[11][15]
Challenge Tour - Kilpagolf

Bhullarista ensimmäinen intialaisvoittaja Challenge Tourilla

Gaganjeet Bhullarin tulevaisuuden tähtäin on Euroopan Tourilla. © Getty Images

Gaganjeet Bhullar (-5) hermoili Ahmedabadissa, Intiassa pelatun Gujarat Kensville Challengen viimeisellä kierroksella, mutta ylsi niukasti kisan voittajaksi. Bhullar pelasi sunnuntaina selvästi kisan heikoimman kierroksensa (75), mutta sai pidettyä lyönnillä Englannin Matt Fordin takanaan. Bhullarista tuli samalla ensimmäinen intialainen, joka on pystynyt voittamaan Challenge Tourilla.

Olosuhteet sekä Jeev Milkha Singhin suunnittelema vaikeahko Kensvillen kenttä pitivät huolen, että vain kuusi pelaajaa pystyi alittamaan lopputuloksissa parin.

Vahvarakenteinen Bhullar tienasi voitollaan 32 000 euroa, mutta kenties tärkeämpää oli saada itseään läpi vaativaan eurooppalaiseen golfsirkukseen.

”Oli hienoa avata kausi voitolla. Samalla tavalla kävi myös viime vuonna, kun voitin Aasian Tourilla”, 22-vuotias pelaaja iloitsi.

”Ensimmäinen kansainvälinen voitto Intiassa on jotakin. Isälläni oli pari päivää sitten syntymäpäivä, joten omistan tämän saavutuksen hänelle. Odotan, että kausi tuo minulle lisää menestystä. Tavoitteeni on tietenkin yltää Euroopan Tourille.”

Nyt kun Bhullar varmisti kattavan pelioikeuden Challenge Tourille, hän aikoo neuvotella vanhempiensa kanssa liittyäkseen mahdollisesti kokonaan CT:n kisaruljanssiin. ”Se olisi ainakin lyhin reitti ET:lle”, hän totesi.

Englantilaiset Jamie Moul (-3) ja Matthew Baldwin (-2) olivat seuraavina, Bangladeshin Rahman Siddikurin ja Tanskan Mads Vibe-Hastrupin oltua loput turnauksessa parin alittaneet pelaajat.

Ahmedabadin kisassa ei ollut mukana suomalaispelaajia. Challenge Tour jatkuu vajaan kahden kuukauden päästä Kolumbiassa pelattavalla Abierto International Copa Antioquai -kilpailulla.