Alex Hietala ratkaisi jättiputillaan Finnish Tourin avauskisan voiton – Katri Bakker paras naisten sarjassa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Alex Hietala ratkaisi jättiputillaan Finnish Tourin avauskisan voiton – Katri Bakker paras naisten sarjassa

Alex Hietala ja Katri Bakker avasivat kautensa voitokkaasti kotimaan kiertueella. Kuva: Juha Hakulinen

Kauden ensimmäisen Finnish Tour -kilpailun voittoa jouduttiin hakemaan Vuosaaren kentällä pitkän kaavan kautta. Tasatulokseen +2 päätyneet Alex Hietala ja Roope Kakko saivat eron aikaiseksi vasta kolmannella uusintareiällä (kentän 18), kun ensin mainittu upotti birdie-puttinsa viheriön ulkopuolelta.

Viimeisessä ryhmässä Kim Koivun kanssa kentän kiertäneet Hietala ja Kakko pelasivat etuysin tasatahtiin kolme yli parin. Kärjestä päätöspäivään lähtenyt Kakko kuitenkin hiipui takaysillä, ja Hietala aloitti oman kirinsä nousten kokeneen pelaajan rinnalle.

Kakolla oli kolmannella playoff-reiällä toisten lyöntien jälkeen selkeä etu. Espoolaisen pallo oli turvallisesti viheriöllä ja Hietala puolestaan jatkoi peliä viheriön takaa, josta hän puttasi kummun yli kohti lippua. Putti osoittautui täydelliseksi ja pallo kolahti reikään. Kakko ei onnistunut omassa birdie-putissaan, ja näin kolmas perättäinen FT:n avauskisan voitto jäi hänen osaltaan haaveeksi.

Kisan paras amatööri Jesse Saareks (+4) oli kolmas jääden vain lyönnin verran uusinnasta.

Hurja tuuli ja tiukaksi viritetty kenttä pitivät pelaajat todella tiukassa otteessaan sunnuntaina. Finaalikierroksen paras kierrostulos oli neljännen sijan Jaapo Jämsän kanssa jakaneen Lauri Ruuskan 71, joka oli päivän ainoa parin alitus.

Hietala lähti kilpailuun sillä ajatuksella, että se toimii hyvänä valmistautumisena tuleviin kilpailuihin sekä Challenge Tourilla että Saksan Pro Golf Tourilla. Valmistautumiskilpailusta tulikin tiukka taistelu voitosta, ja se sopi Hietalalle.

”Oli hienoa, että sai keskityttyä omaan tekemiseen koko kilpailun ajan. Onhan se hienoa, että se palkittiin lopulta voitolla”, Hietala sanoi.

Hietalan voitonjuhlat jäävät lyhyiksi, sillä hän lentää jo sunnuntai-iltana Espanjaan, jossa pelataan ensi viikolla Challenge Tourin kilpailu. Hän ei sulkenut pois ajatusta pelata kauden aikana muitakin Finnish Tourin osakilpailuja, jos vain aikataulut osuvat kohdalleen.

”Pelataan nyt ensin Team Finlandin tarjoamat Challenge Tour -kilpailut alta pois, ja sitten pelataan Pro Golf Touria myös. Jos sen jälkeen jää aukkoja kalenteriin, niin varmasti tulen pelaamaan Suomessakin kilpailuja”, 2650 euroa palkintosekin ja Seikon kellon vastaanottanut Hietala kertoi.

Naisten kilpailu oli Espoon Golfseuran Katri Bakker (+10) näytöstä. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Anastasia Hekkoseen (+18) kertyi kahdeksan lyöntiä. Emilia Väistö (+19) oli kolmas.

Bakker suuntasi viimeiselle kierrokselle yksinkertaisella peliajatuksella, ja se tuotti toivotun lopputuloksen.

”Lähdin hakemaan sitä, että pystyn keskittymään vain omaan peliin, pidettyä sen kasassa ja pelattua fiksusti. Keli ja griinit tuottivat haasteita, mutta suurimmilta ongelmilta vältyttiin.”

Vuosaaren kilpailu oli Bakkerille kauden ensimmäinen henkilökohtainen kilpailu. Helmikuussa hän oli mukana Espanjassa pelatussa nelimaaottelussa, muita kisoja hän ei ole tällä kaudella pelannut.

”Pelaan kaksi seuraavaa Finnish Tourin kilpailua, ensin Hillsissä ja sitten Pirkkalassa. Ulkomaan kilpailut ovat vähän vielä auki”, Bakker sanoi.

Finnish Tour jatkuu kahden viikon kuluttua Hillsin kentällä Vihdin Jokikunnassa.

Lähde: tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje