11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Ahokkaalla komea aloitus

Antti Ahokas aloitti Kazakstanin turnauksen pirteästi. © Getty Images

Jo pari viikkoa flunssasta kärsinyt Antti Ahokas ei vaikuttanut Kazakhstan Openin ensimmäisellä kierroksella lainkaan vetämättömältä. Hän aloitti Challenge Tourin rahakkaimman turnauksen sähäkästi lyöden päivän parhaan tuloksen 66 lyöntiä. Ahokkaan tyylikäs kierros sisälsi seitsemän birdietä ja yhden bogin.

Lähtökohta kilpailun aloitukselle oli Ahokkaan kannalta arveluttava. Sitkeän flunssan ohella hän vietti kilpailun aattona lähes unettoman yön kuultuaan traagisia uutisia Jaroslavlissa tapahtuneesta lento-onnettomuudesta.

”Aamu tuntui vaikealta, sillä olen suuri jääkiekon ystävä: onnettomuudessa sai surmansa monia esikuviani”, Ahokas sanoi kiertueen kotisivuilla. ”Tänään golf ei tuntunut erityisen tärkeältä, vaikka olen tietysti onnellinen hyvästä kierroksesta. Minulla kävi myös tuuria, mutta oli jo aikakin: kausi on ollut hyvin hankala.”

Paikka ET:lle yhä mahdollinen

Kiertueen rankingissa sijalla 151 oleva Ahokas tarvitsee Almatyssä hyvän sijoituksen, mikäli haluaa varmistaa paikkansa Challenge Tourille myös ensi kaudeksi, puhumattakaan Euroopan kiertueesta. Voitto, mahdollisesti toinenkin sija toisi hänen tililleen Kazakstanissa sen verran kahisevaa, että paluu maanosan ykköskiertueelle kävisi ulottuville.

”Päivän suurin haaste oli 29 asteen helle. Koetin vain pitää mieleni viileänä ja keskittyä olennaiseen”, urallaan kaksi turnausta CT:llä voittanut suomalainen totesi.

Lyönnin päässä Ahokkaasta olevat Chris Lloyd ja Simon Thornton jakavat toista sijaa. Kymmenen parhaan joukkoon mahtuu vielä seitsemän tilanteessa -4 majailevaa pelaajaa joukossaan Tommy Fleetwood. Viime vuoden elokuussa Hämeenlinnan EM-kisoissa pelannut britti varmistaisi kohtalaisella menestyksellä Kazakstanissa paikan Euroopan kiertueelle.

Samooja ja Mäkitalo hyvissä asemissa Singaporessa

Kalle

Kalle Samooja ja Jaakko Mäkitalo ovat hyvin kuvassa mukana Singaporessa alkaneessa Aasian kiertueen turnauksessa. Tulos 68 oikeuttaa Samooja sijalle 12 ensimmäisen kierroksen jälkeen. Mäkitalo (21:s) on hänestä lyönnin päässä.

Singapore Classicin kärjessä on Japanin Yosuke Tsukada (65). Seuraavina ovat tuloksen 66 pelanneet Danny Chia, Thaworn Wiratchant sekä Daisuke Kataoka. Kisan kovimman (158:s) maailmanlistasijoituksen omaava Jbe Kruger löytyy viidettä sijaa jakavien pelaajien joukosta.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje