21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Näin kätevästi sujuu LET-pelaaja Elina Nummenpäältä gripinvaihto

Pinkeistä gripeistä on muodostunut Elina Nummenpään tavaramerkki. Kuva: Tristan Jones/LET

Nummenpää vaihtoi ensimmäistä kertaa gripit mailoihinsa, ja hän aikoo tehdä työn jatkossakin itse.

Gripinvaihto on golfmailan tärkein yksittäinen huoltotoimenpide, jonka pelillinen vaikutus on parhaimmillaan huomattava. Uusilla gripeillä ylimääräinen puristus jää pois tehden lyönnistä rennomman ja sulavamman.

Ammattilaiset eivät tee välineidensä kanssa kompromisseja, ja säännöllinen gripinvaihto kuuluu prioriteettilistan kärkeen. Merkkien kanssa sopimuksessa olevien pelaajien gripit vaihtuvat tour-rekoissa, mutta monet pienempien kiertueiden pelaajat teettävät vaihdon mailapajoissa – tai tekevät työn itse.

Ladies European Tourilla pelaava Elina Nummenpää vaihtoi tällä viikolla ensimmäisen kerran gripit omiin mailoihinsa. Ihan kylmiltään hän ei sentään hommaan ryhtynyt. Nummenpää on ollut joka kerta seuraamassa vierestä, kun entinen ammattilaispelaaja, avopuoliso Janne Mommo on vaihtanut gripit hänen mailoihinsa.

”Olen vaihtanut joskus gripin yksittäisiin mailoihin, mutta nyt tein vaihdon ensimmäisen kerran melkein koko settiin”, Nummenpää sanoo.

Videolla toimenpide näytetään nopeutettuna, mutta pitkään ei Nummenpää yksittäisen mailan kanssa kuhnaillut. Hän arvioi, että aikaa vaihtoon meni viisi minuuttia mailaa kohden. Alta löydät Instagram-linkit Nummenpään kahteen gripinvaihtovideoon.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Elina Nummenpää (@elinanummenpaa) jakama julkaisu

”Olen sen verran tarkka, etten hyväksy työtä ennen kuin gripin jokainen viiva ja juova on kohtisuorassa. Myöskään gripin alla olevassa teipissä ei saa olla minkäänlaisia ryppyjä. Huomaan sen heti käsiotteessa, jos siellä on pieniäkin kuhmuroita.”

Nummenpää tilasi Callawaylta uudet raudat sekä draiverin ja puukolmosen. Raudat tulivat, niin kuin pitikin, undersize-kokoisilla gripeillä, mutta hän halusi vaihtaa ne käsituntumaltaan toisenlaisiin grippeihin.

”Olen tykästynyt Lamkinin pinkkeihin grippeihin. Sain niitä tehtaalta suurin piirtein sen verran kuin heidän varastostaan löytyi. Lamkinin gripit ovat kivan tahmeat ja istuvat käteeni hyvin.”

Gripit vaihtuivat rautojen ohella wedgeihin ja hybridiin. Uudessa draiverissa ja puukolmosessa on tehtaalla asennetut Lamkinin undersize-gripit, mutta näiden mailojen käyttöönotto on vielä epävarmaa.

”Jos draiveri ja väyläpuu bägiin päätyvät, niin eiköhän niihinkin mustien tilalle pinkit gripit vaihdeta. Grippejä riittää itsellä vähäksi aikaa, mutta pinkki versio mahdollisesti jää Lamkinin mallistosta pois. Sitten täytyy etsiä uusi suosikkiväri.”

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Elina Nummenpää (@elinanummenpaa) jakama julkaisu

Nummenpää sanoo, ettei tiedä kenenkään hänen suomalaiskollegoistaan vaihtavan grippejä omatoimisesti. Hän aikoo tehdä gripinvaihdon mailoihinsa jatkossakin itse.

”Se on ihan hauskaa puuhaa. Ja siinä on se etu, että ne on sillä tavalla asennettu kuin itse haluaa.”

Nummenpää myös muistuttaa grippien puhtauden merkityksestä. Hän pesee gripit 1–4 kertaa viikossa taaten niiden mahdollisimman hyvän pitävyyden.

”Sitten kun pesukaan ei enää auta, gripit kannattaa vaihtaa. Omiin mailoihini gripit vaihtuvat kerran vuodessa”, hän kertoo.

Kenian reissu jäänee tekemättä

Ladies European Tourin kausi käynnistyy ensi viikolla Kenian turnauksella, mutta Elina Nummenpäätä ei näillä näkymin avauskisassa nähdä. Hän on Kenya Ladies Openin osallistujalistalla ensimmäisellä varasijalla.

”Olisihan sinne poltetta lähteä. Alla on kuitenkin kuukauden tauko lajista. Tarkoitus oli lähteä vasta ensi viikolla treenaamaan nurmelle, koska näytti vahvasti siltä, etten pääsisi mukaan kisaan. Kroppa kyllä toimii, enkä koe, että tauko sinänsä aiheuttaisi ongelmia pallonlyömiseen.”

Nummenpää taisteli vuodentakaisessa Kenian turnauksessa top 10 -sijoituksesta. Päätöskierroksen kehno loppu pudotti hänet kuitenkin sijalle 26. Se jätti hieman hampaankoloon, ja revanssi olisi ollut paikallaan.

”On siinä muutakin. Budjetti on vielä varmistamatta tälle kaudelle. Keniaan lähtö kustantaa yli 2000 euroa, joka tietysti olisi kuitattavissa pelaamalla kilpailussa hyvin. Olen edelleen varasijalla, ja siitä tulee turhan kallis reissu, jos en pääsekään turnaukseen.”

Elina Nummenpää pelaa tällä kaudella LET-kiertueella kategorialla 17. Hän pelasi viime ja edelliskaudella 16 kisaa. Saman verran turnauksia on odotettavissa tänäkin vuonna.

”Toivottavasti pelit sujuvat sen verran hyvin, että onnistun parantamaan kauden edetessä kategoriaani re-rankingissa”, Nummenpää pohdiskeli.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje