18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Eckhardt valmis miesten kisan voittoon?

Albert Eckhardt lähtee kärkipaikalta Kytäjän kisan finaalikierrokselle.

Aamun sateinen keli koetteli Finnish Tourin pelaajia Kytäjän kentällä. Märät ja vaikeammat olosuhteet eivät kuitenkaan iskeneet Albert Eckhardtin (-4) peliin, vaan ennakkoluuloton nuorukainen iski taululle toisen 69 lyönnin kierroksensa. Eckahardtin kierros koostui neljästä birdiestä ja kahdesta bogista. ”Hippu” ei aio ottaa kärkipaikastaan suurempia paineita ennen viimeistä kierrosta. ”Totta kai on kiva menestyä myös miesten kilpailuissa. Peli on ollut todella varmaa ensimmäiset kaksi päivää niin kuin tuloskortitkin osoittavat. Mikäli samanlainen kierros muodostuu myös huomenna, niin menestyminen on aika todennäköistä”, Eckhardt sanoi.

”Pelaan ihan itseäni varten. Paineet ja odotukset ulkopuolelta eivät saa merkitä mitään. Aion lähteä nauttimaan viimeisestä lähdöstä, johon tulevat myös Purhonen ja Hinkkanen.” Toisena oleva Hinkkanen (-2) on pelannut Finnish Touria ainakin yhtä kauan kuin on aikaa Hipun ala-asteen loppumisesta. 25-vuotias helsinkiläinen on voittanut kauden kaksi ensimmäistä kotimaan Haastajakiertueen osakilpailua Turussa ja Nokialla. Amatöörien matkaan viimeisessä ryhmässä astuu kisan ennakkosuosikki PasiPurhonen (par), joka voitti samaisella kentällä Suomen PGA:n mestaruuden näytöstyyliin viisi vuotta sitten. Ammattilaisten kesken ratkaistavista rahapalkinnoista terävimmässä kärjessä taistelevat Purhosen kanssa samassa tuloksessa oleva Toni Karjalainen ja lyönnin päässä olevat Janne Mommo (+1) ja JarkkoSoikkeli (+1). Kärjen takana on edelleen todella tasaista, sillä 25 pelaajaa on vähintään tuloksessa +5. Miesten kilpailun paras ammattilainen kuittaa sunnuntaina 2200 euroa. Cut-raja asettui kahden kierroksen jälkeen tulokseen +8. Viimeisellä kierroksella on mukana 41 pelaajaa. Nuutinen kärjessä naisten kisassa

Sanna

Sanna Nuutinen kampesi itsensä naisten sarjan johtoon.

Naisten kilpailussa kenttää on jouduttu lyhentämään joltain osin märän kelin johdosta. Avauspäivän jälkeen kärjessä ollut Minna Vuorenpää (+2) joutui ainakin tällä erää luopumaan johdostaan. Keimola Golfin Sanna Nuutinen (par)pelasi toisen kierroksen parhaan tuloksen 70, joka oli myös toistaiseksi ainoa parin alitus naisten kisassa. Peuramaan avauskisassa toiseksi sijoittunut Nuutinen tuli sisuuntuneena Kytäjälle pelattuaan vaisusti viimeisen takaysin Peuramaalla. ”Peuramaan kakkossija ei niinkään harmittanut erityisen paljoa, vaan tapa jolla pelasin. Löin palloa todella ailahtelevasti saavuttuani Suomeen college-vuoden jälkeen. Viimeiset pari viikkoa olen ahkerasti laittanut tekniikkaa kuntoon, ja nyt näyttää jo toimivan”, Nuutinen sanoi. Nuutinen kokee pelaavansa Finnish Tourin kilpailut melko rennolla otteella, joka itsessään on voinut olla osasyy hyvään menestykseen. ”Päätin, että näissä kilpailuissa pääsee hyvin harjoittelemaan tekniikkaa ja peliä kisan lomassa. Pystyn kentällä etenemään vahvan keskittymisen avulla, vaikka tekniikka onkin jonkin verran mielessä; se lähinnä on pitänyt minut hyvin valppaana.” Nuutisen voittoa uhkaa sunnuntaina toden teolla vain Vuorenpää. Aulankolainen on kaksi lyöntiä kärkeä jäljessä tasaisten kierrosten 71-73 jälkeen. Kolmantena oleva Elina Ikävalko (+7) on jäänyt jo seitsemän lyöntiä kärjestä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje