JYPin liigapomo Risto Korpela värvättiin pikavauhtia toisen golfseuran puheenjohtajaksi   - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

JYPin liigapomo Risto Korpela värvättiin pikavauhtia toisen golfseuran puheenjohtajaksi  

Koko edellisen vuosikymmenen Aulangon Golfklubin puheenjohtajana toimineen Risto Korpelan tie vei Laukaaseen. Kuva: Aulangon Golfklubi

Golfliitossakin työskennellyt Korpela toimii nyt Laukaan Peurunkagolfin nuijankopauttajana.

Risto Korpela saattoi tehdä joulukuussa suomalaista golfhistoriaa tultuaan istuneeksi samana vuonna kahden eri seuran puheenjohtajan jakkaralla. Ei toki yhtä aikaa, sillä Laukaan Peurunkagolfin tuore puheenjohtaja luopui vastaavasta tehtävästä Aulangon Golfklubissa alkuvuodesta 2020.

Korpela ehti toimia hämeenlinnalaisen Aulangon Golfklubin puheenjohtajana kymmenen vuotta. Usein pitkän luottamustehtävän jälkeen vedetään hieman happea, mutta hänen kohdallaan tauko jäi vain yhden kauden mittaiseksi.

”Laukaasta tiedusteltiin kiinnostustani puheenjohtajan tehtävään, mikä oli itselleni tuoreena jyväskyläläisenä yllätys. Ajattelin, että mikäpä siinä, jos voin olla hyödyksi jakamalla matkan varrella kertynyttä kokemusta”, sanoo jääkiekon SM-liigajoukkue JYPin toimitusjohtajana keväästä 2019 työskennellyt Korpela.

Paikka LPG ry:n keulahahmona vapautui, kun seuran puheenjohtajana aiemmin toiminut Laukaan entinen kunnanjohtaja Jaakko Kiiskilä valittiin Seinäjoen kaupunginjohtajaksi.

Täysin vieraat ympyrät Korpelaa, 57, eivät LPG:ssä odota, sillä hän on ehtinyt tutustua kenttään ja sen pelaajiin parin kauden ajan. Kenttäyhtiön toimitusjohtajana työskentelee Heikki Hokkanen, joka on hänelle tuttu jo pidemmän ajan takaa. Hokkanen hoiti samaa vakanssia vuosituhannen vaihteessa kuin Korpela nyt JYPin toimistossa.

Entisellä liigakiekkoilijalla on työkokemusta myös lajiliitosta ja urheilun valtakunnallisesta keskusjärjestöstä. Sitä hän on hankkinut Suomen Golfliiton toiminnanjohtajan pestistä sekä Suomen Työväen Urheiluliiton pääsihteerin tehtävistä.

”Laukaassa tavoitteeni on auttaa osaamisellani niin paljon kuin pystyn. Päivittäiseen operatiiviseen toimintaan en luonnollisesti puutu, vaan pyrin olemaan henkilökunnan tukena.”

”Uskon tuovani ulkopuolelta uudenlaisia näkemyksiä ja ideoita Laukaaseen, mutta samalla paikallisista perinteistä kiinni pitäen.”

Mielestäni golfseuran puheenjohtajan on hyvä asua paikkakunnalla tai lähistöllä.

Valoisat näkymät

Laukaan Peurunkagolfia Korpela kuvaa vireäksi ja kehittyväksi seuraksi, jolla on tulevaisuutta ajatellen valoisat näkymät.

”Jäsenistön keski-ikä ei ole kovin korkea ja junioritoiminta on vahvaa. LPG sai lisäksi viime vuonna – lajin menestyskaudella – joukkoonsa paljon uusia jäseniä. Tämän trendin uskon jatkuvan.”

Peurunkagolfissa on myös pohdiskeltu kentänlaajennusta, mikä tarkoittaisi yhdeksän uuden väylän rakentamista 18 entisen jatkeeksi. Asia on kartoitusvaiheessa, eikä laukaalaisilla ole toistaiseksi suunnitelmista enempää kerrottavaa.

Laukaan Peurunkagolfilla on suunnitteilla mahdollinen kenttälaajennus. Kuva: Lassipekka Tilander

Korpelan kuviot uudessa golfyhteisössä menevät pitkälti samalla tavalla kuin Aulangolla, missä seuran puheenjohtaja on tyypillisesti hoitanut myös kenttäyhtiön varapuheenjohtajan tehtävää. Korpelasta malli on perusteltu, sillä se avaa seuran puheenjohtajalle laajan näköalan koko toimintaan.

Aulangon kunniajäsenyyden saaneelta Korpelalta tiedusteltiin vuosi sitten myös halukkuuttaan jatkaa AGK:n puheenjohtajana. Hän kuitenkin katsoi pitkän välimatkan olleen tämän esteenä.

”Mielestäni golfseuran puheenjohtajan on hyvä asua paikkakunnalla tai lähistöllä. Jyväskylässä asuvana kokousten ajankohtia olisi varmasti joutunut muuttelemaan, eivätkä etäkokouksetkaan korvaa normaalia kokoontumista”, hän sanoo.

Kokonaan Korpela ei ole Hämeenlinnaa jättänyt, sillä perheellä on edelleen talo kaupungissa. Puoliso Heini viettää mahdollisuuksien mukaan viikonloppuja Jyväskylässä, ja Ristollakin on kesällä paremmin aikaa käydä Hämeenlinnassa.

Siinä missä golf on kasvanut poikkeuksellisina aikoina lajina tuntuvasti, on Korpelan leipätyö jääkiekko ja muut palloilulajit kärsineet isoja kolauksia.

”Liigaseurojen tilanne on kriittinen ja huonoimmassa tapauksessa seuroja voi mennä nurin. Meillä oli yleisötulot joulukuussa nolla euroa ja kulut juoksevat normaaliin tapaan. Melkoisesti olemme joutuneet tekemään sopeuttamistoimia. Pitkälti selviytyminen on kiekkoseuroilla kiinni siitä, miten nopeasti yleisö saadaan takaisin halleihin.”

Ensimmäinen varsinainen kokous helmikuussa

Korpela näkee, että LPG:n puheenjohtajuudesta voi olla hyötyä myös oman työn hoitamisen kannalta, sillä sitä kautta hänellä on mahdollisuus laajentaa verkostoaan ja oppia tuntemaan seutukunnan ihmisiä.

”Siitäkään ei ole haittaa, että käytännössä kaikki golfia harrastavat jyppiläiset joukkuetta ja toimiston väkeä myöden pelaavat Laukaassa. JYP on merkittävä vetonaula Keski-Suomessa.”

Risto Korpela on päättänyt vasta yhden LPG ry:n istunnon, uuden hallituksen joulukuisen järjestäytymiskokouksen. Ensimmäisen kerran hän johtaa puhetta helmikuun alussa. Siitäkö alkaa uusi kymmenvuotiskausi golfseuran puheenjohtajana?

”Kukapa tietää. Mennään nyt kuitenkin vuosi kerrallaan”, Korpela naurahtaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)