Dustin Johnson menossa menojaan Mastersissa – maailmanlistan ykkönen neljän lyönnin etumatkalta päätöspäivään - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Masters

Dustin Johnson menossa menojaan Mastersissa – maailmanlistan ykkönen neljän lyönnin etumatkalta päätöspäivään

"Svingini tuntuu hyvälle, ja minulla on iso luottamus siihen mitä olen tekemässä", Dustin Johnson sanoi lauantaina. Kuva: Getty Images

Johnson kiikaroi sunnuntaina Masters Tournamentin uutta 72 reiän ennätystä.

Tämänvuotisesta Masters Tournamentista oli hyvää vauhtia kehkeytymässä yksi kaikkien aikojen kiharaisimmista taisteluista Augustassa. Kisan puolivälissä kymmenen pelaajaa paistatteli tuloslistan yläpäässä lyönnin sisällä toisistaan, kunnes tuli lauantai-ilta ja Dustin Johnson, joka näyttäisi muuttavan kaiken yhden miehen show’ksi.

Viiden pelaajan jakamalla paalupaikalla ollut Johnson sai loistavan lähdön kolmannelle kierrokselle pelaamalla neljä ensimmäistä reikää neljä alle. DJ ei laskenut jalkaa kaasulta jatkossakaan iskien kisassa toistamiseen kierroksen kovimmat lukemat, 65. Tuloksellaan -16, hän jakaa nyt Jordan Spiethin kanssa Mastersin 54 reiän ennätystä.

Ennätysvuotenaan, 2015, Spieth lasketteli neljän lyönnin voittoon ennen Justin Rosea ja Phil Mickelsonia.

Tilanne ei ole Johnsonille vieras. Hän lähtee kolmannen kerran major-kilpailun viimeiselle kierrokselle johtoasemasta ja lisäksi kahdessa muussa majorissa DJ on jakanut johtopaikkaa päätöspäivän alla. Johnsonin ainoa major-voitto on peräisin vuoden 2016 U.S. Openista, missä hän nousi takamatkalta ykköseksi.

Johnsonilla oli elokuussa Harding Parkilla pelatussa PGA Championshipissä yhden lyönnin johto 54 reiän jälkeen. Hän teki sunnuntaina tuloksen 68 muodossa kaiken voitavansa, mutta ei mahtanut neljä lyöntiä paremmin neljännellä kierroksella pelanneelle Collin Morikawalle mitään.

Tällä kertaa DJ:n ykköshaastajina kärkkyy mielenkiintoinen nelikko: Sungjae Im, Abraham Ancer, Cameron Smith ja Dylan Frittelli, joista vain ensin mainittu ja kaksi jälkimmäistä ovat onnistuneet kokoamaan yhteensä neljä voittoa PGA Tourilla. Näiden majorissa vielä kouliintumattomien pelaajien savotta on 24 pääkiertuevoiton Johnsonin näkökulmasta vain positiivinen asia.

Eurooppalaisten toiveet olivat vielä 36 reiän jälkeen korkealla John Rahmin (-9) muodossa, mutta espanjalainen mutkisti asemiaan voittotaistelussa käyttämällä kolmanteen kierrokseen 72 lyöntiä. Rahm jakaa vanhan mantereen pelaajista parhaana seitsemättä sijaa, seitsemän lyöntiä kärjestä.

Jon Rahmin voittohaaveet kärsivät kolauksen kolmannella kierroksella. Kuva: Getty Images

Turnauksen voittoa puolustava Tiger Woods (-5) näytti lauantaina kuormittuneelta pelattuaan lähes 1,5 kierrosta avauspäivän pitkästä keskeytyksestä johtuneen viivästyksen vuoksi. Kierroksesta toiseen ”väärään suuntaan” menneen Woodsin kolmannen kierroksen tulos oli 72, ja 11 lyönnin ero ei ole kurottavissa umpeen.

Niukasti 20:n joukkoon mahtuvan Woodsin tehtävänä on kilpailun jälkeen auttaa vihreä takki tulevan mestarin ylle totutuin perintein klubitalon Butler Cabin -huoneessa, jonka jälkeen hän joutuu jättämään oman vihreän takkinsa Augusta Nationalille odottamaan ensi kevättä.

Niin ikään pelin voiton kannalta menettänyt Bryson DeChambeau (-3) pelasi kolmannella kierroksella turnauksen parhaansa (69), ja hän lähtee sunnuntaihin sijalta T29. DeChambeau on valitellut kisan aikana puolikuntoista oloa, mutta pyytämänsä ylimääräinen koronavirustesti osoittautui negatiiviseksi.

Vuoden 2020 Mastersia on ilmentänyt kova tulostaso. Karsintarajaksi muodostui 144 (par), joka on vaativin kilpailun historiassa. Woodsin vuonna 1997 tekemä ja Spiethin 18 vuotta myöhemmin sivuama 72 reiän ennätys, -18, on sekin täysin Johnsonin ulottuvilla.

Vain kaksi bogia kolmen kierroksen aikana tehnyt Johnson ei luonnollisesti ennätyksiä mieti. Hänelle riittää, että klubitalolla tulee sunnuntai-iltapäivänä ylle mieluisaa päälle puettavaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje