[6][5]
Kilpagolf - PGA Tour

Anthony Kimille ensimmäinen kisa kolmeen kuukauteen

Anthony Kim kävi vielä keskiviikkona röntgenissä peukalonsa kanssa, kun tunsi kipua. Kaiken pitäisi kuitenkin olla kunnossa. © Getty Images

Anthony Kimin kausi 2010 alkoi loistavasti. Amerikkalainen voitti huhtikuun alussa Shell Houston Openin jatkorei´illä Vaughn Tayloria vastaan. Kim oli yksi vahvoista ennakkosuosikeista kauden ensimmäiseen majoriin, U.S. Mastersiin. Kisa ei sujunut pöllömmin ja Kim oli lopulta kolmas, kiitos viimeisen kierroksen tuloksen 65, jolla hän jakoi päivän parasta kierrostulosta.

Vasemmasta peukalosta tuli kevään mittaan Kimille murheenkryyni. Peukalo jouduttiin leikkaamaan toukokuussa samaan aikaan, kun PGA Tourin muut pelaajat mittelivät The Players Championshipissa. Kim ei ole pelannut golfia lainkaan tuon toukokuun viidennen päivän jälkeen.
Tänään torstaina Kim palaa kisakentille ja starttaa samassa ryhmässä Louis Oosthuizenin kanssa World Golf Championship -sarjaan kuuluvassa Bridgestone Invitationalissa. Peliseura on Kimille uppo-outoa, sillä amerikkalainen ei ollut ennen British Openia kuullutkaan eteläafrikkalaisesta Oosthuizenista.
”Televisiolähetyksessä sanottiin, että jollain on viiden lyönnin johto. En tiennyt, että Oosthuizen oli voittanut European Tourilla. Seuraan PGA Touria, enkä paljon muuta, joten en ollut kuullut hänestä. Oosthuizen pelasi kuitenkin uskomattoman British Openin”, Kim kertoi Bridgestonen Invitationalin alla.
Omasta pelistään Kimillä ei ole mitään käsitystä. ”Aion pelata hyvällä asenteella ja yritän pysytellä kärsivällisenä. Tiedän, että pelaaminen on vaikeaa, kun on kolmen kuukauden tauko alla ja olen varmaankin vähän ruosteessa. Mutta olen turnauksessa asenteella liikkeessä ja valmistaudun seuraavaan viikkoon. Saan täällä pelata kuitenkin neljä kierrosta, vaikka kirjaisin tuloksen 110”.
82 pelaajan Bridgestone Invitationalissa ei nimittäin ole cutia lainkaan.
Ryder Cup tähtäimessä
Seuraavaan viikkoon valmistautumisella Kim tarkoittaa kauden viimeistä majoria, PGA Championshipia. Se varmasti kiinnostaa Kimiä normaalia enemmän, sillä peukalovamma esti pelaamisen keskikesän U.S. Openissa ja British Openissa.
Kaukaisempana tähtäimenä on vielä Ryder Cup, joka pelataan lokakuun alussa. Kim oli yksi Yhdysvaltain joukkueen kantavia voimia vuonna 2008, kun USA rökitti Euroopan pistein 16,5-11,5. Kim voitti otteluistaan kaksi, tasasi yhden ja hävisi yhden.
Kim on tipahtanut USA:n joukkueen karsintalistalla viidennelle sijalle, mutta on turnauksessa varmasti mukana, jollei peukalo kipeydy uudestaan.
Tiger Woods on tipahtanut Ryder Cup -listalla sijalle yhdeksän. Maailmanlistan ykköspaikkaa vielä nimissään pitävä Woods on mukana myös viikonlopun kisassa, jonka voitti vuosi sitten. Yhteensä Woods on voittanut kisan seitsemän kertaa. Paluunsa jälkeen Woods on kamppaillut pelinsä kanssa aina jossain vaiheessa pelaamiaan turnauksia. Olisiko Firestonen kenttä tarpeeksi tuttu, jotta Woods saisi pelinsä jälleen uomiin?
Rhys Davies luottaa vanhahtavaan putterimalliin. Walesilaisella se toimii, sillä Davies on yksi ET:n parhaista puttaajista.  &copy Getty Images

Rhys Davies luottaa vanhahtavaan putterimalliin. Walesilaisella se toimii, sillä Davies on yksi ET:n parhaista puttaajista. &copy Getty Images

Eurooppalaisten pelaajien kannalta kisassa ovat mielenkiintoisia luonnollisesti vakiokasvot, kuten surkeaa kautta pelaava Sergio Garcia, isoja voittoja vielä metsästävä Lee Westwood tai länsinaapuri RobertKarlsson. Nimilistalla silmä pysähtyy kuitenkin Rhys Davies kohdalle.

Langanlaiha walesilainen pelaa vasta kolmatta kauttaan ammattilaisena ja ensimmäistä vuottaan European Tourilla. Loistava puttaaja on voittanut ET:lla tällä kaudella kerran ja ollut kolmesti toinen ja kerran kolmas. Rahalistalla Davies on kohonnut sijalle 12 ja maailmanlistalla 50 parhaan joukkoon. Olisiko walesilaisesta yhden kauden isoimman kisan mustaksi hevokseksi? Ilari Ceder