26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Ahokkaalla hyvä kiri Paltamossa

Antti Ahokas piiskasi palloa hyvin Paltamon kisan toisella kierroksella. Kuva: VeVe Media

Olli Järvellä on lauantaina hieno mahdollisuus napata ensimmäinen voitto ammattilaisena. Kuva: VeVe Media

Olli Järvellä on lauantaina hieno mahdollisuus napata ensimmäinen voitto ammattilaisena. Kuva: VeVe Media

Iltapäivä:

Marika Voss (-7) ja Olli Järvi (-3) johtavat Paltamo Openia ennen viimeistä kierrosta. Voss on ottanut naisten sarjassa selkeän otteen pelaten molemmat kierrokset kutosella alkavalla tuloksella. Olli Järvi pelasi toisen kierroksen par-tulokseen, joka siirsi hänet jaetulta johtopaikalta yksin kahden lyönnin keulille. Miesten sarjassa Antti Ahokas teki suurimman nousun toisella kierroksella.Lappeenrantalainen pelasi tuloksen 69 (-3), joka nosti hänet voittotaisteluun. Mikael Salminen (-1) pelasi toisen kierroksen 74 lyönnillä, ja avauskierroksen jaettu johto vaihtui kahden lyönnin takaa-ajoasemaan. Järven tasainen peli on purrut kapealla kentällä, näin 25-vuotias pelaaja pääsee tavoittelemaan ammattilaisuran ensimmäistä voittoa johtoasemasta. ”Varsinkin Antti (Ahokas) on kerinnyt urallaan voittamaan, joten nyt on minun vuoroni. Omaa peliä lähdetään pelaamaan ja lopulta se kenellä on vähiten lyöntejä voittaa kisan. Toivottavasti se olen minä – peli ainakin tuntuu olevan kunnossa”, Järvi sanoi. Kukkonen Vossin varjona viimeiselle kierrokselle

Karina Kukkonen saattaa laittaa Marika Vossin vielä ahtaalle. Kuva: VeVe Media

Karina Kukkonen saattaa laittaa Marika Vossin vielä ahtaalle. Kuva: VeVe Media

Marika Voss esitti jälleen hienoa peliä Paltamo Openissa. Avauskierroksella tuloksen 69 pelannut Voss laittoi perjantaina lyönnillä paremmaksi nousten yhteistulokseen -7. Voitto ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, sillä vasta 17-vuotias Karina Kukkonen pelasi niin ikään tuloksen 68. Kukkonen joutui pitämään golfista vuoden tauon loukkaantumisen takia. Nyt menestyksen halu on melkoinen ja neljän lyönnin takaa-ajoasema sopii hänelle hyvin. ”Todella kova nälkä päästä taistelemaan voitosta. Toivon oikeastaan kovaa keliä, koska silloin saan yleensä itsestäni parhaan irti. Hyvin pitää varmasti pelata jos haluan saavuttaa Marikan”, oululainen pohti.

Aamupäivä:

Antti Ahokas (-1) teki vaikeissa aamupäivän keleissä kovan nousun kärkihaminoihin Paltamo Openissa. Kokenut vasuri teki kierroksellaan viisi birdietä ja kaksi bogia kasaten tuloksen 69 (-3) sateen pehmittämällä kentällä. ”Oli vahva kierros erityisesti lyömisen osalta. Löin paljon fadea tiiltä, joka tuntuu istuvan vasurille tähän kenttään. Puttaaminen tuntui vaikealta, mutta sitä se on varmasti kaikille. Sain vikalla tärkeän birkun sisään. joten jäi tosi hyvä maku kierroksesta. Uskon, että huomiseksi jää kuitenkin kirittävää, koska kyllä nuo kärkijätkät osaa golfia pelata”, Ahokas sanoi. Paltamo Openissa jaetaan 20 000 euroa palkintorahaa, joka on normaaliin Finnish Touriin nähden tuplapotti. Ahokas ei pidä rahaa tärkeimpänä motivaation lähteenä viimeiselle päivälle. ”En mä noista halua ikinä tehdä numeroa, vaikka rahasta on tietenkin kiva pelata. Tärkeää on erityisesti päästä kärkikahinoihin tuntemaan taas voitosta taistelun ilo. Huomasin varsinkin lopussa, kun tein pari birkkua ja hilauduin lähemmäs kärkeä, olevani tosi paljon skarpimpi.” Aamupäivällä nähtiin todella suuria liikkeitä molempiin suuntiin. Peter Erofejeff (+7) oli täysin kohmeessa aamukylmyydessä ja sateessa. Erofejeff oli kierrosta jo +8 neljän pelatun väylän jälkeen. Loppu oli kuitenkin kovaa menoa ja hän sai taisteltua kasaan tuloksen 77 (+5). ”Siinä alussa oli tyhmä ratkaisu olla menemättä rangelle. Satoi niin paljon vettä, että tein lämmittelyt vain klubitalolla. Onneksi sain loppuun pelattua hyvin ja vähän harmittaa tuloksen pilaaminen, koska lyönti tuntuu oikeasti tosi hyvältä”, Erofejeff sanoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje