20.–28.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][15]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Leijonien kunniaksi: Sakari Manninen pelaa tuhdin kierrosmäärän golfia kesäisin

Manninen tunnetaan golfkentillä iloisesta meiningistä ja rennosta asenteesta. (Kuva: Tomi Mustonen)

Päätimme julkaista tämän kaksi viikkoa sitten julkaistun jutun uudelleen. Heja Sakari Manninen!

On jälleen se aika vuodesta, kun miljoonat suomalaiset lähes tulkoon elävät ja kuolevat Suomen jääkiekkomaajoukkueen menestyksen mukaan lätkän MM-kisoissa. Parin viikon mittaiset kiekkokarnevaalit järjestetään tänä vuonna Slovakian Bratislavassa ja Kosicessa.

Yksi Suomen joukkueen avainpelaajista on hyökkääjä Sakari Manninen. Menneellä kaudella Jokereissa erinomaiset tehopisteet iskenyt Manninen on pelkästään hyvillään suomalaisten hullusta suhtautumisesta MM-kisoihin.

”Hyvähän se on, että MM-kisat kiinnostavat. Olen itsekin aina seurannut kisoja tiiviisti”, Manninen kertoo.

Mannisen kausi päättyy toivon mukaan sunnuntaina 26. toukokuuta, jolloin pelataan MM-kisojen mitalikamppailut. Sen jälkeen hänellä on varsin selkeästi tiedossa, miten ajatukset siirretään pitkän kauden jälkeen hetkeksi sivuun jääkiekosta.

”Kotikenttäni Virpiniemi Golf aukesi 9. toukokuuta, joten kisojen jälkeen suuntaan kotiseudulle pelaamaan jälleen kavereiden kanssa.”

Manninen on kesäisin tuttu näky Virpiniemen viheriöillä. MM-joukkueessa myös pelaava Atte Ohtamaa sanoi taannoin, että ”Manehan asuu siellä kentällä”. Ohtamaan sanoissa ei ainakaan hirveän tuuheaa pensseliä ole käytetty, sillä Manninen myöntää itsekin pelaavansa kesäisin paljon.

”Sellainen 50 kierrosta on tullut yleensä pelattua. Viime kesänä tuli vähän vähemmän, kun kierrokset jäivät johonkin 30-40 väliin. Suurin osa kierroksista tulee juuri Virpiniemessä.”

Sakari Manninen edusti viime kaudella Suomea olympialaisissa ja MM-kisoissa. (Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

Euroopan huipputasolla ammatikseen jääkiekkoa pelaavalle 50 kierrosta Suomessa on erittäin tuhti määrä. Seurajoukkueissa kiekkokaudet päättyvät viimeistään niillä main, kun golfkentät availevat oviaan. Ammattikiekkoilijoiden kesät eivät pelien loppumisesta huolimatta ole todellakaan pelkkää lomailua, vaan valmistautuminen seuraavaan kauteen on päällä käytännössä koko ajan. Viimeistään elokuusta lähtien on jo täysi tohina päällä. Siihen suhteutettuna Mannisen kierroslukemat ovat korkeita.

Seitsemän vuotta golfia pelannut Manninen kuuluu singelipelaajien kerhoon. Tasoitus huitelee kahdeksan paikkeilla. Ennätyskierrostulos on tällä hetkellä 75 lyöntiä Virpiniemen kentällä (par 72). Golfarina vahvuudekseen hän nimeää draivin, mikä ei hänen ammattinsa huomioiden ole yllätys.

”Draiverini on varmin mailani. Tykkään lyödä sillä ja kun saa välillä ihan topakastikin vetää, niin se on yksi mukavimpia asioita golfissa. Golfissa pidän myös siitä, että yksi lyönti saattaa muuttaa heikon kierroksen hyväksi. Vaikkapa pitkän putin upottaminen kääntää kelkan hetkessä positiiviseksi.”

Manninen veljensä Simon kanssa Norjan Narvikissa pelaamassa. (Kuva: Harri Hautamäki)

Manninen ei sano olevansa hifistelijä välineidensä kanssa, mutta uudet fitatut mailat odottavat niin sanotusti ulkoruokintaa. Keväällä hän on ehtinyt kerran käydä rangella uusien työvälineidensä kanssa. Vuosi toisensa jälkeen varmemmaksi kehittynyt svingi ja uutuuttaan kimaltelevat mailat saattavat olla Mannisen kavereille kova purtavaksi Virpiniemesssä.

Yksi kiekkoilijan kesän kohokohtiin lukeutuva golftapahtuma on Raider Cup, jossa yksi Oulun seudulla pelaava kaveriporukka ottaa toisistaan mittaa kaksipäiväisessä kisassa.

”Se on ehdottomasti kesän päätapahtuma. Sitä jo odotellaan innolla, että sen aika olisi. Tänä vuonna se pelataan vielä omalla kotikentällä, mikä lisää kiihkeyttä.”

Vaikka Manninen janoaa menestystä lätkäkaukaloissa, niin golfin puolella ote on rennompi.

”Golfissa ei ole mitään sen suurempia tavoitteita. Ihan puhtaasti hauskanpito on pääasia.”

Jääkiekon MM-kisat alkavat Suomen osalta perjantaina 10.5. ottelulla Kanadaa vastaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje