulle erittäin hyvä asia. Varsinkin junioreiden minä toivon saavan golfista hyvän harrastuksen”, Rannila jatkaa.

Mukana tämänvuotiessa pro-amissa oli jälleen 16 yritysjoukkuetta jotka rakentuivat neljästä amatööristä ja kahdesta prosta.

Kisan budjetti on reilusti yli 100.000 euroa.ritysten kutsumat pelaajat saavat vastaavasti ensiluokkaisen palvelun ja ylläpidon. Pelaajat kuittaavat suoraa palkintorahaa 35.000. Hyväntekeväisyyteen lahjoitetaan 15.000, kentän ja seuran toimintaan jää myös melkoinen siivu.

Talkooväkeä on kisaviikon aikana mukana 115, pelkästään forecaddejä 55.

Lappajärven

”Kaikki jäsenet tiedostavat sen, että kisa on meille hyvää sisäistä ja ulkoista markkinointiia, mutta myös terve tulonlähde. Siksikin talkoolaisia on helppo saada mukaan. Seurassamme on mielestäni erinomainen henki. Jäseninä on herroja ja duunareita sekä kaikkea siltä väliltä. pelikausi-ja jäsenmaksu yhteenlaskettuna (390) ovat uskoakseni hinta-laatusuhteessa aivan kärkipäässä Suomessa. Toivon meidän saavan jatkossa entistäkin paremmin alueen firmat kurssittamaan ja peluuttamaan työntekijöitään”, Nykänen miettii.

”Hyvin meillä menee monilla muillakin mittareilla.Greencard-kurssien kautta uusia jäseniä on tullut kuluvallakin kaudella jo lähes sata. Greenfeepelaajien määrän kehitys on myös hyvää. Toivotamme vieraat aidosti tervetulleiksi. Kentän uusi puoli on metrimäärältään Suomen pisin ( par-39), toinen puolestaan lyhyt ja tarkkuutta vaativa”, analysoi kentät suunnitellut Mikko Autio.

Kuvaava esimerkki pohjalaisesta päättäväisyydestä ja ripeydestä on väliaikaisen klubitalon rakentuminen.

”Vanhassa oli pitkäaikaisia homehaittoja. Alkukesästä jouduimme luovuttamaan ja sulkemaan sen ovet. Olimme hieman varautuneet tilanteeseen. Silti uuden, mutta väliaikaiseksi jäävän klubirakennuksen nouseminen nollasta valmiiksi alle kahden viikon on suoritus josta olemme ylpeitä”, Autio kertoo vaikuttamatta lainkaan ylimieliseltä.Lopputulosta kehtaa näyttää myös ulkopuolisille. Kauden jälkeen alkaa kuitenkin varsinaisen klubitalon rakentaminen väliaikaisen paikalle.

Mikko Ilosen jalka kestää pelaamisen

Mikko

Suomen ykkösgolfaria lappajärveläiset ovat houkutelleet vuosikausia mukaan kisaansa. Jopa yksityiskonetta on tarjottu Ilosen käyttöön, mutta aikataulut eivät ole aiemmin natsanneet. Jalkaleikkauksessa kesäkuun 29. päivän ollut Ilonen on toipunut ennakoituakin nopeammin. Niinpä hän ajoi Lahdesta torstai-iltana kisapaikalle ja osallistui pro-amiin.

”Tulin todella mielelläni. Varsinkin sen johdosta, että pelaajakaverini ovat kuorossa kehuneet tapahtumaa. Olen pelannut pari kertaa yhdeksän reikää. Koipi on ehkä sellaisessa 75 prosentin kunnossa. Nyt tuli vedettyä koko kierros, vaikka olin varautunut vain ysin kiertämiseen. Kaikki hyvin, nälkä treenaamiseen ja pelaamiseen on luonnollisesti tauon aikana kasvanut. Lähden jonkin ajan kuluttua Thaimaahan harjoittelemaan, käyn välilä kotimaassa ja matkustan uudestaan Aasiaan. Kisoja ei kuitenkaan ole tiedossa enen tammikuuta 2012”.

Heikki

Ilonen ja kisan vakiovieraisiin kuuluva Esa Rannilan nuoruuden ystävä Esko Aho olivat luovuttamassa 15.000 euron shekkiä joka luovutettiin Etelä-Pohjamaan sairaanhoitopiirille käytettäväksi nuorten psykiatristen sairauksien hoitotoimintaan.

Myös Heikki Kovalainen oli lohkaissut kiireisestä ohjelmastaan kaksi päivää kisan pelaamiseen. Hänen edustamansa Käyttöauton joukkue sijoittui 13:ksi.

Voiton vei Fristads yrityksen joukkue, jossa amatöörejä ”piiskasivat” menestykseen itsekin hienot tulokset 69 pelanneet Tuomas Sistonen ja Peter Erofejeff.

Voittaneen

”Kyllä meillä sellainen ajatus on, että tätä kisaa pelattaisiin myös jatkossa. Tämä hitsaa seuran jäseniä entistä paremmin yhteen, nostaa rimaa paikkojen laittamisessa ja on paikallisesti merkittävä tapahtuma. Kaiken lisäksi näistä pelaajista on tullut meille hyviä ystäviä ja kumppaneita”, Mikko Autio määritti Matti Nykäsen ja Esa Rannilan nyökytellessä vieressä.

Teemu Tyry

Järviseudun Golf, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje