- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Kalajokilaistaiteilija oivalsi – tässäkö jokaisen golfarin unelmakoru?

Heikkisen suunnittelema panssariketjulla varustettu hopeinen hole in one -riipus. Riipus on saatavana myös kultaisena.

Palkittu koru- ja puukkotaiteilija Esko Heikkinen innostui golfaiheista.

Esko Heikkinen asuu Pohjois-Pohjanmaan maankuuluilla hiekkasärkillä, aivan Kalajokilaakson Golfin kentän vieressä. Kodin yhteydessä sijaitsee myös hänen työpajansa ja myymälänsä. Esko Heikkinen on palkittu koru- ja puukkotaiteilija.

Heikkinen omaksui vahvoja vaikutteita käsityöperinteestä jo lapsuudessaan. Samassa pihapiirissä asusti isoisän veli Jalmari Heikkinen, joka oli kuuluisa rukkimestari ja tarve-esineiden valmistaja. Heikkinen seurasi aina vierestä ja alkoi tehdä itsekin kädentöitä jo pikkupoikana.

Työkseen hän on valmistanut puukkoja ja koruja jo 40 vuoden ajan. Tavallisesti Heikkinen käyttää materiaaleina puuta, luuta, erilaisia korukiviä ja metalleja. Koriste-esineiksi ovat taipuneet myös eksoottisemmat raaka-aineet, kuten rautameteoriitti, mursun syöksyhammas ja dinosauruksen luu.

Esko Heikkinen ryhtyi suunnittelemaan golfaiheisia koruja.

Erityisen mieluisia aiheita Heikkiselle ovat olleet eläinhahmot, joiden näköiskaiverruksetkin onnistuvat. Heikkinen kaivertaa lemmikin valokuvasta vaivatta kolmiulotteisen hahmon puukonkahvaan. Varsinkin asiakkaiden omien lemmikkikoirien näköiskaiverrukset tekevät tällä hetkellä kauppansa ulkomaita myöten.

Golfia Heikkinen on pelannut nyt kaksi vuotta. Pajallaan hän on tehnyt runsaasti myös golfaiheisia tuotteita, palkintoja ja koriste-esineitä. Viime vuonna Kalajoella pelattiin taiteilijan puukkopajan, Design Esko Heikkisen, oma kilpailu, johon Heikkinen tietenkin valmisti käsityönä kaikki kisan palkinnot.

Viime kesänä hän oli itse mukana kahdessakin eri klubikilpailussa, joissa tehtiin hole in one – ja Heikkinen sai idean: hän ryhtyisi valmistamaan hole in one -riipuksia, golfkoruja, joita hän ei ollut ainakaan itse missään vielä nähnyt.

”Ajattelin, että sellaista minäkin haluaisin kantaa, jos olisin itse hole in onen tehnyt”, vielä ilman ässää oleva Heikkinen naurahtaa.

”Seuraavana on ehkä hole in one -sormuksen vuoro”, hän miettii.

Esko Heikkisen kotiseuransa senioreille suunnittelema Seniori Pantteri -palkinto.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje