9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Amerikan Altonen kärkitaistossa Finnish Tourilla

Joachim Altonen nosti itsensä kärkipaikalle Peuramaan FT-osakilpailussa. Kuva: Jani Perttilä

Uransa jo kertaalleen lopettanut Joachim Altonen tähyää tulevana syksynä DP World Tourin karsintoihin.

Peuramaa Golfissa pelattavan CapMan Wealth Services Openin toisena päivänä nähtiin isoja muutoksia kilpailun kärjessä. Yhdysvalloissa asuva Joachim Altonen (-2) otti johtopaikan haltuunsa pelattuaan komean 69 lyönnin kierroksen. Vielä lyönnin Altosta paremmin perjantaina pelannut Eetu Isometsä (par) nousi jakamaan kakkostilaa yhdessä Anton Rothin kanssa.

Ammattilaisviheriöillä marinoitunut Altonen odottaa innolla lauantaina päätöskierrosta, kun hän pääsee pelaamaan kärkiryhmään häntä selkeästi nuorempien Isometsän ja Rothin kanssa.

”Mielenkiintoista nähdä uusia suomalaisia pelaajia, ja kiva nähdä, kuinka ne pelaavat viimeisessä ryhmässä. Kovaa kilpaillaan ja katsotaan, kuka voittaa”, Altonen sanoi innostuneena.

Kymmenkunta vuotta Yhdysvalloissa asunut Altonen on mielenkiintoinen nimi kilpagolfin saralla. Vuonna 2007 ammattilaiseksi siirtynyt Altonen ehti pelata Yhdysvaltojen minikiertueita vuosikausia, kunnes kilpagolfura loppui vuonna 2015.

Kipinä kuitenkin löytyi uudelleen, ja Altonen on viime vuoden elokuusta lähtien harjoitellut ammattimaisesti. Harjoittelun tuloksia on jo alkanut näkyä, sillä hän selvitti tiensä US Openin karsintafinaaliin, josta paikkaa varsinaiseen kilpailuun ei kuitenkaan auennut.

”Olen keskittynyt pelin kehittämiseen, että se olisi sillä tasolla, että kannattaisi mennä kisoihin. Olen nyt Suomessa ET:n karsintojen ensimmäiseen vaiheeseen asti. Täällä on hyvät harjoitusmahdollisuudet. Pelaan kaikki kisat, mitä Suomessa tässä välissä on. Kisat ovat kuitenkin hyvää harjoittelua”, kaikilla par-vitosilla perjantaina birdien tehnyt Altonen suunnitteli.

Naisten kilpailussa tilanne pysyi muuttumattomana. Ella Mäki-Tanilan (+4) johto on edelleen viisi lyöntiä Aada Rissaseen (+9). Molemmat pelasivat toisella kierroksella tuloksen 74. Lisa-Maria Vaitovaara (+12) on kolmantena.

Mäki-Tanilan mietteet kierroksen jälkeen olivat varsin positiivisia.

”Vahvaa peliä oli tänään. Muutaman kerran seikkailin metsässä, mutta sieltäkin sain pelastettua hyvin. Lähipelillä pelastettiin tänään muutaman kerran, mutta muuten peli oli hyvässä tasapainossa”, aamun ensimmäisessä ryhmässä pelannut Mäki-Tanila kertoi.

Kahtena ensimmäisenä päivänä pelit on aloitettu yhdeltä tiiltä, mutta päätöskierroksella kentälle lähdetään 1. ja 10. tiiltä. Kärkiryhmät starttaavat 9.20 ja 9.30 Peuramaan Porkkala-kentän 1. tiiltä.

Lähde: Finnish Tourin tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje