Petri Keskitalon työura jatkuu rakennusalalla. Kontakti tulevaan työnantajaan syntyi, yllätys, yllätys, golfkentällä.
Henkilöt | Henkilöt |
28.8.2017

Miksi Petri Keskitalo jättää golfalan?

Reilut seitsemän vuotta Linna Golfia vetänyt Keskitalo siirtyy rakennusyhtiö Jatke Oy:n markkinointi- ja viestintäjohtajaksi.

Viiden pisteen kysymys.

Milloin viimeksi golfosakeyhtiön toimitusjohtaja on omaehtoisesti siirtynyt pois toimialalta? Olen tämän kysymyksen esittänyt usealle knoppitiedon mestarille sekä kaivellut arkistojani.

Ennen Petri Keskitalon ilmoitusta työsuhteen lopettamisesta Linna Golfissa ratas lyö melkoisen tyhjää.

Yhteisestä sopimuksesta luontoisia eroilmoituksia toki on, mutta toisen toimialan golfin sijaan valinneita on hyvin vaikea löytää.

”Jaa, ei nyt ihan heti tule minullekaan mieleen nimiä tai päivämäärää”, vastaa Petri Keskitalokin esitettyyn kysymykseen.

Luopumiseen Suomen korkeimman profiilin omaavan golfkeskuksen johtajan paikalta Keskitalolla  on perusteensa, joihin ei liity dramatiikkaa. Tietty vaihe työuralla on kuitenkin vedenjakajalla.

Kahdeksan kautta aitiopaikalla

Petri Keskitalo siirtyi Linna Golfin toimitusjohtajaksi Petri Peltoniemen saatua pestin Golfliiton toiminnanjohtajana alkuvuodesta 2010.

Linna Golfin viheriöt ovat olleet useimpina vuosina huippukunnossa. Kausien 2016-2017 alkuvaiheilla sammalpeite ja jääpolte olivat haasteina.

Toimenkuvassa painottuivat talouden tervehdyttäminen, taseen keventäminen, markkinointi ja myynti. Tärkeinä sivujuonteina työhön liittyivät myös kiinteistöosakeyhtiön ja konserniin kuuluneen Hattula Golf asioiden hoito.

”Tärkein ja ensimmäinen tehtäväni on saada myytyä klubin alueella sijaitsevat kuusi sviittiämme”, Keskitalo tokaisi painokkaasti allekirjoittaneelle heti työt aloitettuaan.

Seitsemän vuotta myöhemmin kolme on myyty, kolme edelleen kaupan. Tältä osin tavoite ei täyttynyt, mutta rasti olikin  erittäin vaativa.

Merkityksellinen onnistuminen talouden kannalta oli kauppa, jossa Fennia osti Linna Golfin klubitalon liikehuoneisto-osakkeet. Samassa yhteydessä Linna Golf Oy ja Vanajanlinna Oy vuokrasivat pitkäaikaisella vuokrasopimuksella tilat takaisin omien liiketoimintojensa tarpeisiin.

Hattula Golf Oy:n liikekannasta Linna Golf luopui jo vuonna 2013.

”Seitsemän vuotta ja kahdeksan kesää on ollut huikea matka. Linna Golfissa on fantastinen tiimi, jonka kanssa olemme luoneet palveluja osakkaille, asiakastilaisuuksiin ja vieraspelaajille. Tärkeänä osana kokonaisuutta ovat olleet strategiamme mukaan suuret kansainväliset ja kansalliset kilpailut. Hämeenlinnan kehittyminen golfpalveluiltaan kuuluisana Tiilaaksona on koko talousalueen ja kaupungin vetovoimatekijänä erittäin merkittävä tekijä, josta olen suunnattoman iloinen”, Keskitalo listaa.

Elämää seitsemän vuoden jaksoissa

Kymmenottelussa nuorten maailmanmestaruuden 1986 voittanut Petri ”Elmo” Keskitalo työskenteli jo aktiiviiuransa aikana osa-aikaisesti Rautaruukin palveluksessa 1988–1995. Monet keski-ikäiset ja sitä vanhemmat muistavat Keskitalon pullistelemassa Rannilan tv-mainoksissa ylävartalo paljaana.

Vakinaisen työpaikan hän sai rakennustuoteryhmässä 1995, jolloin vastuualueeksi uudessa kotikaupungissa Hämeenlinnassa nousi mm. Rannilan tuotteisiin liittyvä viestintä.

2003 Keskitalo siirtyi mainostoimisto Precisin osakkaaksi ja toimitusjohtajaksi, kunnes kutsu Linna Golfin vetäjäksi tuli 2010.

”Elämäni on mennyt tällaisissa seitsemän vuoden sykleissä työuran osalta.”

Golfalalla Keskitalo on seitsemässä vuodessa verkostoitunut varsin nopeasti ja toiminut aktiivisesti koko lajin kehittämiseksi.

”Maailma ympärillämme muuttuu ja siihen pitää jatkuvasti reagoida. Linna Golf on tästä erittäin elävä esimerkki. Paikoilleen ei voi jäädä. Strategiaamme, kuten Suomen Golfin vastaavaa, on uudistettu voimakkaasti.”

Kun Golfliiton toiminnanjohtaja paikka vapautui talvella, Petri Keskitalon nimi nousi välittömästi hevosmiesten tietotoimiston ykkösnimeksi uudeksi veturiksi. Kaksi edellistä Golfliiton ykkösmiestä, Risto Korpela ja Petri Peltoniemi vaikuttivat ennen nimityksiään Hämeenlinnassa…

”Sydämeni palaa golfille ja toiminnanjohtajan pesti on aivan keskeinen. Katsoin kuitenkin, että oma osaamisalueeni on parhaimmillaan muilla osa-alueilla kuin järjestöpuolella. Jos nyt olisin tehnyt edes muutaman vuoden työjakson järjestössä, mahdollisuus jättää kädenjälkeä viestinnässä ja markkinoinnissa muulla toimialalla olisi ollut huomattavasti ohuempi. Siksi en hakenut tätä paikkaa”, Keskitalo ampuu alas huhut, joiden mukaan sopimuspaperit olivat allekirjoituksia vaille valmiit.

Samaan hengenvetoon hän jatkaa tarinaa työuransa poluista ja niiden pituuksista.

Esa Honkalehto (vas.) on Linna Golfin uusi toimitusjohtaja.

”Olen käynyt itseni ja Linna Golfin johdon kanssa keskusteluja siitä, kuinka paljon meillä on toisillemme annettavaa. Kapulaa on hyvä vaihtaa mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. Seitsemässä vuodessa uskon antaneeni tälle organisaatiolle parhaan osaamiseni. En tunne olevani kehäraakki tässä hommassa, mutta sellainen riski kasvaa vuosien kuluessa.”

Ympyrä sulkeutuu

Kun Keskitalo aloitti 2010 Linnan Golfin vetäjänä, hänen ensimmäinen asiakkaansa oli Jatke Oy:n hallituksen puheenjohtaja, joka piti Vanajanlinnassa 50-vuotisjuhlansa.

Myöhemmin Jatke Oy on aloittanut yhteistyön Linna Golfin ja sen järjestämien kisojen kanssa. Kumppaneihin kuuluvat nykyään pelaajista Matilda Castren sekä Linus Väisänen.

Kouvolassa 2009 perustettu Jatke on noussut liikevaihdoltaan (265 milj.euroa, ennuste vuodelle 2017 ) ja henkilöstömäärältään (400+) merkittäväksi tekijäksi asunto- ja liikehuoneistojen rakentamisessa.

”Golfin yhteydessä olemme tutustuneet ja sparranneet toinen toisiamme. Jatke tarvitsi viestintään ja markkinointiin lisäruutia, uuden tavan organisoitua. Löysimme tämän kautta yhteisen polun, joka virallisesti käynnistyy syyskuun alussa. Toimenkuvani on yrityksessä uusi.”

Keskitalo ei salaile sitä, että rakennusalalle siirtyminen on kuin paluu alkujuurille.

”Viestintä ja markkinointi ovat minulle mieluisia osa-alueita, ihmisten parissa toimiminen erityisesti. Rautaruukin vuosilta on tuntumaa alalle, joka on hyvässä nosteessa.”

Golfala tarvitsee yhteistyötä

Entisenä urheilijana Petri Keskitalo on toiminut Linna Golfin vuosinaan paitsi huippugolfin, myös lajin kansanterveydellisten hyötyjen liputtamisen puolesta.

”Suomalaisessa golfissa on erittäin paljon päteviä osaamisyksiköitä, järjestöjä sekä oman alansa eksperttejä joiden yhteistyön kehittäminenkin on saatu aiempaa paremmaksi. Tätä työtä pitää sinnikkäästi tehdä ja saada kokemuksia ja tietotaitoa levitettyä.”

Uuden toimenkuvansa kautta Keskitalo pääsee varmasti vaikuttamaan Jatke Oy:n panostuksiin, jotka urheilumarkkinoinnin osalta on suunnattu etenkin jääkiekkoon, koripalloon sekä golfiin.

Linna Golfissa pidetyissä joukkueiden EM-kisoissa Petri Keskitalo kantoi tulostaulua.
Espanjan voittoisan joukkueen ykköspelaaja oli Jon Rahm.

”Sydämeni sykkii varmasti jatkossakin golfille. Peli on aivan upea ja lajin sosiaalinen puoli ylivertainen. Olen lajille positiivinen lähettiläs ja varmasti sieltä  aktiivisimmasta ja suulaimmasta päästä ”, hän muistuttaa lopuksi.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Saihan Keskitalo myös sen aikaiseksi, että Vanajan osaketta tarjotaan tänä päivänä yhden euron hintaan.

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.