27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Cink ei ole pahoillaan Watsonin puolesta

British Openin voittoa puolustava Stewart Cink legendojen keskellä: vasemmalla Gary Player ja oikealla Colin M. Brown.

Turnberryssä viime vuonna pelattu British Open muistetaan kilpailuna, jonka Tom Watson hävisi, ei kilpailuna, jonka Stewart Cink voitti. Keskiviikkona pidetyssä lehdistötilaisuudessa hän tuskin ehti istua paikalleen, kun häneltä jo kysyttiin, tuntuuko edelleen siltä, että hän esti tuhkimotarinan synnyn?

”Ehkä vähän. Mutta nämä kuukaudet eivät ole laimentaneet sitä tunnetta, jonka koin vuosi sitten, sitä iloa … The Openin voittajana olo on ollut sanoinkuvaamatonta. Suorastaan fantastista”, totesi Cink.

Hän lisäsi myös, ettei ole pahoillaan Watsonin puolesta. Cink totesi, että Claret Jug on ollut Watsonilla viisi kertaa, hänellä vain kerran. Samalla amerikkalainen ylisti jälleen kerran, millaisen näytöksen Watson vuosi sitten järjesti.

Claret Jug on voittajan hallussa vuoden samalla. Yleinen mielenkiinto palkinnon kohtalosta nousi esiin, kun Padraig Harrington kertoi, että hänen poikansa olisi halunnut kasvattaa siinä leppäkerttuja.

”Olen käyttänyt oikeuttani täyttää sen Guinnessilla ja lapseni ovat juoneet siitä cokista”, totesi puolestaan Cink.

Stewart Cink ei ole voitostaan huolimatta noussut parrasvaloihin samalla tavalla kuin monet muut voittajat. Osittain se johtuu siitä, ettei hän ole kolkutellut kärkitiloja tämän vuoden kilpailuissa. Tuloksenteko on kuitenkin parantunut kauden edetessä, samalla tavalla kuin viime vuonna.

Cink ei tuota suurta julkisuutta eikä ylistystä kaipaa, sillä hänen nimensä on kuitenkin kaiverrettu legendaarisen pystin kylkeen ja kirjoitettu historian kirjoihin.

”Tuntuuko minusta siltä, että olen samanarvoinen muiden palkintoon kaiverrettujen pelaajien kanssa? Ei missään tapauksessa. Mutta olenko ansainnut nimeni siihen? Kyllä, sillä pelasin Turnberryssä 72 reikää hyvin ja ne laskettiin”, Cink totesi.

Viime viikolla ajaessaan vuokra-autolla Dublinin läpi, paikallinen taksikuski soitti hänelle raivokkaasti torveaan. Cink kuvitteli sählänneensä vasemman puolisessa liikenteessä, mutta kun hän katsoi tarkemmin taksikuskiin, tällä oli peukalot pystyssä ja suun liikkeistä Cink ymmärsi viestin: Onnea kisaan!

”Hämmennys vaihtui nopeasti iloksi, minua kunnioitettiin.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje