15.–22.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Masters

3 x 5 poimintaa Mastersin lauantailta

Rory McIlroy pelasi kuin varkain hyvän kierroksen lauantaina. Myös Bernhard Langerin menestyminen pitkällä ja vaikealla kentällä herättää ihastusta. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen, Marko Kuivasaari ja Sami Sarpakunnas arvioivat, mikä lauantaina oli mainitsemisen arvoista.

Mikko Ilonen, Suomen menestynein golfari

Nosto

Rory McIlroy on kolmen kierroksen jälkeen kuin varkain kahdeksan alle parin, vaikka hänen pelinsä ei näytä olevan parasta mahdollista ja lyöntejä jää ikään kuin piippuunkin.

Lyönti

Justin Thomasin revitty rautalyönti 15:llä griinin yli veteen. Tyypillinen nuoren pelaajan yli-innokas veto tuossa tilanteessa, joka nyt kostautui raa’asti.

Yllätys

Abraham Ancerin virheetön peli on todella positiivinen juttu.

Pettymys

Phil Mickelson pelasi eilen ties mitä. Ei ole paljon näkynyt kuvissa.

Tarina

Greenit ovat taas mukana pelissä ja pallo juoksee ihan eri lailla kuin ensimmäisinä päivinä.

Marko Kuivasaari, toimittaja

Nosto

Tuulettoman Augustan puolustuskyvyttömyys. Abraham Ancerilla ja Cameron Smithillä on mahdollisuus tilastoida sunnuntaina ensimmäisinä Mastersin historiassa pelkkiä kuutosella alkavia kierrostuloksia.

Lyönti

Bernhard Langerin tarkka lähestymislyönti hybridillä pitkällä par-nelosella havahdutti miettimään, että Augusta vastaa veteraanille kisan pitkälyöntisimpiin pelaajiin suhteutettuna lähes 8000-metristä kenttää.

Yllätys

Dustin Johnsonin ykköshaastajiksi nousseen kokemattoman nelikon ennakkoluulottomat otteet vähäisellä Masters-kokemuksella.

Pettymys

Jon Rahmin nousujohteisen otteen katoaminen kolmannella kierroksella, jonka pohjanoteeraus oli tuplabogiin johtanut toppi-lyönti kahdeksannella reiällä.

Tarina

Voittoa puolustavalle Tiger Woodsille lauantain 1,5 kierroksen aiheuttama fyysinen kuorma alkoi paljastua päivän edetessä liian tutulla tavalla Tigerin nostaessa takaysillä palloa reiästä.

Sami Sarpakunnas, tuottaja

Nosto

Kun viheriöt käyttäytyvät Augustassa vihdoin normaaliin tapaan, peli muuttuu. Hyvä lyönti ei usein enää riitä tuomaan realistista birdiepaikkaa, vaan siihen tarvitaan todella hyvä suoritus. Kuten ennakoitiin, draivaamalla Mastersia ei voiteta; lähestymislyöntien tarkkuus ja spinnikontrolli ovat avainasemassa.

Lyönti

Sungjae Imin häkellyttävän hieno lähipeli tiivistyy hyvin 14. väylän kolmanteen lyöntiin. 10-metrinen chippi forella alas, pompulla griinille ja rullitellen kupin viereen. Samettiset kädet.

Yllätys

Justin Thomasin kireä kehonkieli ja runsas sadattelu kohtalaisenkin lyönnin jälkeen. Mies oli psyykannut itsensä pahaan takalukkoon, joka on avattava, jos hän mielii vielä pelata voitosta.

Pettymys

Eurooppalaiset, kuten Fleetwood, Willett, Rose ja Casey, putosivat pelistä lauantaina. Rahm ja McIlroy ovat hekin jo turhan kaukana.

Tarina

Dustin Johnsonin peli-ilme ja suoritusvarmuus olivat lauantaina täysin omaa luokkaansa. Vakaata tekemistä kaikin tavoin.

Lue seuraavaksi: 3 x 5 poimintaa Mastersin kakkospäivältä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)