18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Markku Näppis Leinonen miehen ikään

Suuret suomalaisgolfarit Mikko Ilonen ja Markku Leinonen tapasivat ensimmäisen kerran Takkulan kentällä kesällä 2008

Näppis nousi melkoiseksi julkkikseksi ja golfin pr-mieheksi kesällä 2008 jolloin hän toteutti uskomattoman Näppis Tourin, pelaten kaikki maamme kentät reilun kahden kuukauden aikana. Kenttiä kertyi tilastoihin yhteensä 181, tähän määrään on laskettu mukaan myös par-kolmoskentät sekä yksityiskentät.

Näppis ei ole kuitenkaan mikään yhden kesän ”tähdenlento”, vaan aidosti golfaarmista rakastava lajiniilo joka on pelannut tai harjoitellut käytännössä joka ainut päivä 80-luvun lopulta alkaen.

Keväällä ja syksyllä hän harjoitelee kotitilansa pelloilla.Talvikaudella hän viettää pitkiä päiviä omalla lumikentällään. Näppiksen omaa talvikenttää luonnehditaan varsinaiseksi mestariteokseksi jota mies hoitaa aamupäivisin ennen virallisten pelien alkamista kello 12.

-Päättyneellä talvikaudella pelasimme yhteen kyytiin 60 päivää, sitten tuli lämpöasteita ja oli pistettävä kenttä kiinni. Siitä asti olen harjoitellut taas omalla pellolla lyöden. Mitä sitä aikuinen ihminen täällä muutakaan tekisi, Näppis filosofoi.

Tammikuussa hän oli lähes perinteeksi muodostuneella Thaimaan matkallaan. Alkavalle kesäkaudelle ei ole vielä suurempia suunnitelmia tehty.

-Siihen asti treenaan päivittäin kun Paltamon kenttä saadaan auki, kymmenen virallista holaria tehnyt Näppis jatkaa.

Markku

Markku Näppis Leinonen Kytäjän SE-kentän 18:lla Tourinsa päätöspäivänä heinäkuussa 2008.

Paltamon kentän suuromistaja Reijo Riihimäki on järjestämässä Näppikselle omaa nimikkokisaa toukokuun 15 päiväksi jolloin ujonsorttista miestä on varmasti juhlimassa melkoinen määrä hänen ystäviään.

Varsinainen syntymäpäivä on siis sunnuntaina 25.4.

-Aamulla menen neljältä rakentamaan kesämökilleni laituria, sieltä päästyäni otetaan taas maila käteen ja harjoitellaan, hän kertoi edellispäivänä suunnitelmistaan.

Golfpiste onnittelee lämpimästi Markku ”Näppis” Leinosta ja tulee olemaan paikalla miehen juhlakisassa toukokuun 15:s.

Näppis on Tour, 2008

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje