Bryson DeChambeaun hidas peli taas suurennuslasin alla – ”Tämä on ajojahti” - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Bryson DeChambeaun hidas peli taas suurennuslasin alla – ”Tämä on ajojahti”

Kestää, kestää ja kestää. Bryson DeChambeau on hidas pelaaja, vaikka hän itse ei asiaa näekään niin. Kuva: Getty Images

Eddie Pepperell lyttäsi Twitterissä DeChambeaun kuhnailun, mihin jälkimmäinen otti nopeasti kantaa.

Pelinopeus on noussut uudelleen tapetille New Jerseyssä meneillään olevassa The Northern Trust -kilpailussa. Kritiikki kuului perjantaina sosiaalisessa mediassa voimakkaana, kun ennenkin hitaasta pelistä arvosteltu Bryson DeChambeau käytti joihinkin lyönteihin kohtuuttoman paljon aikaa.

Yksi esimerkki koski Liberty National Golf Clubin kentän 16. reikää, missä DeChamebeau käytti kisan toisella kierroksella noin 65-metrisen lyönnin valmistautumiseen yli kolme minuuttia. Samalle osastolle menee reilu kolmemetrisen putin tutkailu kahdeksannella viheriöllä, joka sekin kesti yli kaksi minuuttia.

”Katsokaa, miten turhautuneilta Tommy (Fleetwood) ja Justin (Thomas) ovat. Hitaat pelaajat pilaavat tällaisella kilpakumppaneiden pelinautinnon, eivätkä piittaa muista”, Eddie Pepperell twiittasi lauantaina.

”Näin räikeissä tapauksissa pitäisi jo jakaa rangaistuksia. Sakot eivät merkitse näille kavereille yhtään mitään. Muutamilla rangaistuksilla asiat muuttuisivat nopeasti”, englantilainen jatkoi.

Pepperell ei ollut ainoa huippupelaaja, joka puuttui asiaan.

”Lajin hallitsevien elinten pitäisi löytää ratkaisu tähän asiaan. Se paitsi sotkee muiden peliä, myös häiritsee katsojia ja kotona tv-lähetyksiä seuraavia golfin ystäviä. Jotain on tehtävä ja heti”, Ross Fisher jyrähti.

DeChambeau kertoi ensimmäisen playoff-turnauksen kolmannen kierroksen jälkeisessä haastattelussa, että kyseessä on ”ajojahti” ja että häntä ”ei kohdella reilusti”.

”Kun ihmiset puhuvat minulle hitaasta pelistä ja siitä kuinka tapan tällä tavalla koko lajin tai teen sitä ja tätä, se täydellistä – tiedät kyllä mitä”, DeChambeau sanoi.

”Hulluksi tiedemieheksi” kutsuttu pelaaja totesi, että kiertue määrittelee ja sallii tietyn pelinopeuden. Hän haastoi toimittajat ja kenet tahansa paikalla olleen ottamaan sekuntikellolla aikaa suoritustensa kestosta. DeChambeau myönsi, että toisinaan aikaa menee enemmän kuin 40 sekuntia, mutta että ”ne ovat harvoja kertoja”.

”Ehkä siihen (valmistautumiseen yli sallitun ajan) menee viisi prosenttia peliajasta.”

DeChambeau muistutti, että häntä on huomautettu hitaasta pelistä tänä vuonna vain kerran, kesäkuussa Memorial Tournamentissa.

Hän myös vastasi Eddie Pepperellin kritiikkiin.

”Haluaisin keskustella hänen kanssaan kahdestaan. Kun alat henkilökohtaisesti hyökätä toista vastaan Twitterissä, se on vähän kuin haastettaisiin matsiin, kuten ’tule tänne jätkä’.”

Voi olla, että PGA Tour katselee hidasta peliä läpi sormien, mistä DeChambeau ottaa kaiken hyödyn irti, mutta se ei kuitenkaan poista sitä tosiseikkaa, että hän on hidas pelaaja.  Tästä DeChambeau jaksaa silti olla toista mieltä.

DeChambeaun 65-metrisen lyönnin valmistautumisen seuraaminen Twitterissä tuntuu ikuisuudelta, vaikka kyseisen palvelun videoiden maksimikesto on kaksi minuuttia ja 20 sekuntia. Vajaa minuutti jäi siis vielä näkemättä.

Kahdeksannen reiän ohilyötyä hieman yli kolmemetristä puttia edeltänyt valmistautumisvideo sentään vielä mahtui Twitterin sallittuihin raameihin…

Haastattelualueelta kuului myös Golf Channelin mukaan yllättävä, DeChambeauta puolustanut kommentti:

”Emme odottaneet koko päivänä yhtään”, sanoi Andrew Landry, joka pelasi hidastelijan takana tulleessa seuraavassa ryhmässä.

Eräs pelaaja huikkasi olkapäitään kohautellen, että ”äijä on hidas, näin se vain yksinkertaisesti on”.

Raivolla ja huutelulla ei tämäkään epäkohta silti korjaannu. On löydyttävä päättävien elinten ja pelaajien välinen konsensus, kun haetaan rauhallisin elein ratkaisua pelin kulkuun olennaisesti liittyvässä asiassa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

 • golftintti says:

  Tässä asiassa ei rauhallinen huomauttelu ja keskustelu ole saanut mitään aikaan, onhan sitä puitu jo useampi vuosi. PGA:n päättävät elimet eivät ole noteeranneet muiden pelaajien valituksia mitenkään. DeChambeau ja kaltaisensa pilaavat kanssapelaajiensa pelin ja tekevät pitkäpiimäisen pelin maineessa olevasta golfista suorastaan haukotuttavan hitaan.
  PGA:n pelaajat tulivat nyt rohkeasti esiin omilla nimillään ja mielipiteillään. DeChambeau, niinkuin Kevin Na:kin, sen sijaan että tunnustaisivat rikkovansa sääntöjä ja yrittäisivät nopeuttaa peliään, ovat valmiita jatkamaan omalla tavallaan ja syyttävät muita ajojahdista. Kommentit asian tiimoilta ovat mielenkiintoista luettavaa.
  Ehkä nyt on jo räyhäämisen aika. Pelaajat ovat pyytäneet jopa katsojia apuun, kun PGA tuntuu olevan kuuro ja sokea sääntörikkomuksille. Pelaajalle buuaaminen on ennenkin saanut ihmeitä aikaan.

  • satutäti says:

   Kommentointi oli tosiaan vähintäänkin mielenkiintoista. Etenkin se, missä väitettiin, että pelaajan tehtävä ei ole kilpakumppaneiden huomioonottaminen, vaan keskittyminen pelkästään omaan suoritukseen. Nämä tyypit ovat varmasti kartalla pelikavereiden lyöntimääristä, rankuista summuista tulokseen vaikuttavista asioista. Minäitteminäitte.