11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Blomqvistin peli palasina LPGA Championshipissa

Minea Blomqvistilla ei ollut fokus kohdallaan lauantain kierroksen aikana © Getty Images

Minea

Minea Blomqvistille osui lauantaina heikko päivä Rochestersissa , Locust Hil Country Clubilla pelattavassa LPGA Championshipissa. Tähtien keskellä jaetulta kolmannelta sijalta päivään lähtenyt Minni teki kierroksensa aikana viisi bogeyta. Birdiesaldo näytti 18 reiän jälkeen nollaa, tulos 77 oli 78 pelaajan joukossa päivän seitsemänneksi heikoin.

Minni osui väyliin (6/14) ja varsinkin viheriöihin ( 8/18) prosentilla jolla tuloksentekeminen on hyvin vaikeaa.Päivän keskiarvotulos oli yli neljä lyöntiä Blomqvistin tulosta parempi (72,8), Yani Tseng sekä viimevuotinen voittaja Cristie Kerr löivät tauluun luvut 67.

”Tilanne oli uusi, kun hyvän pelin jälkeen joutui poikkeuksellisen huomion keskipisteeksi. Olin vielä ennen kolmannen kierroksen alkua haastattelussa kesken lämmittelyn” kertasi Blomqvist poikkeuksellista pyöritystä. ”En vain saanut keskittymistä kohdalleen. Ajatus harhaili ja se näkyi sekä avauksissa että viheriöllä. Jouduin neljä kertaa chippaamaan epäonnistuneen draivin jälkeen välilyönnillä itseni väylälle. Lisäksi tein kaksi bogia kolmella putilla”, manaili Blomqvist,

”Kierroksen jälkeen sain rangella draivini taas rauhoittumaan siihen malliin, että päätöskierroksella on eväitä parantaa. Kokonaisuutena kisa on ollut kaikesta huolimatta mahtava kokemus. Olen saanut paljon uusia faneja ja oppinut taas uusia asioita” Blomqvist löysi positiivisia asioita päivästään.

Sunnuntaina Blomqvist lähtee kierrokselleen kello 19.08 Suomen aikaa ja saa parikseen legenda Laura Daviesin, joka on voittannut LPGA Championshipin kahdesti 90-luvun puolivälissä. Kärkikymmenikköön Minnillä on matkaa lauantain epäonnistumisesta huolimatta vain kolme lyöntiä. Sijoitus 20:n joukkoon tästä asetelmasta olisi varsin hyvä suoritus.

Neljän majorin Yani Tseng?

Yani

22-vuotias Taiwanin Yani Tseng on tarrannut kuluvalla kaudella todella tukevasti naisgolfin valtikkaan. Hän voitti lämmittelynä kaksi LET:n kisaa Australiassa. Kauden ensimmäisessä majorissa , Nabisco Championshipissa hänelle kävi ”työtapaturma”, kovan hengen päälle saanut Stacy Lewis pusersi päätöskierroksella ohi.

Tseng johtaa viidellä. Voitolla hänestä tulisi kaikkien aikojen nuorin neljä majoria voittanut pelaaja-miehet mukaanlukien. Ensimmäisensä hän saavutti LPGA Championshipissa 2008, Nabisco Championshipin ja British Openin Tseng valloitti 2010. Naisgolfissa on viimeiset 15 vuotta ollut selkeitä kuningattaria. Annika Sörenstam voitti rahalistan kahdeksan kertaa, Karrie Webb kolmasti. Lorena Ochoan valtakausi oli lyhyt, mutta meksikolainen oli pelillisesti päätään muita pidempi.

Yani Tseng on 22-vuotiaana näitä kaikkia huomattavasti edellä. Tuloillaan olevan neljännen majorin jälkeen heinä-elokuussa saatetaan nähdä melkoinen yhden naisen show mikäli Tsengin vire kestää tulevissa suurkisoissa, US Openissa, Evian Mastersissa ja British Openissa.

Taiwanilainen on johtanut majoreita kahdeksan kertaa ennen päätöspäivää. Neljä ensimmäistä yritystä tuottivat tappion, neljässä viimeisessä voittoja on tullut kolme. Viiden lyönnin johdosta Tsengin asetelma on erittäin vankka.

”Tiedän jännittäväni lauantain tapaan myös sunnuntaina peliin lähtiessäni. Sain kolmannella kierroksella hyvän tempon lyönteihini, varsinkin draivit olivat erinomaisia, luotan niihin”, Tseng kuvaili tunnelmiaan kolmannen kierroksen päätyttyä.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje