28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Donald vs. Westwood = Maailman ykkönen

Tähän marssijärjestykseen on odotettavissa pian muutoksia. © Getty Images

Martin Kaymerilla on maailmanlistan kärjessä kaksi adjutanttia, joista toinen tulee suurella todennäköisyydellä syrjäyttämään hänet maailmanlistan ykköspaikalta sunnuntaina. Mikäli LeeWestwood voittaa Indonesian Mastersin, on myös Luke Donaldin voitettava Heritage, jos jälkimmäinen aikoo olla maailman seuraava ykkönen.

Maailmanlistalla jaettavien pisteiden painotus on PGA Tourilla sen verran vahvempi, että Donaldin mahdollinen voitto lyö joka tapauksessa laudalta Westwoodin mahdollisen voiton. Kun Westwood saa maantieteellisistä syistä pelattua oman turnauksensa loppuun kymmenisen tuntia ennen Donaldia, saattaa periaatteessa kaksi uutta listaykköstä käydä seuraavan vuorokauden aikana maailmanlistan kärkipaikalla. Mutta siis vain periaatteessa. Listan pisteet jaetaan todellisuudessa vasta maanantai-aamuna Iso-Britannian aikaa, joten virallisesti Kaymerin paikalle kärkeen ei molempien voittaessakaan voi mennä kuin toinen.

Tilanne ennen finaalikierrosta on kummankin uuden kärkiehdokkaan turnauksessa mielenkiintoinen. Westwood johtaa Indonesian Mastersia viidellä lyönnillä ja Donald Heritagea yhdellä lyönnillä. Westwoodin tehtävä tuntuu kuitenkin ennakkoon ajatellen helpommalta. Hänellä välitön uhka voiton menettämiselle on huomattavasti pienempi kuin Donaldilla, joka saa Jim Furykista seuraa johtopalloon.

Furyk puolustaa Heritagen voittoa ja tunnetusti viihtyy hyvin Hilton Headissä. Viime syksynä FedExCupin voittaneen Furykin peli on ollut tällä kaudella hieman kateissa, mutta käännekohta saattaa koittaa sunnuntaina. Luke Donald ei kuitenkaan halua tämän skenaarion toteutuvan vielä tänä viikonloppuna.

Tutkaparilla on tuoreessa muistissa kaksi tiukkaa kamppailua paikasta auringossa. Furyk pelasti Tour Championshipissä parin bunkkerista viimeisellä jättäen samalla Donaldin FedExCupissa kakkoseksi. Donaldin vastakuitti tuli jo viikon kuluttua Ryder Cupissa. Hän kukisti Furykin reikäpeliottelussa lukemin 1 up, ja auttoi osaltaan Eurooppaa palauttamaan golfherruuden vanhalle mantereelle.

Yksi asia lienee silti selvää. Maailmanlistan kärkipaikka palaa maanantaina takaisin Englantiin.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje