23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Imatran uudella toimitusjohtajalla on vahva kilpagolftausta ja ainutlaatuinen tuplarooli

Sohvi Aitala teki paluun lapsuutensa kotikentälle. Kuva: Juha-Pekka Aitala

Sohvi Aitalalla on vankka kilpagolfkokemus kansainvälisiltä kentiltä.

Imatran Golf on valinnut uudeksi toimitusjohtajakseen Sohvi Aitalan. Kyseessä on seuran oma kasvatti, joka otti marraskuussa vastaan myös IG:n head pron tehtävät.

Toimitusjohtajan haku tuli ajankohtaiseksi, kun pestiä syksystä 2020 hoitanut Teemu Eerola päätti siirtyä uusiin haasteisiin. Valinta tehtiin pikaisesti, sillä kenttäyhtiö ilmoitti vain pari viikkoa sitten uuden toimitusjohtajan etsinnästä.

”Kiinnostustani tehtävään tiedusteltiin ennen joulua, joten oli tätä jo hetken aikaa kypsytelty. Hallitus teki haun ja valinnan sisäisesti kolmen hakijan joukosta”, Aitala sanoo.

Aitalan tuplarooli hakee vertaistaan, sillä Suomessa ei ole muita naispuolisia henkilöitä, jotka hoitaisivat kotimaan golfkentillä sekä toimitusjohtajan että pron vakansseja. Näin ei tiettävästi ole ollut aiemminkaan.

Entinen ammattilaispelaaja on tehnyt golfopettajan töitä kymmenkunta vuotta, viimeksi Holiday Club Golfissa Lappeenrannassa. Paluu vanhaan kotiseuraan alkoi asteittain, sillä hän kävi viime kaudella IG:ssä antamassa yksityisopetusta ja valmentamassa junioreita.

”En halunnut jättää opetusta, ja kenttäyhtiölle tämä tuplaroolini sopi hyvin. Pron työt myös palvelevat toimitusjohtajan tehtäviä. Olen opettaessani aitiopaikalla seuraamassa kentän toimintaa ja kuuntelemassa pelaajien mietteitä.”

Restonomin koulutuksen saanut Aitala (os. Härkönen) pelasi nuorten- ja naisten maajoukkueissa 2000-luvun molemmin puolin. Hän edusti Suomea kahdesti MM-kisoissa ja monikertaisen SM-mitalistin saavutuksiin kuuluu myös Erkko Trophyn voitto.

En haluaisi pelkästään istua toimistossa, enkä pelkästään opettaa.

Ammattilaiseksi Aitala ryhtyi vuonna 2007. Ruotsin kiertueen ohella hän pelasi LET Access Series -kiertueella, jossa ylsi kuudesti kymmenen parhaan joukkoon. Sittemmin hän alkoi kiinnostua opettamisesta, ja suorittaa parhaillaan PGA:n jäsenyyteen pätevöittävää valmentajatutkintoa.

Lähes 30 vuotta sitten Imatralla golfin aloittanutta Aitalaa odottaa monipuolinen toimenkuva. Henkilökuntaa klubilla ei ole paljon, joten puuhaa lienee välillä perinteisen toimitusjohtajasapluunan ulkopuolellakin.

”En haluaisi pelkästään istua toimistossa, enkä pelkästään opettaa. Tämä tuleva sommitelma vaikuttaa kiehtovalta. Onhan tässä paljon oppimista. Yhtiön hallituksessa on ihmisiä, jotka auttavat aluksi talouden ja markkinoinnin kanssa.”

Sohvi Aitala sanoo keskittyvänsä päivällä kenttäyhtiön asioihin. Iltaisin ja viikonloppuisin hän on rangella oppilaidensa kanssa. Kuva: Juha-Pekka Aitala

Virallisesti Aitala aloittaa työt Imatran Golfin toimitusjohtajana helmikuun puolella, mutta on jo mukana päivittäisissä rutiineissa.

”Talvi on hyvä ajankohta ajaa itseään sisään uuteen pestiin. Aluksi luultavasti teen etätöitä kotoa käsin, ja siirryn sitten hiljalleen klubin toimistoon.”

Kaksi vuotta riitti Eerolalle

Koko imatralaisen golfin tulevaisuus oli ollut vaakalaudalla vain puolisen vuotta aiemmin, kun väistyvä toimitusjohtaja Teemu Eerola aloitti IG Oy Imatran palveluksessa. Eerolalle riitti lopulta kaksi kokonaista kautta vuonna 2020 perustetun uuden yhtiön ”toimarin” paikalla. Hän jättää paikkansa seuraajalleen iloisin mielin.

”Yhtiöllä on hyvin pullat uunissa. Teimme plussatuloksen myös päättyneellä tilikaudella, vaikka pelaamisen osalta palattiin kahden koronavuoden jälkeen normaalitasolle. Toki kohonneet kulut vaikuttivat tulokseen, ja se on haasteena tulevallakin kaudella. Kulukuuria on jatkettava”, Eerola sanoo.

Hän alkoi haikailla golfhommissa mahdollisuutta pitää kesälomaa kesäaikaan. Se toteutuu, kun Eerolalle tarjoutui kiinnostava työ teollisuuden puolelta koneita myyvästä ja vuokraavasta yrityksestä.

”Hallinnointi- ja myyntitehtäviä teen sielläkin, ja pääsen hyödyntämään Imatran Golfissa saamaani oppia.”

Imatran Golfissa on reilut 600 jäsentä. Määrä on ollut viime vuosina hieman kasvamaan päin, mutta kaukana ollaan kymmenen vuoden takaisesta, noin tuhannesta jäsenestä. Pitkään jatkunut kentän epävarma tilanne sai monet vaihtamaan toiseen seuraan.

Lue seuraavaksi: Rantahovin jääminen kaupan ulkopuolelle koitui Imatran golfkentän pelastukseksi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)