Henkilöt |
11.1.2018

Minea Blomqvist-Kakko: ”Lisää nuoria naisia golfkentille”

Suomen naisgolfin ikonin 15:s ammattilaiskausi käynnistyy kahden kuukauden harjoitusleirillä Orlandossa.

Minea Blomqvist-Kakko on ollut 2000-luvun alkuvuosista lähtien Suomen tunnetuin naisgolfari. Menestystensä ansiosta hän on toiminut innoittajana ja roolimallina suurelle joukolle naisia ja junioreita.

”Minni” on peliuransa ohella ollut runsaasti mukana erilaisissa tilaisuuksissa puhumassa lajin puolesta ja opettamassa golfissa ensiaskeleita ottavia.

Minni Blomqvist-Kakko valittiin kaudella 2004 LET:n tulokkaaksi. Hän voittti tuolloin Unkarin osakilpailun, sijoittui kahdeksanneksi British Openissa ja teki majorien ennätyksen 62 lyöntiä. Kuva LET, Tristan Jones.

Alkuvuodesta 2017 Minni pääsi mukaan Teemu Selänteen isännöimään ”Supertähdet” TV-sarjaan, jossa hän avautui vaiherikkaan uransa käänteistä ja tutustutti golfiin mm. Jani Kohosta, Matti Nykästä, Sami Hyypiää sekä Eva Wahlströmiä.

Golfliiton ja sen jäsenseurojen kunnianhimoisena tavoitteena on kasvattaa naispelaajien määrää 10 000:lla nykyisestä (41 889) muutaman vuoden aikana.

”Tälle tavoitteelle nostan peukkua. Golfissa on imua kunhan se myydään eri kohderyhmille sopivalla tavalla. Minä näen valtavan mahdollisuuden nuorten aikuisten (25–35 v.) määrän kasvattamisessa. Meillä on paljon eväitä koukuttaa naisia terveellisen liikunnan ja yhdessäolon pariin heille suunnatuilla tapahtumilla ja kursseilla. Liian usein perheissä mies aloittaa pelaamisen kavereidensa kanssa ja nainen jää kotiin odottamaan lasten kasvamista”, Minni tiedostaa haasteen.

Taikakeppiä ei Minnikään naisten innostamiseksi golfin omista, mutta yhdessä tekemisen ja kokemisen hän näkee melkoiseksi voimavaraksi.

”Näkisin hyvin tärkeäksi sen, että lajin markkinointipanostuksia suunnattaisiin niihin kohderyhmiin, jotka eivät vielä ole golfia kokeilleet, mutta tuntevat sitä kohtaan mielenkiintoa”.

Toiminnan ihmisenä Minea Blomqvist-Kakko on valmis pistämään myös omaa työpanostaan golfin markkinoinnissa sekä kentillä tapahtuvassa tutustuttamisessa.

”Kun nuoria naisia saadaan mukaan, nämä tuovat myös lapsensa varsin pian lajin pariin. Uusien harrastajien tuominen golfkentille on aina myös ”oppaalle” palkitsevaa.”

Kauden 2017 tilastojen mukaan Golfliiton jäsenseurojen naispelaajista iältään alle nelikymppisiä juniorit mukaan lukien on 9 807,  joka prosenteiksi muutettuna on 23,36 kaikista naisjäsenistä.

Golfissa riittää aina oppimista

Päättynyt golfvuosi tuotti Minea Blomqvist-Kakolle sijaluvun 59:s LET:n rahalistalla. Kierroskeskiarvolla mitattuna (72,4) Blomqvist paransi edellisvuodesta lähes lyönnillä.

World Rankingilla hän on 429:s. Huippuvuonnaan 2008 paras noteeraus oli 61:s.

”Harjoittelussa ja pelaamisessa oli paljon hyviä osasia. Viimeisinä päivinä ei tullut onnistumisia, se vei mahdollisuuden kärjen hätyyttämiseltä.”

”Iloinen asia on se, että luottamus omiin kykyihin on hyvällä tasolla. Tuntuu kivalta, kun huomaa, että vaatimustaso lyöntien osalta on korkealla ja jaksan tehdä töitä sen tavoittamiseksi.”

Roope Kakko ja Minni, sekä perheen poika Elmeri viettävät helmi–maaliskuun toisessa kodissaan Floridassa.

”LET:n kausiohjelma on vielä julkaisematta. Pelaan ensimmäiset kisani keväällä ja tavoite on tietysti rakentaa kaudesta edellistä parempi menestyksen osalta.”

Tärkeintä menestyksen kannalta on rakentaa pysyvä luottamus omaan tekemiseen ja tuleviin haasteisiin, muistuttaa Minea Blomqvist-Kakko. Kuva: Jere Jaakkola

LET: kisojen lisäksi hänelle avautuu mahdollisuus mittauttaa taitojaan USA:n Symetra Tourilla, johon portit ovat raollaan LPGA Tourin karsintoihin osallistumisen johdosta.

”Tähän liittyviä päätöksiä teen tammikuun loppuun mennessä. Isompaa kuvaa katsellen uskon, että intoa ja haasteita riittää pelata golfia terävintä huippua tavoitellen vielä useita vuosia”, maaliskuussa 33 vuotta täyttävä Blomqvist-Kakko määrittelee haastattelun lopuksi.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.