Krista Bakker tekee comebackin kilpakentille – ”Haluan katsoa tämän kortin nyt loppuun asti” - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Krista Bakker tekee comebackin kilpakentille – ”Haluan katsoa tämän kortin nyt loppuun asti”

Krista Bakker laittaa itseään vauhdikkaasti kisakuntoon Tommi Laiton johdolla. Ensimmäinen kisa on Ranskassa kesäkuussa. Kuva: Tristan Jones/LET

Bakkerilla on koronavuoden ”jäädytyksen” ansiosta edelleen kohtalainen kategoria Ladies European Tourille.

Vuosikaudet kotimaan parhaisiin naispelaajiin kuulunut Krista Bakker tekee paluun kilpakentille. Hän ilmoitti Suomen Golfliiton julkaisemassa tiedotteessa saaneensa elämäänsä kaivattua tasapainoa, mikä on vahvistanut halua jatkaa peliuraa.

”Olen tehnyt töitä urheiluvälineliikkessä ja ihan vain normaaleja juttuja vuoden ajan, mikä on tuonut elämään kaivattua tasapainoa. Golfilla on minussa edelleen tärkeä paikka ja halu pelata on vahvistunut koko ajan. Haluan katsoa tämän kortin nyt loppuun asti”, intoa puhkunut Bakker kertoi.

Ammattilaisena vuodesta 2014 pelannut Bakker julkisti lopettamispäätöksensä joulukuussa 2019. Hän sanoi tuolloin olevan ”vaikeaa pelata vapautuneesti, kun stressi painaa päälle ja ulkopuoliset asiat pyörivät kisojen aikana mielessä”. Tällä hän viittasi lähinnä ahtaalla olleeseen henkilökohtaiseen talouteen.

Bakker muistutti samassa yhteydessä, ettei hänen lopetuspäätöksensä ole välttämättä pysyvä. Sen pyörtämiseen kului lopulta vain hieman toista vuotta.

Koronavuosi jäädytti Ladies European Tourin kategoriat, joten Bakkerilla, 27, on edelleen kohtalaisen vahva mandaatti kiertueen kisoihin vuoden 2019 ranking-sijoituksensa perusteella. Turnauksia hän arvelee pelaavansa ainakin kymmenkunta, alkaen kesäkuussa Ranskassa Evian Resortissa käytävästä Jabra Ladies Open -kilpailusta.

Tauko kilpagolfista ei kuitenkaan tarkoittanut täyttä taukoa golfista, vaan nykyinen espoolainen on harjoitellut ja kehittänyt fysiikkaa. Alkuvuodesta hänen valmennuksestaan on vastannut Tommi Laitto.

”Ei viime vuoden treenimääriä tietysti voi verrata entiseen, mutta kasvatan treenejä koko ajan sitä kohti. Treenaaminen tuntuu hyvältä ja suunta on ylöspäin. Pitkän tähtäimen tavoitteena on vakiinnuttaa paikka kiertueen top 10:ssä ja päästä taistelemaan voitosta”, Bakker sanoi.

Bakker on pelannut Ladies European Touria kuusi vuotta, ja sitä ennen menestyksekkäästi amatöörinä. Palkintokaapista löytyy MM-pronssin ohella kaksi EM-pronssia. Hän sijoittui viimeisimmällä kaudellaan LET:n rankingissa 73:nneksi.

LET-kilpailun pelaaminen Aura Golfissa oli Bakkerin mukaan loistava bonus palaamispäätökselle. Ruissalosta hänellä on hienoja ja menestyksekkäitä muistoja – toinen EM-pronsseista onkin peräisin perinteiseltä puistokentältä.

”Odotan innolla kotiyleisön eteen pääsemistä. Aura Golf kuuluu lempikenttiini Suomessa”, hän sanoi.

Bakkerin paluun myötä Ladies European Tourilla on ensi kaudella kuusi suomalaispelaajaa. Sinivalkoiseen leiriin kuuluvat myös Tiia Koivisto, Noora Komulainen, Elina Nummenpää, Sanna Nuutinen ja Ursula Wikström.

Lähde: SGL:n tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje