Ensimmäisen playoff-reiän upea eagle ratkaisi FT-kisan voiton Kim Koivulle  - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Ensimmäisen playoff-reiän upea eagle ratkaisi FT-kisan voiton Kim Koivulle 

Hanna-Leena Ronkainen ja Kim Koivu olivat Lakiston kentällä pelatun turnauksen suurimmat sankarit. Kuva: Finnish Tour

Koivu oli menettää päätöskierroksen lopussa otteensa, kunnes sai 18. reiällä elintärkeän onnistumisen.

Kauden kuudennesta Finnish Tourin kilpailusta muodostui melkoinen jännitysnäytelmä, kun yleisen sarjan viisi parasta pelaajaa mahtui kolmen lyönnin sisään ja voitto ratkesi vasta uusinnan jälkeen.

Suur-Helsingin Golfin Lakiston kentällä pelatussa kisassa voiton vei kolminkertainen Challenge Tour -voittaja Kim Koivu, joka päihitti uusinnassa Teemu Bakkerin. Kaksikko päätyi 54 reiän jälkeen tulokseen yhdeksän alle parin.

Molemmat pelaajat pääsivät uusinnassa kakkoslyönnillään noin 15 metrin päähän Lakiston 18. reiästä (par 5). Ensimmäisenä vuorossa ollut Koivu upotti oman puttinsa sisään. Kun Bakker ei onnistunut omassa eagle-yrityksessään, pääsi Koivu juhlimaan voittoa.

”Meillä oli siinä samanmittaiset putit. Tiesin, että jos jompikumpi meistä ei nyt laita tätä sisään, niin tässä pelataan voitosta aika kauan’’, Koivu kertoi taistelun tauottua.

Koivulle, joka pelaa tänä vuonna pääasiallisesti Challenge Tourilla, kilpailu Finnish Tourilla oli vasta kauden toinen. Finnish Tour -kauden avauksessa Vuosaari Links -kentällä hän sijoittui jaetulle seitsemännelle tilalle lähdettyään kärkiryhmässä päätöskierrokselle. Tuolloin Koivu hyytyi pahasti, ja hyytymisen merkkejä oli ilmassa lauantainakin.

”Oli vaikea päivä, sanotaan näin. Ei missään vaiheessa tuntunut siltä, että sain pelistä kiinni, ja olin heti alkuun kuuden reiän jälkeen kierrosta kaksi yli parin. Mutta jotenkin sain punnerrettua itseni takaisin peliin”, Koivu sanoi.

“Lopussa olin lahota oikein kunnolla, mutta onneksi sain viimeisellä reiällä lyötyä kaksi oikein hyvää lyöntiä ja kahden putin birdien”, jatkoi Koivu, joka teki bogit rei’ille 15 ja 17.

Birdie riitti uusintaan erinomaisen päätöskierroksen (66) pelannutta Bakkeria vastaan. Kolmanneksi sijoittui Joachim Altonen, joka jäi uusinnasta lyönnin päähän. Lähellä uusintaa oli myös SHG:n oma mies Tuomas Salminen, joka kuitenkin sortui viimeisellä bogiin, ja jäi neljänneksi tuloksella seitsemän alle.

Naisten sarjan voitti Suur-Helsingin Golfissa muun muassa opetustehtävissä työskentelevä Hanna-Leena Ronkainen, joka päätyi kokonaistulokseen par. Hän pelasi päivän parhaan tuloksen kaikkina pelipäivinä. Toiseksi sijoittui Viipurin Golfin Ada Huhtala, kuusi lyöntiä heikommalla tuloksella.

Ronkainen pelasi lauantaina seitsemän ensimmäistä reikää neljä yli parin, mutta loput 11 väylää yhtä monta lyöntiä alle.

“Alku lähti vähän tahmeasti, kun oli vaikeita lipunpaikkoja, vaikka löin ihan ok. Onneksi takaysillä lähtivät birkut napsumaan mukavasti”, Ronkainen iloitsi.

Finnish Tourin finaali pelataan syyskuussa Vuosaari Links -kentällä. Miesten sarjan rankingin kärkikolmikon muodostavat Rasmus Karlsson (380 pistettä), Jaapo Jämsä (371) ja Teemu Bakker (343,53).

Naisten sarjan kärjessä ennen finaalia on Katri Bakker (112 pistettä) ennen Anastasia Hekkosta (93 pistettä) ja Oona Kurosta (85,5 pistettä).
Lähde: tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje