11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Erkko Trophy Väisäsen kauden päätöskisa Suomessa

Linus Väisänen pelaa viimeisen kisansa Suomessa ennen lähtöä San Diegoon.

Kotimaisen kilpagolfin joka kesäisiin helmiin kuuluvaan Erkko Trophyyn on enää kaksi päivää. Ulkomailta Taliin saapuneet Euroopan amatööritähdet saavat jälleen kotimaisista pelaajista suuren haasteen. Linus Väisänen on yksi Suomen suurimmista toivoista torstaina käynnistyvään kilpailuun Tiistain harjoituskierroksella sade esti takaysin pelaamisen, mutta siitä huolimatta Väisänen lähtee luottavaisena kilpailuun. ”Menee varmaan vain paremmin vetäessä takaysi puhtaasti selkäytimestä”, Linus kuittasi matkalla lämpimään saunaan. Väisäsen niskaan on kaadettu valtava määrä odotuksia viime vuotisen Scottish Junior Openin voiton jälkeen. Peliä kuluvalla kaudella on varjostanut lievä rannevamma, joka on omalta osaltaan tehnyt suurista harjoittelumääristä mahdottomia. ”Vuosaaressa pelatut SM-kisat olivat tietenkin tärkeä tapahtuma. Ranne ei oikeastaan haitannut lyömistä, vaan harjoittelemattomuus vaikutti enemmän tuloksentekemiseen ja viimeistelyyn”, Väisänen pohtii. Viime vuoden Edinburghissa opiskellut golflupaus joutui toteamaan britti-golfin lieväksi pettymykseksi. ”Olihan kisoja koulujen välillä jonkin verran, mutta taso ja puitteet eivät täysin vastanneet odotuksia. Scottish Openin voitto loi mielenkiintoa Atlantin taakse ja odotan todella innolla pääsyä San Diegoon”, Linus miettii. Drivet kunnossa Väisäsen peli ensimmäisen yhdeksän reiän perusteella näytti voivan erittäin hyvin. Talissa saa olla monissa avauksissa tarkkana ja draiveri kuuluu Linuksen varmimpiin mailoihin. Pallo löysi tiiltä usein paikkansa optimaalisessa kohdassa väylää, joka tulee varmasti olemaan hänen tärkeä aseensa matkalla menestykseen. ”Jyry Peltomäen kanssa on tehty hommia nyt noin kolme vuotta. Hän on mestari yksinkertaistamaan asioita golfissa ja tekniikassa, joka on mielestäni toiminut erittäin hyvin. Alkukesästä backsving karkasi ajoittain vähän liian pitkäksi, joka aiheutti paljon väylämissejä ja vaikeutti pelaamista”, Linus toteaa. Nyt tekniikka on jälleen silmiä hivelevän puhdas ja on pitänyt missit pieninä. Myöskään mittaa ei ole lyönneistä lähtenyt. ”Oikeastaan tuntuu, että pystyn vetämään nyt suorempien lyöntien myötä jälleen kovempaa ja se on tuonut jopa lisää pituutta”
Golfura lähti käyntiin Dubaista Linus Väisäsen perhe on käynyt ympäri maailmaa. Välillä on asuttu Dubaissa, millon Unkarissa ja Ruotsissakin. Viime talvi oli ensimmäinen Skotlannissa ja seuraavan (vähintään) kolmen vuoden osoite löytyy USA:sta. Sopeutuminen uusiin kulttuureihin tulee varmasti olemaan eduksi jossain vaiheessa alkavalla ammattilaisuralla. Golfin Linus aloitti kuitenkin maineikkaalla Dubaissa sijaitsevalla Emirates kentällä. ”Siellä oli tosi hyvät diilit junioreille. Saimme todella halpaan hintaan pelata ja harjoitella niin paljon kuin jaksoimme. Katsoimme vuosittain Dubai Desert Classicia myös samalla diilillä. Dubaissa käytiin myös tasokkaita Junior Toureja, jossa vastassa oli brittejä ja muita länsimaisia pelaajia. Myös paikalliset nuoret olivat melko taitavia”, Linus kertoi. ”Pelasin Dubaissa myös lätkää. Meillä oli joukkueessa aika paljon ruotsalaisia ja kanadalainen valmentaja. Siellä vedettiin ihan kunnon treenejä, joka piti hyvin pohjoisen juuret mielessä. Lätkä jäi jo vähemmälle sitten Unkarin vuosina”, Väisänen muistelee.

Linus Väisäsen tärkein pokaali on toistaiseksi Scottish Openista.

Linus Väisäsen tärkein pokaali on toistaiseksi Scottish Openista.

Poika saunoo? Kaksinkertainen Erkko Trophy -voittaja Kalle Samooja muisti Erkon pokaalia perinteiseen tapaan saunalla voittojensa jälkeen. Turkulaisen pelatessa nykyään ammattilaiskentillä ei pokaali ole päässyt Talin saunan lauteille kahteen vuoteen. Viime vuoden voittaja Joachim Hansen tanskalaisena ei tiennyt Erkon tuoreesta perinteestä ja jätti pojan saunoittamatta. Mikäli Linus Väisänen pääsee nostamaan pokaalin lauantai-iltapäivän päätteeksi, mitä pokaalille tapahtuu? ”Täytyy vain pelata hyvin ja katsoa mihin se riittää. En yleensä puhu sijoituksista ennen kilpailun alkua”, Linus sanoo. Vaatimaton helsinkiläinen on kykyjensä puolesta erittäin potentiaalinen päättämään kotimaisen kautensa voittojuhliin. Talin kenttä istuu silmään ja vaikeiden kelien sattuessa pokaali voi hyvinkin löytyä Väisäsen kainalosta lauantaina. Jos löytyy, on ulkopuoliset paineet saunoittamiselle sillä tasolla, ettei pokaali jää pukuhuoneen puolelle. Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje